Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei. Miting organizat de PDL

Ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei. Miting organizat de PDL

scris de M.A.
0 afisari

PDL organizează, joi, un miting anti-USL, în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti. Preşedintele interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a lansat un apel către bucureşteni să vină joi în Piaţa Revoluţiei, de la ora 18,00, pentru a manifesta paşnic împotriva „actului abuziv şi nedemocratic de a subordona statul de drept”.

Ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei. Miting organizat de PDL

Ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei. Miting organizat de PDL (foto: vestic.ro)

Acţiunea democrat-liberalilor a fost decisă încă de luni, în Biroul Permanent Naţional al PDL. Vicepreşedintele PDL Cezar Preda preciza atunci că sunt aşteptaţi la miting toţi cetăţenii, organizaţii neguvernamentale, partide politice care vor să împiedice ”anexarea instituţiilor statului” de către USL, transmite Agerpres.

„Dorim ca la această manifestare să participe cât mai multe organizaţii neguvernamentale, partide politice, care doresc ca statul de drept să funcţioneze şi dorim la sfârşit să semnăm cu toţii o petiţie naţională de salvare a democraţiei, a statului de drept”, spunea Preda, potrivit căruia la manifestare sunt aşteptaţi să participe aproximativ 3.000 de oameni.

6 comentarii

Aolica 06-07-2012 - 00:47

Nu au fost exagerat de multi, cam la 50 de mii maximum, ma si mir

Ioan Rosca 06-07-2012 - 01:35

Nu va lasati pacaliti de „lupta” PDL-USL.
Nu uitati ca toti jefuitorii ar trebui pedepsiti, daca ar fi dati jos de la putere.
Vazind ca am fost inclus in grupul fracebook: „Initiativa civica de centru dreapta”
http://www.facebook.com/groups/ICCD.Romania/
am pus azi acolo o intrebare , precizind ca vreau sa ma orientez privind orientarea grupului. Am vrut sa aflu daca initiatorii cred ca PDL=USL=FSN=Securicomunism=Distrugerea Romaniei sau sint sustinatori ai ramurii pedeliste a farsei. Am mai amintit ca de citiva ani traiesc direct lupta cu justitia pedelista, care a acoperit toate crimele lui Iliescu si Roman, in timp ce facea capital din anticomunism si imbraca hainute de dreapta.
M-au eliminat pe loc din grup. Elocventa reactie. E o oficina civic-pedelista…
Tot azi m-au dat afara din grupul PNTCD pentru ca le-am amintit ca amicii de azi ai lui Ciorbea sint distrugatorii PNT si ai tarii.
De cealalta parte, dau peste trepadusii civic- uselisti care indeamna la revolta anti-pdl si menajarea crimelor USL, plagiatului lui Ponta etc. M-au scos imediat din „miscarea indignatilor” , atunci cind le-am amintit ca si PSD a facut rau Romaniei.
E mai rau ca un complot, e complcitate si impostura generala.
La televiziuni nimeni nu instiga la revolta impotriva intregului sistem, la care au supt dulce opozantii de catifea, vectorii parazitari de opinie.
Fiti atenti , de peste tot sinteti intoxicati de catre mercenarii celor doua ramuri, care vor sa va faca sa credeti ca are loc un razboi de eliberare a tarii, nu o mardeala intre doua gasti criminale, care au facut praf Romania, isi disputa dreptul de a continua jaful si vor cadea la pace, daca apare riscul ca sistemul profitorilor sa fie rasturnat si sa fie pedepsiti vinovatii.
Nu va lasati momiti.
Una e sa nu-i putem rasturna pe uzurpatori si alta sa le inghitim propaganda.

Ioan Rosca 06-07-2012 - 01:36

E derută mare în rîndurile manifestanţilor din iarnă. Descoperă acum că nu erau pe aceeaşi baricadă. Unii veniseră să ceară pomană sau stăpîni mai buni. Mulţi erau trimişi de USL să ceară reschimbarea. Oare cîţi voiau să denuţe putreziuciunea întregii clase politice?
Acum se stînjenesc protestatarii pe la mitinguri împletite sau contradictorii.
Se poate şi mai rău, să nu vă mire dacă o să vă spargeţi capul, lăsîndu-vă folosiţi de benzile rivale.
Aşa a fost şi în 1990. După un moment de aparentă solidaritate între victime, ne-am pomenit că o parte dintre camarazii din decembrie sar în sprijinul noilor stăpîni, care le-au promis un blid mai plin. Aşa au decapitat muncitorii singura forţă care i-ar fi putut sprijini, atunci cînd manipulatorii lor au lichidat economia.
Chiar nu pot românii contracara farsa?

Ioan Rosca 06-07-2012 - 01:37

Recoltă fără sfîrşit?

Cît timp vor mai putea recolta securicomuniştii rămaşi la cîrma României roadele diversiunii din 1990?
FSN a deturnat atunci revolta populară, pretinzînd că reprezintă „revoluţia anticomunistă”. Luînd toate măsurile pentru a împiedica schimbarea reală, detronarea nomenclaturii comuniste (activiştilor, securiştilor, juriştilor, etc.), deschiderea arhivelor, deconspirarea informatorilor şi dezafectarea securităţii, pedepsirea vinovaţilor, reunificarea ţării, etc. Manipulînd odios masele, astfel încît acestea să legitimeze prin „alegeri” rămînerea la putere a celor care le exploataseră în lagăr şi chiar să zdrobească opoziţia anticomunistă. Pentru ca, după 13-15 iunie, profitînd de intimidarea contestaţiei şi de compromiterea trupelor „oamenilor muncii” (momiţi cu promisiuni de continuitate economică şi cu sloganuri ca „Nu ne vindem ţara!”)… să demareze procesul de distrugere a economiei. Totul pentru ca foştii gardieni să se poată îmbogăţi din avuţia acumulată de stat de la foştii prizonieri, prin privatizări, concesionări, suveici bancare, reconstituiri interceptate de „recuperatori”, etc. Şi pentru ca astfel, să se facă tranziţia spre o nouă tehnică de uzurpare a puterii, bazată mai mult pe bani şi diversiune, decît pe forţă şi ameninţare. Rezolvînd şi problema legitimităţii externe, prin înhăitare cu speculatori de aiurea şi aservirea colonială faţă de orice forţe s-au arătat interesate să coopereze mercantil cu pegra post-securistă, întru jefuirea resurselor şi fraierilor. Avînd ca efect distrugerea economiei, sărăcirea genocidară a supuşilor, degenerarea societăţii, migrarea în masă, degradarea conştiinţelor.
Pentru ca să nu ajungă la nota de plată, ca şi Ceauşescu, tovarăşii săi convertiţi cîştigător la capitalism trebuiau să evite pierderea puterii. Mineriada din 1991 a scos în evidenţă pericolul ca „poporul” prostit şi sărăcit să se întoarcă împotriva călăuzelor distrugătoare. Venirea la putere a unei forţe anticomuniste autentice, susţinute de populaţia înfuriată, trebuia evitată cu orice preţ. S-a clocit atunci planul acoperirii întregului spectru politic cu ramuri ale aceleiaşi benzi. S-a înscenat ruptura FSN în aripa Iliescu şi aripa Roman, care aveau a captura progresiv micile formaţiuni care se agitau pe contrafăcuta scena politică. Prestaţia CDR dintre 1996 şi 2000 arată în ce măsură planul de ocupare a democraţiei a reuşit – fesniştilor continuatori ai scuricomunismului. Poporul a văzut că nici „ceilalţi” nu sînt mai breji şi nu va şti niciodată că, dacă „anticomuniştii” folosiţi atunci ar fi fost ceea ce pretindeau, istoria ar fi curs altfel. Farsa s-a amplificat după 2001, cele două filoane FSN consolidîndu-şi ocupaţia, ajungînd să asmută periodic telecetăţenii la răsturnarea răcoritoare a celeilalte facţiuni. Prostimea să fie mulţumită că e furată rotativ, cînd din „stînga”, cînd din „dreapta”. Să voteze alianţa DA, ca să scape de PDS. Apoi, să iasă în stradă pentru USL, sufocată de abuzurile PDL. Ca la cîteva luni doar, să fie chemată de PDL împotriva abuzurilor USL. Să aleagă între arendaşii Ungureanu şi Ponta. Etc. Nici sforarii politici europeni nu s-au codit să adopte creaturile FSN prin internaţionale. Trădarea intelectualilor şi diversiunile micilor formaţiuni de pseudo-contestaţie (PRM, PNG, PPDD, etc.) fiind şi ele folosite abil, pentru crearea unei situaţii aparent absurde, care poate uimi un neiniţiat.
Am putut aprecia din plin făcătura fesenistă în aceşti ani de guvernare PDL, în care m-am străduit să sprijin cercetarea (la procuratură) a genocidului comunist, feseniadei din 1990 şi tranziţiei criminale (vezi http://www.procesulcomunismului.com) şi să cer insistent (în instanţe) eliberarea justiţiei. Peste tot am constatat că pedeliştii lui Băsescu (prin slugile de gen Kovesi), cei care au făcut capital gratuit din găunoasa „condamnare a comunismului”, paralizează orice încercare de pedepsire reală a responsabililor comunişti şi postcomunişti, protejîndu-i pe aşa-zişii duşmani – ca Iliescu şi Roman, poate concurenţi la ciolan, dar camarazi pe vecie, în evitarea eşafodului, rămînînd sudaţi în solda sistemului de interese care conduce România.
Cum de funcţionează încă această farsă, cum de se poate încă strînge recoltă de pe ogorul pregătit de comunism şi însămînţat fesenist în 1990? Să fie românii atît de fraieri ca să nu se prindă… la nesfîrşit? Sau atît de neputincioşi şi pilotaţi de media toxică ocupată metodic? Sau atît de nesimţiţi sau compromişi de complicităţi?
Nu am epuizat acest fenomen, deşi am încercat să-l abordez în multe texte-manifest, expuse şi la http://www.ioanrosca.com, mai ales în secţia:
Zbuciumul politic intre ramurile FSN (securicomuniste).
http://www.ioanrosca.com/eseuri/zbucium_politic_ramuri_FSN.htm
Cam ăsta sînt. Mă număr eu printre puţinii care a observat şi nu a uitat ce s-a întîmplat cu noi, ce a făcut clica FSN, cum s-a ajuns în punctul de azi, cine sînt „lupătorii împotriva dictaturii” care ne cheamă în stradă, vectorii de opinie care ne îmbrobodesc, ocupanţii reacţiei civice ? Să se fi estompat adevărul din minţile românilor dezmoşteniţi mişeleşte – de atîta uzură, dezamăgire şi lehamite?
Nu cred. Toate acestea sînt încă bine cunoscute, de mulţi.
De ce nu se manifestă atunci vizibil contestatarii, acum, cînd se montează un nou episod din înşelăciunea fesenisto-securistă? De ce predomină, nestingherite, falsele revolte cetăţeneşti şi continuă zăpăceala generalizată, orchestrată şi prin medii viciate, de gen facebook? Cum de mai pot recolta cultivatorii opiniei publice otrava diseminată în conşiinţele întunericite, fără opoziţia celor încă luminate?
Sînt multe explicaţii concurente, tratate şi în intervenţiile mele, semnalate mai sus. Dar motivul profund, pe care l-am aflat pînă la urmă, plătind scump limpezirea, este deosebirea dintre ce pretind cărturarii (şi speră visătorii) că ar fi condiţia umană tipică şi ce este ea în realitate. Cu riscul de a-mi supăra iar camarazii de năzuinţe, îndemn la luciditate. Se poate lupta şi fără să te îmbeţi, îţi poţi face datoria şi fără droguri, se poate acţiona cu luciditate.
E dureros să realizezi, despăienjenindu-ţi ochii de iluzii, că binele nu e majoritar, că omul de rînd, educat de profitori ca să nu se emancipeze, nu e foarte diferit de un animal, foarte perspicace, dar mînat nemilos… tot de instinctul de supravieţuire. Decăderea umană din România surpă miturile despre nobleţea noastră şi dezumflă aspiraţiile spre ea.
Ar fi minunat să fiu contrazis de viitorul apropiat. Dar nu am motive să mai aştept asta. Circul va continua. Nu sînt curios ce va creşte din humusul putreziciunii generalizate. Voi ieşi din scenă, nu am chef să mai joc în tragedia asta. Sper că mi-am plătit dreptul să fiu sceptic şi să nu mai particip la cicluri entuziasm – dezolare. E rîndul altora să se implice, pe un front de mult părăsit. Din simpatie pentru eventualii justiţiari, îi previn în ce se bagă, le explic ce am înţeles – nu ca să-i demobilizez, ci ca să nu se înnece şi ei în nisipul mişcător produs de tranziţie.
Am ajuns să ţin mai mult la salvarea oamenilor frumoşi de lichelele pe care încearcă inutil să le contagieze, în numele interesului general. E o eroare. Cu răul, dacă nu poţi duce sănătoasa luptă, nu încerca să te înfrăţeşti.

Ioan Roşca , 4 iulie 2012

Ioan Rosca 06-07-2012 - 01:38

De ce nu avem AER (Acţiuni pentru Eliberarea României)

Citeva posibile explicaţii pentru faptul că nu se ridică o forţă politică antisistem autentică, de 22 de ani, oricît de mare ar fi nevoia:

1. Dorinţa multora de a nu da socoteala pentru ce s-a intimplat in aceşti 22 de ani, de a-şi ascunde delictele, greşelile sau pasivitatea, de a fi trataţi cu respect sau a se privi fără jenă în oglindă .

2 Piedicile puse de paraziţii uzurpatori de la putere, uniţi împotriva apariţiei unei rezistenţe politice autentice, chiar cînd se ceartă între ei pentru privilegii.

3 Rezistenţa grupurilor securisto-comuniste care guverneaza din umbră, schimbînd doar păpuşile de pe scena politică.

4 Interesul mafiei îmbogăţite , care dispune de arme financiare pentru războiul politic, de a evita controlul averilor şi confiscarea celor necurate, după o eventuală răsturnare radicală.

5 Inerţia mentalităţilor şi intereselor fesenisto-comuniste, rezistenţa ocupanţilor instituţiilor neepurate, folosite contra interesului public: administraţie, poliţie, SRI, etc.

6 Funcţionarea antijustiţiară şi antisocială a legislativului şi justiţiei, care protejează marii infractori şi împiedică pedepsirea vinovaţilor.

7 Farsa luptei dintre ramurile FSN (USL, PDL şi sateliţi)- care au ocupat tot spectrul politic, pe măsluita axă „dreapta/stînga”, satelizînd micile formaţiuni care se făceau că activează.

8 Diversiunile de gen PRM sau PPDD- care compromit tocmai revolta pe care pretind a o susţine, determinînd publicul să nu mai creadă în revoltă şi rezistenţă

9 Trădarea intelectualităţii , care simulează şi azi „rezistenţa prin cultură”, emanînd cîte un conunicat găunos, alergînd după chilipiruri, capital nejustificat de imagine şi stăpîni generoşi.

10 Degradarea în masă a conştiinţelor, datorită adapării, compromisurilor, „descurcării”- în putreda societate românească.

11 Distrugerea învăţămîntului şi deformarea intelectuală a noilor generaţii.

12 Intoxicarea, manipularea, diversiunea, imbecilizarea, domesticirea- urmărite de media ocupată, pe care nimeni nu pare a mai încearca să o elibereze sau contracareze eficient.

13 Deturnarea atentiei spre piste false, cum ar fi salvarea prin guvernare militară, reinstaurarea comunismului, revenirea la cirma a regelui Mihai si mostenitorilor sai etc.

14 Indemnurile la cuminţenie, iertare a călăilor, evitare a confruntărilor sociale, făcute de mentorii de serviciu, banaliştii politici, sau capii bisericii necurăţite de colaboraţionişti

15 Complicitatea şi solidaritatea profitorilor dinafara României, interesaţi neocolonial în menţinerea unor pseudo-reprezentanţi ai populaţiei aservite, de la care pot obţine ieftin ce vor

16 Copierea unor forme fără fond, în avantajul păturii parazitare, din societatea occidentală, inadecvate nevoilor României, dar nu şi adoptarea ideilor civice utile celor dominaţi

17 Dezamagirea produsă de înşelarea speranţelor pînă acum, prin acţiuni sterile eşuate, care au fost percepute de publicul neiniţiat ca încercări valide, arătînd imposibilitatea evadării

18 Criza valorilor, produsă de „descîntarea” socială, politică şi filosofică postmodernistă, efectul paralizant al lucidităţii neînsoţite de vitalitate creatoare

19 Complexitea problemei organizării sănatoase a societăţii şi existenţa multiplelor temeiuri de neînţelegere, competiţie şi divergenţă, care împiedică ajungerea la un numitor comun

20 Uzura activiştilor care s-au risipit în eforturi sterile, luptînd în lipsa masei critice necesare, pe care nu au putut s-o adune.

21 Tare ale românilor, incapacitatea lor de a acţiona temeinic, curajos, solidar, consecvent, generos, de a sprijini eforturile altora- în loc să invite pe ceilalţi sub steagul propriu.

22 Condiţia umana precară, victoria animalului din om, atunci cînd supravieţuirea e pusă în pericol, rapacitatea consumistă sufoca spiritualitatea şi comoditatea învinge demnitatea.

Cum toate cauzele de mai sus par aplicabile, putem măcar scăpa de stupefacţie. Efectele sînt fireşti. Ar fi de mirare să apară o rezistenţă politică, în aceste condiţii groaznice. Cei care ar reuşi să le depăşească ar realiza o performanţă formidabilă. Care cere, cred eu, abordarea colectivă şi serioasă a tuturor problemelor semnalate. Amatori?
Aştept opinii despre cele 22 de explicaţii (sau altele, neglijate de mine) , în spaţiul AER:
http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

Ioan Roşca , 5 iulie 2012

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult