Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Numaru consilierilor locali redus cu un sfert

Numaru consilierilor locali redus cu un sfert

scris de Ziua Veche
28 Afisari

.Propunerea de reducere cu 25% a numarului de consilieri locali, cea ca primarii sa conduca sedintele de consiliu local urmeaza sa fie introduse intr-un proiect de modificare a Legii privind administratia publica locala, a promis ministrul Internelor si Administratiei, Vasile Blaga.

Cele doua masuri au fost popuse de primarii reuniti la sedinta Asociatiei Oraselor de la Poiana Brasov. „Mi se pare absolut normal ca primarul sa fie presedintele Consiliului Local in cadrul sedintelor de plen. El este cel mai legitim ales din aceasta tara. Este inadmisibil sa nu conduca el sedintele. (…) Si la fel, de ce viceprimarul sa aiba atat aceasta calitate, cat si pe cea de consilier local? Ar trebui ca viceprimarul sa ocupe numai aceasta functie”, a fost opinia exprimata de ministru. El a respins categoric posibilitatea infiintarii unor noi unitati administrativ-teritoriale. „In toata Europa se restrang unitatile administrativ teritoriale, dar in Romania inca se mai doreste transformarea unor sate in comune sau a unor comune in orase. Gata cu aceasta practica. Dupa 1990 au fost infiintate 63 de orase. Noi nu avem dupa ce bea apa, dar facem noi primarii, pentru ca apoi primarii sa vina si sa planga ca nu au bani nici pentru a functiona”, a spus Blaga citat de o agentie de presa, atragand atentia asupra faptului ca la aceasta ora exista in tara 2.000 de primarii care nu isi pot plati proprii angajati. „De la angajari sau achizitii trebuie sa va luati gandul, asa cum mi l-am luat si eu. Poate daca economia se va mai revigora in lunile urmatoare si dupa rectificarea bugetara din toamna se va analiza aceasta posibilitate”, i-a mai sfatuit Blaga pe edili.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS