Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Nu mai e în Guvern: Ponta renunţă la Victor Alistar

Nu mai e în Guvern: Ponta renunţă la Victor Alistar

scris de M.A.
7 afisari

Victor Ponta a anunţat joi că a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din miniştrii pe care îi va propune Parlamentului.

Victor Alistar

Victor Alistar (foto: antena3.ro)

Măsura a fost luată pentru a nu pune în pericol învestirea întregului Guvern şi pentru a nu crea niciun fel de animozitate. Victor Alistar trebuia să fie ministru delegat pentru strategii guvernamentale.

Acesta declarase miercuri că va rămâne în Executiv şi că nu se află într-o situaţie de incompatibilitate. Tot miercuri, Victor Ponta a spus că, împreună cu juriştii USL, studiază documentele legate de Victor Alistar, precizând că, dacă va fi o situaţie controversată sau elemente neclare, va face altă nominalizare.

Victor Alistar are interdicţie de a ocupa funcţii publice timp de trei ani, până în 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilităţii sale, rămas definitiv în august 2009, iar alte litigii iniţiate de ANFP se referă la alte situaţii, a precizat, miercuri, ANI. Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat, marţi seară, pentru Mediafax, că litigiul instituţiei sale cu Victor Alistar este încheiat, directorul executiv al Transparency International România aflându-se sub interdicţia de a ocupa o funcţie publică.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a mai spus joi că va trimite la Parlament, în cursul serii, componenţa Guvernului şi programul de guvernare. El a precizat că face acest lucru pentru că vineri se vor reuni Birourile Permanente ale celor două Camere.

11 comentarii

BRAVO PRESA din RO. 03-05-2012 - 14:47

Un prim razboi cistigat de Presa Romana, care a ramas singura in lupta cu dictatura uslizdo-pdlizda, acest gay, Alista, a primit ceva in fund: un shut! Asteptam sa-i vedem si pe ceilalti aruncati din acest guvern jalnic. Ponta se tine numai de poante. O sa-l regretam pe jigodia de boc, cit de curind. Vai de capul nostru in ce rahat am ajuns, sa fim condusi de urbosisti si ciuciuisti de kkt!

urbos 03-05-2012 - 17:04

Cacatule, cazul Alistar e egal cu ZERO, omul n-a facut nici o smecherie, grohaitorii presei basiste cauta orice ar putea sa strice imaginea noului guvern, nimic mai mult. Omoara-te.

:-) :-) :-) :-) :-) 03-05-2012 - 17:57

Inca un ministru incompatibil, analfabeta de la Educatie, care e prietena la catarama cu Udrea. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Sipe asta o s-o dea presa afara din Guvern. Ponta = ZERO barat. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Guvernul ponta = ZERO!

sa moara urbos cu kktul in git, vierme!

Mache 03-05-2012 - 18:02

Rau inceput. E pentru prima oara in istoria PSD cand acest partid renunta la nominalizarea intr-o functie publica sau sustinerea politica unei lichele pe motiv de opinie publica. Chestia asta relativ minora probabil ca ii face pe marii talhari ai PSD-ului sa se cutremure de emotie. Un motiv aditional dinozaurii partidului sa i-o coaca lui Ponta….

Pribeagul 03-05-2012 - 19:23

Analizind componenta guvernului desemnat imi dau seama ca dl Ponta n-a reusit sa rupa… gura tirgului, desemnind putine… nume grele.

Dar ceea ce mi se pare cu totul si cu totul nesabuit este desemnarea a patru ministrii delegati/de legat 🙂 . Ce-o fi insemnind asta? Te duce gindul ca asta inseamna dotarea structurii de pe linga fiecare “ministru de legat” cu secretari de stat, 10-15 consilieri, cabinete ale consilierilor :), si alti fel de fel de purtatori de mapa si de sapa, intr-un cuvint… cheltuieli.

Si totul se face cu… zimbetul pe buze, triumfalist, de parca s-ar fi cistigat cine stie ce victorii.

Asa, incet, incet, noul sistem isi dovedeste superioritatea fata de vechiul sistem: de la 700 mii de amgajati in structuri administrative si de forta existenti pe timpul lui Ceausescu s-a ajuns in “timpuri noi” la 1 400 mii, cu tendinta de scadere. 🙂

Lasati dracului numai ministerele existente! Si acestea nu prea stim ce fac, nu mai infiintati altele noi!

Cine dracu le da acestor aiuriti dreptul de a crea aceste structuri… parazitare, cind urla ca poporul nu le da destui bani de cheltuiala.

“Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati!” 🙂

urbos 03-05-2012 - 19:27

Tataie, Ponta a preluat aceeasi structura guvernamentala dinaintea lui si a anuntat c-o pastreaza pentru ca orice modificari ar duce la intarzieri si complicatii.

Pribeagul 03-05-2012 - 20:06

Bine urbos… treaca de la mine.

Fie ce-o fi!

Cind n-o mai fi problema… intirzielilor si complicatiilor, dupa alegeri sa zicem, discutam pe aceasta tema.

O baza reala de discutie ar fi evolutia cheltuielilor.

urbos 03-05-2012 - 20:11

Pai asa a zis. Ca cica de schimbarea posturilor, micsorarea numarului de ministere etc, se ocupa dupa alegeri.

Mache 03-05-2012 - 20:36

Nu-ti fa probleme. Dupa alegeri USL-asii nu vor mai avea astfel de griji. O sa revina in forta la chibitat pe la Antene si iRealitati.

In schimb o sa-l doara iar capul be bietul Boc de cum sa imparta doua paie la trei magari. 😉

Pribeagul 03-05-2012 - 20:37

Dupa diferentele existente, se pare c-a facut-o inainte.

Componenţa cabinetului Ungureanu este următoarea:

– Marko Bela (UDMR) – vicepremier

– Cătălin Predoiu (independent) – ministrul Justiţiei

– Leonard Orban (independent) – ministrul Afacerilor Europene

– Lucian Bode (PDL) – ministrul Economiei

– Gabriel Berca (PDL) – ministrul Administraţiei şi Internelor

– Cristian Petrescu (PDL) – ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului

– Alexandru Nazare (PDL) – ministrul Transporturilor

– Stelian Fuia (PDL) – ministrul Agriculturii

– Cătălin Baba (PDL) – ministrul Educaţiei

– Răzvan Mustea (PDL) – ministrul Comunicaţiilor

– Claudia Boghicevici (PDL) – ministrul Muncii

– Bogdan Drăgoi (PDL) – ministrul Finanţelor

– Kelemen Hunor (UDMR) – ministrul Culturii

– Laszlo Borbely (UDMR) – ministrul Mediului

– Ritli Ladislau (UDMR) – ministrul Sănătăţii

– Cristian Diaconescu (UNPR) – ministrul Afacerilor Externe

– Gabriel Oprea (UNPR) – ministrul Apărării

Si aici era cel putin unul in plus: – Marko Bela (UDMR) – vicepremier, care era asa, hai sa fie.

Mache 03-05-2012 - 20:33

Famelie, mare renumeratie mica, dupa buget, coane Fanica. 😉

Greu de hranit atatea guri flamande si orgolii bolnave. Uite asa se inventeaza ministerul transparentei 😉 al proaspat raposatului Alistar 😉

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult