Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Năstase: Băsescu îşi face „un mic Vatican” în curtea de la Cotroceni

Năstase: Băsescu îşi face „un mic Vatican” în curtea de la Cotroceni

scris de Ziua Veche
60 Afisari

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că, în opinia sa, Traian Băsescu ar fi trebuit să demisioneze, nu Vasile Blaga, întrucât şeful statului a generat problemele.


Năstase a spus că demisia ministrului Internelor, Vasile Blaga, ar fi „o victorie pe termen scurt” a lui Traian Băsescu, însă pe termen lung va fi o pierdere.

El a menţionat că se creează mai multe centre de putere în interiorul PDL, tehnica ţapului ispăşitor funcţionând în continuare.

Năstase a spus că decizia preşedintelui şi prim-ministrului de a renunţa la serviciile Poliţiei este „foarte ciudată„.

„Dacă discutăm despre relaţiile instituţionale, este vorba despre preşedintele României, nu de Traian Băsescu, şi este vorba despre Poliţia română şi nu de poliţiştii care au demonstrat. Din acest punct de vedere, cred că este un gest incalificabil şi el aruncă o umbră absolut neplăcută asupra unei instituţii importante”, a afirmat Năstase, citat de Mediafax.

Năstase a apreciat că Traian Băsescu se pregăteşte să îşi construiască „un mic Vatican” în curtea de la Cotroceni.

„Îşi creează propria Poliţie, proprii miniştri prin cei care elaborează diverse programe de guvernare, prin consilierii săi pe care i-a adus acolo. Este un fel de retragere a lui din spaţiul general al ţării, nemulţumirea îl face să se retragă în acel loc”, a spus preşedintele CN al PSD.

El a afirmat că demisia lui Blaga ar putea duce şi la negocieri în ceea ce priveşte punerea în aplicare a aderării României la spaţiul Schengen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS