Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Olanda contestă existenţa statului de drept în România

Olanda contestă existenţa statului de drept în România

scris de D.P.
1 afisari

Contestarea existenţei „statului de drept” în România s-a petrecut săptămâna trecută la Bruxelles, în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE, au indicat surse comunitare pentru RFI.

olanda-contesta-existenta-statului-romania.jpgLa acea reuniune s-a discutat despre poziţia statelor membre privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, care urmează să fie discutată joi în cadrul unui consiliu JAI (Justiţie şi Afaceri Interne). Cu această ocazie, ambasadorul olandez la UE a spus că există în continuare mari probleme legate de reforma justiţiei în România şi că, prin urmare, Olanda nu crede că România este un „stat de drept„.

În cadrul întâlnirii s-au discutat concluziile care urmează să fie adoptate joi, la consiliul JAI. Potrivit informaţiilor obţinute de RFI, în proiectul documentului final se confirmă gradul bun de pregătire tehnică al României şi al Bulgariei pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

De asemenea, documentul prevede ca în septembrie, miniştrii europeni de Interne să se aplece din nou asupra acestui dosar.

Franţa, Germania şi Finlanda, ţări cunoscute pentru atitudinea lor critică faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu au ridicat obiecţii asupra formulărilor din proiectul de concluzii. Olanda în schimb a fost singura care a indicat că ar putea bloca adoptarea acestui text.

Haga nu doreşte ca luna septembrie să fie menţionată drept momentul posibil la care miniştrii vor decide data aderării României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Potrivit unor surse comunitare, poziţia Olandei va fi mai bine cunoscută miercuri, 8 iunie. În acea zi, Comisia pentru Securitate şi Justiţie a Parlamentului olandez va acorda Ministrului Securităţii şi Ministrului Imigraţiei un mandat de negociere privind poziţia Olandei în cadrul Consiliului JAI din 9 iunie.

Vezi articolul integral pe RFI

8 comentarii

Paul din Ohio 07-06-2011 - 00:45

Eu cred ca ambasadorul olandez are MARE dreptate: Romania ba’securist-KGBista nu este un stat de drept.

urbos 07-06-2011 - 01:17

Nu doar Olanda contesta tovarasi limbisti, orice roman intreg la cap, care vede cu ochii lui ce se intampla, contesta existenta statului de drept in Romania. Dar cretinii si limbistii, mesteca aceleasi fecale, despre cum „n-are Opozitia program” sau despre cum „toti e la fel” sau despre „n-are cine domn’le” sau despre „vine Iliescu” si „vin minerii” sau despre cum „Basescu macar e anticomunist declarativ” (asta ultima e beton, din putul gandirii ZV)

jan dinu 07-06-2011 - 02:33

Tzigaia din Ohaia …
A’ntzarcat …balaia ..
Nu mai are de furat …
Tot ce era’n stat !
……….
………..
…………….
JD-USA

Banatanul 07-06-2011 - 05:27

Domnilor,

Care sunt criteriile care trebuiesc indeplinite de catre un stat, pentru a pute fi numit stat de drept? Eu cred ca aceste criterii trebuiesc aratate punctual si dupa aceea putem anaaliza situatiia daca este sau nu este Romania stat de drept. Ca altfel apar tot felul de frustrati, complexati si suparati pe viata si injura precum respira.
1) Justitie,
2) Garantarea si apararea proprietatii si a intimitatii private.
3) Statutul proprietatii particulare in Ro;
4) Condamnarea comunismului ca sistem criminal impotriva umanitatii
5) Condamnarea individuala a celor ce au savirsit nelegiuiri inainte si dupa 1989 (securisti, fosti comunisti si politicieni asa zisi democrati de dupa 89)
7) Mintirea fie directa sau prin omisiune cit si santajul si constringerea din partea statului asupra cetateanului.

… si alte aspecte ale societatii romanesti de astazi,
toate astea ar trebuii aratate punctual in loc sa se injure la nesfirsit.

Ciu Huhu 07-06-2011 - 08:15

Au dreptate olandezii, in Romania nu exista stat de drept!

Morkova Vesela 07-06-2011 - 09:18

Aici cam ai dreptate, multi in Romania sunt cocosati de minciunile liberale, si gandesc stramb.

tanase marian 07-06-2011 - 10:49

excelentele voastre,cu respect, asadar sub acest stat de drept sinistru am gasit la un ,,a. v. c. ,, grav foarte grav, zerou ajutor medical si medicii milotari beti an cabinet la spitalul militar al ministerului de interne,,.,………………. asadar sub acest stat distrus de sinistra demnitate ce al conduce,.un derbedeu medic la clinica fundeni m a dat afara an strada cand i am relatat plangand ca nu pot sa merg ca si acum dealtfel drama suferita la spitalul militar al m. i. sint grav bolnav si nu am nici macar medic de familie sunt frat si batjocorit asta dupa ce an89 am luat nota oficiala contra dictaturii si am fost mutat agresiv de la ,,s. t. s. ,, am fost urmarit de 215 si m au batjocorit pana la trecerea an rezerva,,.derbedeul medic de la clinica fundeni este sigur un bolnav psihic trebuie scos din sistem l am analizat andelung este subordonatul doamnei prof. dr. virginia ion neurologie etalul trei,,……….. oare atat de decazuta a ajuns romania condusa de acesti sinistrii demnitari,,.rusine domnule presedinte bocescu,rusine domnule orim ministru ,rusine domnule ministru al sanatatii ungur,,………. rusine tuturor,,……..

tanase marian 07-06-2011 - 10:51

eu nu primesc nici un raspuns de oriunde sunt furat si batjocorit,,.tanasemarian251146@yahoo.com,,…………..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult