Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Noua Constituţie a lui Băsescu este deja neconstituţională

Noua Constituţie a lui Băsescu este deja neconstituţională

scris de P.C.R.
6 afisari

Judecătorii Curţii Constituţionale au constatat că există elemente de neconstituţionalitate în proiectul de revizuire a Constituţiei.

Unul dintre acestea este legat de actuala prevedere din Constituţie (articolul 44 alineatul 8) potrivit căreia caracterul licit al averilor se prezuma, au precizat vineri oficiali ai CCR, citaţi de Agerpres. Proiectul înaintat de preşedintele Traian Băsescu cere eliminarea acestei prevederi.

Restrângerea drastică a imunităţii parlamentare şi ministeriale a fost, de asemenea, considerată ca neconstituţională.

Judecătorii constituţionali au considerat că sunt încălcate drepturi fundamentale în ce priveşte Consiliul Superior al Magistraturii, unde proiectul de revizuire a Constituţiei prevede ca în CSM să fie alesi mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile şi că presedintele Consiliului poate proveni din rândul acesteia. Numirea unei persoane care nu este judecător sau procuror la conducerea CSM încalcă drepturi constituţionale, consideră Curtea, potrivit Mediafax.

Preşedinţia a remis, pe 9 iunie, Curţii Constituţionale proiectul de revizuire a Constituţiei după ce propunerea a primit avizul Consiliului Legislativ. Avizul Curţii Constituţionale este consultativ.

5 comentarii

Ciu Huhu 17-06-2011 - 17:54

Dea Dumnezeu ca Basescu sa fie suspendat inainte ca modificarile lui, in favoarea lui, a Constitutiei sa fie facute constitutionale si adoptate!

urbos 17-06-2011 - 19:21

Rolande te oftici?

getu 17-06-2011 - 21:25

alta constitutie de 2 lei gen iliescu nu votez vreau constitutie clara simpla care sa nu fie interpretata ca la americani citeva sute de ani .cu obligatii pt toti cetateni drepturi si pt majoritari si pt minoritari

urbos 17-06-2011 - 21:30

Vad ca incepi prost, cu obligatiile.

v.v. 18-06-2011 - 10:24

In ce priveste Constitutia este nevoie de revizuire. Cand minerii au venit la parlament ( Iorgovan)se scrisese ca vor fi interzise partidele „de sorginte fascista, legionara sau comunista”. Prevederea a disparut ca prin farmec, nu am gasit alineatul respectiv desi am citit de mai multe ori brosura Constitutia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult