Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Olguta Vasilescu strange semnaturi on-line pentru un Cod de conduita pe internet

Olguta Vasilescu strange semnaturi on-line pentru un Cod de conduita pe internet

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Senatorul PSD Olguta Vasilescu a anuntat, miercuri, la o dezbatere pe tema filtrarii obscenitatilor pe Internet, cu ONG-urile care au ca obiect de activitate protectia copilului si sindicalistii din invatamant, ca se vor strange semnaturi on-line pentru a elabora un Cod de conduita in mediul virtual.


Olguta Vasilescu a precizat, in deschiderea dezbaterii, ca ea si-a asumat ideea elaborarii unui proiect de lege privind filtrarea obscenitatilor pe Internet, dar a subliniat ca, deocamdata, acest proiect nu exista si ca s-ar putea sa nu fie nevoie de o astfel de reglementare legislativa daca se va gasi intelegere pentru conturarea unui Cod de conduita in mediul virtual, transmite Mediafax.

Ea a mentionat, totodata, ca aparitia unei astfel de reglementari in Romania ar fi in acord cu recomandarile Parlamentului European in domeniul on-line referitoare la protectia minorilor si a demnitatii umane.

Olguta Vasilescu a tinut sa mentioneze ca ideea de a infiinta, prin viitorul proiect de lege, un compartiment al CNA care sa se ocupe de aceste reglementari nu va fi aplicata, parlamentarii care ar vota un astfel de proiect apreciind ca acest lucru trebuie sa cada in sarcina administratorilor de site-uri. Invitatii la dezbatere – reprezentanti ai mediului sindical din domeniul educatiei, ai ONG-urilor cu domeniul de activitate privind protectia copilului, ai Patriarhiei si psihologi – s-au declarat de acord cu elaborarea unui Cod de conduita in mediul on-line, unii dintre ei optand chiar pentru reglementarea acestei teme printr-un act legislativ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS