Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Noua structură a Guvernului, înaintată Parlamentului

Noua structură a Guvernului, înaintată Parlamentului

scris de A.H.
5 afisari

Victor Ponta va înainta, pe 15 decembrie, Parlamentului noua structură a Guvernului. Premierul crede că se bucură, în acest moment, de o majoritate parlamentară care va susţine noul Cabinet restructurat.

Noul Guvern, intră în dezbatere parlamentară.

Noul Guvern, intră în dezbatere parlamentară.

”Am discutat cu colegii din PSD şi i-am informat despre discuţiile cu partenerii de guvernare, UNPR, PC şi PLR, privind restructurarea guvernului, discuţiile vor fi finalizate zilele următoare, iar luni, pe 15, voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului”, a anunţat Victor Ponta, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ponta a mai precizat că duminică după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului precum şi o întâlnire a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea structurii noului Executiv.

”Binenţeles, şi UNPR, PC şi PLR îşi îndeplinesc propriile proceduri iar luni voi cere Parlamentului votul pentru noua structură a Guvernului”, a anunţat Ponta.

”Eu merg pe 15 decembrie pentru a cere votul Parlamentului. Dacă aveam impresia că nu aveam majoritate, nu mă duceam. Eu cred că există o majoritate care va susţine Guvernul cu condiţia ca acest Guvern cu care mă duc, restructurat, să aibă o agendă foarte clară pentru 2015-2016 – ce vrem să continuăm din proiectele bune şi ce vrem să facem în plus, măsurabil, în special pe sănătate, educaţie şi infrastructură”, a spus Ponta, răspunzând unei întrebări.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că UNPR, PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, el arătând că nu a discutat cu liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu care anume vor reveni acestei formaţiuni.

El a spus că PLR va primi categoric portofolii, în conformitate cu principiul de funcţionare al coaliţiei de guvernare.Întrebat dacă PLR va primi portofolii, Ponta a răspuns: „Categoric da, iar principiul de funcţionare al coaliţiei îl cunoaşteţi şi rămâne în vigoare şi anume şi UNPR şi PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, dar nu am discutat care anume, pentru că e total prematur. Întâi vrem să discutăm ce facem cu Guvernul în perioada următoare, bugetul şi după aceea o să discutăm de restructutarea Guvernului”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult