Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Orban: PNL şi-a pierdut identitatea

Orban: PNL şi-a pierdut identitatea

scris de P.C.R.
6 afisari

„Domnul Ponta şi domnul Antonescu fac ce le spune domnul Băsescu”, susţine Ludovic Orban.

Ludovic Orban se opune Aliantei PNL-PSD

foto: Evenimentul Zilei

«Vreţi să faceţi guvern? Faceţi alianţă politică, duceţi-vă la tribunal!». Şi iată că domnul Antonescu şi domnul Ponta fac ce le-a zis domnul Băsescu„, adaugă Orban.

“Să faci o alianţă politică (cu PSD – n.red.) înregistrată la tribunal pe o perioadă de timp este o decizie care practic aşază PNL într- o poziţie nefirească.

Eliberează dreapta politică. Odată ce tu te-ai asociat întrun pol politic cu un partid de stânga vrei, nu vrei, celălalt pol politic va fi perceput de dreapta. Astfel permiţi unei formaţiuni politice ca PDL, care nu are nicio treabă cu dreapta europeană, să câştige.

Dăm gratis PDL locul de dreapta a politicii. Iar asta e nociv pentru PNL, pentru că PDL nu are nicio legătură cu dreapta” spune Orban într+un interviu pentru Evz.ro.

El face şi o analiză a electoratului liberal pus în faţa alianţei cu PSD: “Ceea ce înţeleg oamenii politici este că atunci când iei decizii, şi mai ales decizii care te afectează pe termen mediu şi lung, trebuie să ţii cont de ce vor oamenii care te sprijină pe tine şi, în mod evident, cei care ar putea într-un anumit moment să te voteze.

Dacă ne-am uita la ce spun alegătorii PNL, aproape jumătate nu agreează nici măcar o alianţă de guvernare cu PSD, d-apoi una politică. E posibil ca foarte mulţi dintre susţinătorii PNL, care şi-au construit încrederea în ultimii 20 de ani, să fie dezamăgiţi. Nu neaparat să voteze cu alt partid, dar este posibil să nu mai vină la vot”.

“Din 2012, dintre toate funcţiile care sunt obţinute în urma alegerilor parlamentare, niciuna nu aparţine PNL. Pe scenariul mediu, practic, PNL nu câştigă nimic. Va avea aceeaşi reprezentare în parlament ca după alegerile din 2008.

Câştigăm certitudinea că putem câştiga alegerile din 2012 şi putem forma guvernul. Asta este ceea ce într-un fel îi şi determină pe mulţi dintre colegii mei să fie de acord cu proiectul. Deşi, după părerea mea, nici această garanţie nu există”, mai declară Orban.

PNL şi-a pierdut identitatea, farmecul. Niciodată PNL nu a fost partidului lui X, al lui Quintus, al lui Stoica. PNL a fost întotdeauna reprezentat de mai mulţi lideri, a fost un organism viu, de dezbatere, care nu a fost condus autocratic. Niciodată nu aş vrea ca PNL să ajungă cum e PD-ul, partidul lui Băsescu. Dacă moare Băsescu, moare şi PD-ul”, precizează Ludovic Orban.

4 comentarii

chitibus 02-02-2011 - 11:44

Pe madam o cam mananca-n anus. Mai ieri ii dadea sfaturi Zbanghiului si acum vrea sa faca ordine in PNL. Mre lucru sa nu fie calul (sau iapa) chiorului,
infiltrata la liberali. domnule antonescu, ia da-o nitel afara.

urbos 02-02-2011 - 16:07

Ce-mi plac mie limbistii Betivului, cum cauta cu lumanarea chestii d-astea, doar doar gasesc vreo fisura si vreun tradator prin tabara adversa, pe care sa-l linga in dos dupa ce l-au injurat si pe care sa-l ia iar la injuraturi daca nu e ce-au crezut.

Rasputin 02-02-2011 - 18:18

Orban ăsta a început să tragă la măsea?
Mai bine s-ar ţine de cântat că la politica se pricepe ca măgarul la popie…

vasile 05-02-2011 - 16:18

este de necrezut cum acest mare cantaret dansator betiv are asa mare tupeu sa critice si sa critice si iar sa critice orice oricand oricum mai putin pe fratele lui care este unul dintre lingaii la cur tea prezidentiala.orbane mai bine ai deveni si tu consilier prezidential hahalero…….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult