Acasa Actualitate-InternaPolitica interna NYT: Absenţa lui Băsescu de la Varşovia e o greşeală

NYT: Absenţa lui Băsescu de la Varşovia e o greşeală

scris de Z.V.
3 afisari

Absenţa României de la summitul de la Varşovia nu va fi bine primită la Washington, având în vedere relaţiile de securitate strânse dintre cele două ţări, relatează New York Times în ediţia electronică.

basescu_obamaDecizia preşedintelui român, Traian Băsescu, de a boicota summitul a fost luată după ce Polonia l-a invitat pe preşedintele Kosovo, iar şeful statului sârb, Boris Tadici, a anunţat că nu va participa.

Tadici a decis să respecte această hotărâre chiar şi după arestarea liderului militar al sârbilor bosniaci, Ratko Mladici.

„Pot confirma că preşedintele Tadici nu va participa la summit; nu va merge la Varşovia”, a declarat Miroljub Petrovici, consilier pentru afaceri politice la ambasada Serbiei din Polonia. „Aceasta este o decizie finală”, a adăugat el.

Denis MacShane, un avocat britanic expert în afaceri europene, a numit decizia Serbiei o greşeală. „Este o eroare diplomatică să îl pui la punct pe preşedintele (Barack) Obama refuzând să mergi în Polonia pentru a întâmpina SUA”, a declarat el. „Preşedintele Tadici s-ar fi putut transforma la Varşovia în eroul european al momentului, având în vedere capturarea celui mai urmărit criminal de război din Occident pentru a-l trimite la Haga pentru proces”, a adăugat el.

19 comentarii

Varu Sandel 27-05-2011 - 11:48

O greseala este ca Occidentul a permis crearea asa-zisului stat Kosovo.

Denali 27-05-2011 - 17:16

Pai vedeti cum este Natura Umana…

Este mai usor sa dai vina pe altii si sa gasesti scuze , decat sa te uiti lung in oglinda si sa-ti asumi responsabilitatea…. lucrului manual…

CINE ???…i-a primit pe albanezi in kosovo de-a lungul deceniilor ???occidentuil ?…sau sarbii ?…

CINE a tratat regiunea kosovo ca tomberonul de gunoi al yugoslaviei si mai tarziu al serbiei ????…occidentul ???…

CINE ???…refuza sa asimileze si sa fie asimilat ???…tot occidentul sau sarbii si albanezii ?….

CINE ???…a lasat in mod intentionat regiunea kosovo nedezvoltata ,fara industrie ,fara economie si cu somaj de cca. 60% ???./..occidentul ?…

Paul din Ohio 29-05-2011 - 16:06

Domnule alamar, la intrebarea retorica a dvs.:

„CINE ???…i-a primit pe albanezi in kosovo de-a lungul deceniilor ???occidentuil ?…sau sarbii ?…”

Raspunsul este:

Albanezii au fost DISLOCATI de invazia sarbilor care au cucerit acea regiune si au acaparat TOT pamantul arabil. Apoi, dupa infrangerea definitiva a sarbilor de catre turci si migratia acestor colonisti spre nord, albanezii au revenit de pe dealurile iconjuratoare si au continuat sa locuiasca acolo unde locuisera stramosii lor.

urbos 27-05-2011 - 13:01

Dar cine trebuie sa permita sau sa nu permita altora sa fie liberi? Kosovarii au dreptul sa fie liberai ca oricare. Chiar javrele criminale sarbesti puteau sa evite ruperea daca erau oameni si nu bestii.

urbos 27-05-2011 - 15:05

E bine ca Dementul boicoteaza summitul. Se pare ca si-a cam pierdut mintile total, ceea ce e foarte bine. Sa speram ca Obama o sa impinga si el scaunul spanzuratorii pentru lepra securista. Asta e, s-a dat Bashina cu ji danii, trebuie sa-si poarte cipilica imputita…

Seneca 27-05-2011 - 15:59

Dacă am reţinut bine, Denis MacShane este un un avocat britanic.
Nu american.
Restul este propagandă pentru naivi.

Denali 27-05-2011 - 17:17

To : Bumerang ….

Dle neo marxist Bumerang AICI , ACUM si la acest articol se poate aplica expresia de : ” balcanizare „….cand se vorbeste despre : etnii , granite , ura , intoleranta si faramitare ,sau : balcanizare….

Bumerang 30-05-2011 - 12:23

Si aici, dar nu numai! vezi ca ti-am raspuns la articolul cu pricina!

BAlcanizarea nu se rezuma cum vrei tu, numai la etnii, granite si intoleranta, ci in primul rand la mentalitatea de ciubuc si de delasare!

Denali 27-05-2011 - 17:30

Observatie….

Unul nu poate sa nu noteze un FAPT….

Am citit sute si mii de postari scrise de ..patriotii…si gardienii natiunii mioritice crestine(sic!) …pe acest forum…

Deasemnea multe articole care INDOBITOCESC gloatele , scrise de pseudo intelectuali si alti …cerebrali…

Nu pot sa nu notez ca singurii musulmani pe care…patriotii …mioritici nu ii sufera sunt musulmanii europeni , albanezii….rudele indepartate ale mioriticilor din iliria, fostii ortodoxi convertiti de otomani la religia pacii…

In rest , orice alt musulman : arab , pakistanez ,african , indonezian , etc., cu care imperialistii american se afla in conflict , sunt simpatizati , intelesi ,scuzati si aplaudati de luptatorii ptr. libertate si democratie mioritici si capetele tuguiate , care ii indobitocesc zilnic cu articole , amatoricesti , ridicole unde ignoranta si penibilul se afla la ele acasa….

nimeni 28-05-2011 - 11:17

toata povestea asta cu kosovo si cu sarbii, e asa un fel de drobul cu sare din povesti. basescu si politica externa romanesca( cam aceeasi palarie) au facut o mare gresala. sa fim seriosi, nu integritatea sau neintegritatea unei tari vecine a fost durerea. in mintea lor scurta, ai nostri au spus ca scenariul kosovo se poate repara cu har-cov.
de doua ori fals. primul ar fi cu situatiile nu se aseamana deloc.istoric, politic, religios.
a doua ar fi cea ma simpla. daca har-cov doreste sa se enclavizeze cu orice risc, atunci la treaba! o enclavizare harcov nu inseamna decat moartea inceata si sigura a acestui tinut. a treia varianta- nici nu am netionat-o dar totusi- alipirea har-cov impreuna asa cu un coridor ingust sau pod aerian cu ungaria. teorie fara nici o sansa reala , nici macar la idioti nu mai prinde povestea asta.

deci, basescule urca-te in avion si fuga la varsovia.

urbos 28-05-2011 - 13:27

Nu nu, lasa-l pe Dement sa stea acasa. Orice gresala a Securistului e buna. Sa crape mai repede.

meridor 29-05-2011 - 14:25

Cred ca dta.vei crapa prmul……
„Cine sapa groapa altuia,cade singur in ea”
Mucles,comunistule!

un crestin 28-05-2011 - 18:12

„- alipirea har-cov impreuna asa cu un coridor ingust sau pod aerian cu ungaria teorie fara nici o sansa reala”
Nimeni poate scrie ce vrea ca foru-i liber dar uita ca la a treia solutie chiar exista un precedent: Regiunea Autonoma Maghiara cu coridor si tot tacamul.

CZC 28-05-2011 - 22:14

Corect. Situatia din Kosova este opusa celei din Transilvania. In Balcani albanezii sunt autohtoni, la fel ca romanii in Transilvania. Facand aceasta paralela, in mod normal, romanii ar trebui sa se intoarca in zonele de unde au fost alungati. De asemenea, prin analiza sangelui executata la populatia din zona locuita de “secui” s-a demonstrat ca “secuii” sunt, de fapt, romani. “Secuii” ar trebui sa-si aminteasca de modul in care au fost tratati de maghiari. http://www.nicolaebalint.wordpress.com

CZC 29-05-2011 - 07:37

Situatia din Kosovo este opusa celei din Transilvania. In Balcani albanezii sunt autohtoni, la fel ca romanii in Transilvania. Facand aceasta paralela, in mod normal, romanii ar trebui sa se intoarca in zonele de unde au fost alungati. De asemenea, prin analiza sangelui executata la populatia din zona locuita de “secui” s-a demonstrat ca “secuii” sunt, de fapt, romani. http://www.nicolaebalint.wordpress.com “Secuii” ar trebui sa-si aminteasca de modul in care au fost tratati de maghiari.

meridor 29-05-2011 - 14:20

A fost un gest corect pe care l-a facut Basescu.
Sarbii sunt fratii nostri crestini ortodoxi.

Stan-Ford 29-05-2011 - 21:26

Pai si rusii tot asa de ortodocsi sunt. Hei-rup! Hei-rup! Hei-rup-Hei! Inteeeernationaaaalaaaa cu totii s-o cladim!

De greci nu mai zic nimic..ei au un statut special. Am fost de curand in Mikonos si Santorini unde aproape fiecare familie are propria biserica …cat se poate de ortodoxa. O folosesc drept depozit pt oasele celor decedati in familia respectiva si nu le mai trebuie preot; se roaga de unii singuri. Da’ grecii nu sunt nici pe departe atat de indraciti ca sarbii care se comporta ca niste salbatici ce pot taia si spanzura in numele religiei …din intamplare… crestin-ortodoxa (Sic!).

Stan-Ford 29-05-2011 - 21:31

in plus …avem si mafia ruseasca crestina si foarte ortodoxa…dar nu conteaza caci asa face biZniZ actuala ‘putere’ din Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult