Acasa Actualitate-InternaPolitica interna O scrisoare, două scrisori! Ponta îi scrie lui Ungureanu

O scrisoare, două scrisori! Ponta îi scrie lui Ungureanu

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

De ziua bărbatului, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a primit o scrisoare de la liderul PSD, Victor Ponta, cu tema “politizarea şi corupţia în administraţie“.

Victor PontaÎn scrisoare, Victor Ponta îi atrage atenţia premierului că fenomenul corupţiei şi al politizării conduce la tragedii ca cea petrecută la coaforul din Dorobanţi. În aceeaşi idee, liderul PSD s-a referit şi la sistemul vamal din România.

Vreau să vă atrag atenţia asupra a două probleme grave, care pot fi rezolvate de dvs. În primul rând, politizarea numirilor din administraţie. Este o temă extrem de serioasă, care stă la originea lipsei de eficienţă sau chiar a corupţiei unor zone importante din administraţie. În al doilea rând, este tot mai mare nevoie de acţiuni de curăţenie în sistemul vamal din România”, scrie Ponta în scrisoare.

El susţine că există mult prea multe zone neclare atât în ceea ce priveşte activitatea şefului ANAF, care are o legătură directă cu fenomenele de corupţie din vămi, cât şi în ce priveşte activitatea sindicală din Vămi”.

Aştept, domnule Prim-ministru, un răspuns cu privire la aceste probleme, care necesită clarificări şi măsuri urgente”, scrie în încheiere Victor Ponta.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele PSD i-a solicitat premierului Mihai Răzvan Ungureanu, printr-o scrisoare deschisă, să-l demită pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, pentru folosirea în scop politic a instituţiei pe care o conduce. În document, Ponta a dorit să-i atragă atenţia premierului „asupra unor abuzuri deja dovedite comise de un înalt funcţionar public, în exercitarea funcţiei pe care o ocupă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult