Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Nu e vorba despre pantofi: Care e asemănarea dintre Udrea şi Ponta?

Nu e vorba despre pantofi: Care e asemănarea dintre Udrea şi Ponta?

scris de A.B.
1 afisari

Elena Udrea intră în rândurile celor acuzaţi de plagiat, după ce, într-un articol apărut sub semnătura sa şi a Graţielei Constantin Barna în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, sunt preluate integral fragmente dintr-o lucrare editată sub egida Institutului European Român (IER).

ponta si udreaLidreul PDL Elena Udrea acuzată de plagiat. Concluzia aparţine Jurnalului Naţional care a comparat articolul publicat în numărul 2, din 2006, al Buletinului Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” şi o lucrare apărută sub egida Institutului European Român (IER), în 2005. În replică, Elena Udrea scrie pe blogul său: „Iată că aflăm cine e de vină că Victor Ponta e un plagiator! Evident, întâi, Traian Băsescu. Apoi, conform propagandei USL, Elena Udrea. Le reamintesc tuturor faptul că în acest moment, în urma demisiei, eu nu mai ocup o funcţie publică numită. Eu, spre deosebire de Victor Ponta, am renunţat la a-mi face doctoratul, văzând că în lipsa timpului, trebuie să accept că profesorii să îmi scrie lucrările. Tocmai din acest motiv, că a acceptat să fie doctor pe munca altora, cred că Premierul ar trebui să demisioneze, urmând exemplul liderilor europeni, în cercul cărora pretinde să fie”.

6 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-06-2012 - 17:49

Lassa Nutziko ca …O UMEZESTI matale ! esti doara EXPERTA in DoiMENIU! ORIGINALA si RECUNOSCUTA la …cel mai INALT NIVEL !

Cine e de vina? 20-06-2012 - 17:54

„Iată că aflăm cine e de vină că Victor Ponta e un plagiator! Evident, întâi, Traian Băsescu. Apoi, conform propagandei USL, Elena Udrea.
Le reamintesc tuturor faptul că in acest moment, în urma demisiei, eu nu mai ocup o funcție publică numită.
Eu, spre deosebire de Victor Ponta, am renunțat la a-mi face doctoratul, văzând că, în lipsa timpului, trebuie să accept ca profesorii să îmi scrie lucrările.
Tocmai din acest motiv, că a acceptat să fie doctor pe munca altora, cred că Premierul ar trebui să demisioneze, urmând exemplul liderilor europeni, în cercul cărora pretinde să fie. „

Mishu 20-06-2012 - 17:57

In cazul Ponta, din cate am inteles, discutiile s-au purtat pe marginea nominalizarii surselor de inspiratie precum si a citatelor (unii experti sustin ca in 2003 notele de subsol nu erau obligatorii, o nominalizare a surselor de inspiratie in bibliografie ar fifost deajuns).

Lucrarile aveau (in mod cert si in Romania) o parte stiintifica, una teoretica si o parte practica. Unii nu prea au inteles de ce Ponta isi facuse practica la C.P.I. (Curtea Penala Internationala a fost infiintata prin Tratatul de la Roma, in 1998, iar Ponta a facut parte din comisia pregatitoare de la New York si a inceput sa scrie de la inceputul anului 1999).

Cei care au studiat si au comparat texte din lucrarea lui Ponta si din cartea d-lui Dumitru Diaconu nu au studiat bibliografia cartii d-lui Dumitru Diaconu „Curtea Penala Internationla, Istorie si Realitate”, aparuta la Editura All Beck in 1999 (Ponta pare se ca este singurul doftor care a reusit sa se autoplagieze).

Pribeagul 20-06-2012 - 18:05

„am renunţat la a-mi face doctoratul, văzând că în lipsa timpului, trebuie să accept că profesorii să îmi scrie lucrările.”

Bravo, scumpa tatii!

Bine ca ti-ai dat seama la timp de problematica implicata. Asa lipsita de orizont cum esti, ma tot gindesc ce lucrare de doctorat ai fi putut elabora. Cu ce noutati ne-ai fi putut uimi.

Bine ca n-ai avut timp! 🙂

arogantu 20-06-2012 - 22:43

iata o lectie de bun simt de la Udrea! Dar si o palma morala data lui Ponta.

Timotei 21-06-2012 - 03:05

corect!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult