Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Oprişan şi Vanghelie şi-au impus voinţa privind noul Statut al PSD

Oprişan şi Vanghelie şi-au impus voinţa privind noul Statut al PSD

scris de Ziua Veche
2 afisari

Mai mulţi vicepreşedinţi ai PSD s-au opus, luni, în BPN, propunerilor de modificare a Statutului partidului, prin care urma să se interzică deţinerea a două funcţii politice şi a mai mult de două mandate consecutive de preşedinte de filială.


Surse din PSD au declarat, luni, pentru Mediafax, că propunerea de interzicere a cumulului a două funcţii de conducere politică a fost eliminată de pe lista care va fi prezentată spre validare Congresului extraordinar în vederea modificării Statului PSD.

Propunerea discutată luni în BPN interzicea membrilor PSD să deţină mai mult de o funcţie de conducere politică şi o funcţie administrativă, prevedere care, dacă ar fi fost votată la Congres, ar fi afectat majoritatea vicepreşedinţilor PSD, dar şi pe secretarul general, Liviu Dragnea.

Sursele citate au arătat că liderii PSD Vrancea, Marian Oprişan, şi PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, ambii şi vicepreşedinţi la nivel central, au fost cei mai vocali dintre membrii BPN care s-au opus unei astfel de prevederi. Argumentele invocate de cei doi au fost că interdicţia pentru un preşedinte de filială judeţeană de a candida şi pentru o funcţie de conducere centrală ar încălca prevederile Legii partidelor şi ar fi în contradicţie cu dreptul de a fi ales.

Aceleaşi surse au arătat că tot Oprişan şi Vanghelie au fost printre cei mai combativi şi în privinţa unei alte propuneri de modificare a Statutului, prin care se interzicea deţinerea a mai mult de două mandate consecutive la preşedinţia organizaţiilor judeţene. Cei doi vicepreşedinţi au invocat principiul competenţei şi al performanţei în alegeri, arătând că nu este nici util politic să interzici unui preşedinte al unei filiale cu rezultate foarte bune la alegeri să nu candideze de mai mult de două ori. Sursele citate au precizat că nici această propunere nu va mai figura pe lista care va fi supusă votului Congresului extraordinar.

S-a renunţat, de asemenea, la reintroducerea alegerii a opt vicepreşedinţi pe criteriul regiunilor, fără însă a se stabili deocamdată dacă aceştia vor fi aleşi pe domenii sau, cum s-a întâmplat la congresul din februarie, în ordinea voturilor obţinute.

Asupra acestui aspect, conducerea PSD urmează să se mai consulte şi cu parlamentarii partidului, sursele citate arătând că Victor Ponta a cerut găsirea unei soluţii care să ducă la o reprezentare corectă a tuturor provinciilor istorice, în condiţiile în care în actuala structură de conducere nu se regăseşte niciun vicepreşedinte provenit de la organizaţiile din Ardeal.

Pe de altă parte, asupra propunerilor formulate de Mircea Geoană, însă susţinute şi de Victor Ponta prin programul cu care a candidat la preşedinţia partidului, ca preşedintele PSD şi candidatul la prezidenţiale să fie aleşi după modelul american, prin votul tuturor membrilor, nu s-au formulat contraargumente, acestea urmând, într-o mare probabilitate, să fie supuse votului şi acceptate de Congres.

0 comentariu

Liviu 18-03-2010 - 18:53

Oare a cata oara auzim aceste „amenintari” ?! Nu numai ca o sa o lase mai moale cat de curand dar vor preda minciuna in continuare … Pentru cateva firimituri vor fi in stare sa inventeze minciuni noi !!! Nu au ei curajul sa inghete anul scolar … Ca sa faci asa ceva iti trebuie un grad de responsabilitate mult prea mare ceea ce nu este cazul profesorilor din Romania de astazi !

Curatirea sistemului de nonvaloare si neghina se va face greu, in cateva generatii (daca se va face ?!!!) … Colectivele de profesori au problemele lor grave pe care le stiu foarte bine si lupta va fi acerba … Sigur ca fiecare isi stie valoarea si valoarea celui de langa el numai ca pe lumea asta mai exista si PILA !!! Ar fi fost bine sa-si curete singuri stupii si probabil ca nu ar fi existat nimic din zvarcolirea de pana acum, dar acest lucru nu este posibil in Romania … Numai daca te uiti la un Hadar si iti dai seama ca „sindicatu’ ” nu este decat o gluma in invatamant !

P.S. Funeriu le zice bine si sper sa se tina de ele !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult