Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Oamenii lui Geoana fac echipa cu Ponta

Oamenii lui Geoana fac echipa cu Ponta

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Noul presedinte al pesedistilor vrea sa creasca numarul membrilor de partid ajungand in spatiul virtual. Victor Ponta l-a desemnat pe deputatul Nicolae Banicioiu sa puna in practica rapid pe pagina de internet a partidului optiunea prin care cu un simplu click cine este om de stanga si vrea sa primeasca membru de partid o poate face aderand la partidul condus de Victor Ponta. Membrii Comitetului Executiv al PSD au decis luni, convocarea Consiliului National al partidului pentru data de 11 martie la Palatul Parlamentului. Si cum Adrian Nastase este deja viitorul presedinte al Consiliului National al partidului acest for trebuie sa se intruneasca pentru a se alege sefii de departamente interne, procedura care survine alegerii noii garnituri de lider de partid la Congresul din 20 febraurie. Nastase va fi practic reconfirmat presedintele al Consiliului National pentru inca patru ani. Comitetul Executiv a mai decis si alegerea a 9 secretari executivi abilitati pe cate un domeniu de activitate, printre ei numarandu-se europarlamentarul Corina Cretu si deputatii Cristian Rizea si Andrei Dolineaschi, acesta din urma fiind apropiat al lui Mircea Geoana. Au mai fost desemnati in aceste functii si reprezentanti ai filialelor judetene care au votat cu Victor Ponta, respectiv Radu Cristian Georgescu, fost senator de Mures, pus secretar executiv pe domeniul resurselor urmane, Adrian Tutuianu, senator de Dambovita, care se va ocupa de domeniul juridic, Ciprian Luca, deputat de Arad, Nicu Vasilescu, Laurentiu Nistor si Mircea Draghici, ultimul deputat de Arges. Ponta si echipa lui isi doreste sa reorganizeze si departamentele partidului, unde se vor regasi multi oameni din zona Ardealului si a Banatului. Noul presedinte al PSD vrea sa fie relansata si Liga Alesilor Locali asa incat din luna aprilie sa devina functionala. Surse din PSD au spus pentru ziuaveche.ro ca Ponta isi doreste neaparat sa ii dea peste nas fostului pesedist Marian Sarbu pentru ca a plecat din partid si din acest motiv noul presedinte vrea cu orice pret ca legea pensiilor si legea salarizarii unice, la care a lucrat Sarbu, sa fie modificate.

0 comentariu

CALUGARUL 25-02-2010 - 12:50

parerea sincera este ca, in scurt timp cartile vor dispare, cuvintul scris fiind inlocuit cu imaginea; omul e prea grabit si nu mai poate trai prin cuvintele altora. Pina la aparitia cartilor, cuvintul era cel rostit si era transmis din generatie in generatie nealterat. Traditia spune ca oamenii erau capabili sa retina lucruri care, daca ar fi fost puse in pagina, ar fi facut obiectul unor carti groase. Aparitia cartilor a puturosit gindirea. Acum, omul se intoarce la cuvintul rostit si la imagine. Cartile ? Cartile vor lua, cred eu, alta forma. Omul modern nu mai este dispus sa-si petreaca timpul citind. Daca cineva are vreun mesaj de transmis o va face in alta forma. Si-asa, din carti, nu prea ramii cu pre amulte lucruri decit ramii dupa ce vezi un film. Filmul, imaginea, cistiga teren in fata cartilor. Aaaa, o carte de filozofie, spre exemplu, nu ar putea fi inlocuita cu un film. Mmm, da, dar pe cine mai intereseaza filozofia ? Nevoia de gindire abstracta scade ca pofta intelectuala facindu-i loc trairea vietii ca atare. Timpul a devenit, cred eu la fel de mare sperietoare ca si moartea. De la virsta de 24 de ani la 66, timpul trece doar in citeva secunde. Sa fi citit cit a citit Goethe, sa zicem … E ? Si ce ? Care i-a fost rostul si unde a ajuns ? Toate filozofiile acestei lumi, nene Bogdane, unde ajung ? Unde au ajuns ? In carti care umplu niste rafturi … degeaba ! Cit valoreaza o carte in fata unui sarut cu o blonda frumoasa pe plaja unui ocean ? Frumusetea poate veni, si va veni numai din imagine. Imaginea traverseaza si penetreasza mintile mai rapid decit cititul si procesatul unor cuvinte pentru a foi transformate, imaginativ, in senzatii, iar senzatiile in placere. Pina la urma, tacerea imaginii transmite mai mult decit raceala unor cuvinte care niciodata nu au reusit sa exprime senzatia, placerea. Cartile si-au facut datoria; urmeaza statia Imagine, peron pe partea dreapta !

cititor vechi 25-02-2010 - 13:25

Expozeul scribalaului diletant care a postat comentariul de mai jos nu are nici o noima. Cartea va pieri odata cu omul. Care considerati ca sunt cele mai importante carti din toate timpurile?

cititor vechi 25-02-2010 - 13:26

Care credeti ca sunt cele mai importante zece carti din toate timpurile?

obelix 25-02-2010 - 15:37

Politicile anumitor publicatii de a vinde carti pot incuraja lectura?
Cati dintre cei care cumpara carti impreuna cu ziare le si citesc?
Care este ponderea, in Romania, a celor care cumpara carti doar pentru ca au o coperta frumoasa si „dau bine” in biblioteca?

sanducu 25-02-2010 - 16:33

De ce asociatiile editorilor nu iau atitudine fata de dumpingul pe care-l fac cotidianele care vand carti?

cititor vechi 25-02-2010 - 19:34

Care credeti ca sunt cele mai importante zece carti ale literaturii romane?

Care este ultimul scriitor romana contemporan pe care l-ati citit?

Cum ar trebuie, din punctul dvs de vedere, prezentata o carte intr-un ziar?

curios 25-02-2010 - 19:35

1.cat m-ar costa pe mine, un necunoscut, sa public o carte?
2. ce pasi trebuie sa urmez in publicarea unei carti?

mirela 26-02-2010 - 05:45

1. Cum supravietuieste o editura in vreme de criza?
2. Cartile din ce domeniu se vand cel mai bine?
3. Care este criteriul dupa care romanii isi cumpara carti: autorul sau editura?
4. Ce compromisuri face o editura in vreme de recesiune, in materie de titluri?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult