Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Oficial: Vezi lista cu miniştrii lui Victor Ponta

Oficial: Vezi lista cu miniştrii lui Victor Ponta

scris de M.A.
10 afisari

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat marţi seară, de la sediul USL, lista miniştrilor din guvernul cu care se va prezenta în Parlament, pe 7 mai.

Victor Ponta - USL (Agerpres)

Oficial: Vezi lista cu miniştrii lui Victor Ponta (foto: Agerpres)

În ultimele zile, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că guvernul pe care îl va conduce va avea 16 portofolii şi 20 de miniştri. Cu acestă listă, premierul desemnat se va prezenta în Parlamentul României, unde va solicita votul de învestitură, în data de 7 mai.

“Este un guvern special, în condiţii special, cu un mandat până la alegeri. În aceste 6 luni de guvernare doresc să performăm cât mai mult”, a declarat marti seara Victor Ponta, care a precizat ca este vorba si de o schimbare de atitudine. Priotitatea zero va fi respectarea legilor acestei tari, fara exceptii si fara derogari, a mai spus Ponta.

Îmi propun să asigur o guvernare transparentă şi eficientă. Guvernul pe care îl voi propune va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni, nu de la sediul din Aviatorilor, nu din altă parte, a mai afirmat premierul desemnat Victor Ponta.

Vice-prim-ministr Ministrul Finanţelor – Florin Georgescu (PSD)

Ministrul Agriculturii – Daniel Constantin (PC)

Ministrul Apărării – Corneliu Dobriţoiu (PNL)

Ministrul Afacerilor Externe – Andrei Marga (PNL)

Ministrul Transporturilor – Ovidiu Silaghi (PNL)

Ministrul de Interne – Ioan Rus (PSD)

Ministrul Educaţiei – Corina Dumitrescu (PSD)

Ministrul Dezvoltării şi Turismului – Eduard Hellvig (PNL)

Ministrul Culturii – Mircea Diaconu (PNL)

Ministrul Muncii – Mariana Câmpeanu (PNL)

Ministrul Economiei – Daniel Chiţoiu (PNL)

Ministrul Sănătăţii – Vasile Cepoi (PSD)

Ministrul Comunicaţiilor – Dan Nica (PSD)

Ministrul Mediului – Rovana Plumb (PSD)

Ministrul Afacerilor Europene – Leonard Orban

Ministrul Justiţiei – Titus Corlăţean (PSD)

Ministrul Administraţiei – Victor Paul Dobre (PNL)

Ministrul delegat pentru strategii guvernamentale transparenta deciyionala si relatia cu societatea civila – Victor Alistar

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri – Lucian Iasar

Ministrul delegat pentru dialog social – Liviu Marian Pop

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul – Mircea Duşa (PSD)

10 comentarii

Nongshtrom 01-05-2012 - 22:20

Sa vedem ce-or sa spuna baronii din PSD! Deja au fost tensiuni IMENSE intre Dragnea si Ponta. Unde este Iulian Iancu, care a spus peste tot matrapazlicurile „baietilor destepti”? de ce nu a fost propus in acest guvern? Acest Iulian putea sa-i crape pe acesti nenorociti din Energie. E clar ca Ponta va urma indicatiile jigodiilor de la FMI ca sa se find Transelectrica, Cernavoda si toate apele Romaniei. HUOOOOOOOOOOOOOOOOO!

urbos 01-05-2012 - 23:29

Cat de handicapat e Ponta, ca sa-l puna pe basistul imputit Rus, in guvern?

un crestin 02-05-2012 - 00:28

gresesti! Rus nu e deloc basist si nici imputit. E aripa psd Cluj si e bariton.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 02-05-2012 - 10:54

…gresesti tu crestine ,de data asta ! .. a.ka-ka T.urbosa allias sandudobre atotTurnator dovedit este el insusi o GRESEALA a NATURII si mai are cativa acoliti. Iar despre domnul I. RUS impresia generala este EXCELENTA !Acesta este motivul declansarii furiei psihopatului turnator!

un crestin 02-05-2012 - 00:49

Vai ce nefrumos e d.l Cepoi. Bine ca nu trateaza copii. O rupi la fuga cand iti arunca asta asa o privire salbateca.

BULA 02-05-2012 - 07:37

Sper ca „basarabeanul” Vasile Cepoi nu va privatiza spitalele. Sectorul privat sa se dezvolte in paralel. Banii CNAS sa nu se mai dea laboratoarelor si policlinicilor private si cu ei sa se doteze spitalele de stat. Cine are bani de dat la privati, e liber sa o faca.

BULA 02-05-2012 - 07:15

Bine ca n-au mai pus-o pe Abramburica la Educatie. Iar Marga este expirat si s-a compromis cand a facut parte din guvernul CDR.

Un observator 02-05-2012 - 12:19

….Corina Dumitrescu??????? Ce o recomanda ,avand in vedere segmentul ingust in care a activat.Stim cu totii cum au inflorit universitatile private si cum si-au atras studentii dintre candidatii de linia a doua, a treia etc.Ce experienta are in domeniul cercetarii si invatamantului preuniversitar ?
Dar domnul Chitoiu ce legatura are cu ministerul economiei(energie, gaz, privatizari etc);trebuia pus neaparat un PNL-ist?Domnia sa era mai aproape de finante decat de economie.
As dori sa ma insel dar deocamdata am mari retineri chiar si la sanatate sau cultura.
Am incredere in domnul Florin Georgescu,Mariana Campeanu,Paul Dobre,Dan Nica.
Sper ca secretarii de stat sa fie profesionisti si sa sprijine ministrii.Imi doresc ca acest guvern sa fie performant, sa fie altfel.

BULA 02-05-2012 - 13:27

Functiile in guvern nu s-au dat pe competenta si experienta in domeniu, ci pe gasti si obligatii intre escrocii din USL.
Prevad ca guvernarea USL va fi la fel de catastrofala ca regimul politic Boc-Basescu si ca in maxim un an vor fi miscari de strada de mare amploare, pusibil si cu morti si raniti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult