Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Orban și Cîțu: Demiterea unui ministru se face la propunerea premierului

Orban și Cîțu: Demiterea unui ministru se face la propunerea premierului

scris de Misu Andrei
97 Afisari

Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu îi răspund lui Dan Barna care a declarat la Digi24 că fiecare partid din coaliția de guvernare își evaluează propriii miniștri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premier. „Demiterea se face la propunerea premierului”, susțin cei doi.

„Eu respect Constituția, unde spune foarte clar cum se face o remaniere. Restul, discuții politice, sunt altceva. Atributul remanierii, așa cum spune Constituția, în momentul în care se ia o decizie este a premierului, care ia ultima decizie. În rest, putem avea discuții”, a declarat miercuri, premierul Cîțu.

Și Ludovic Orban susține că demiterea se face doar la propunerea premierului.

„Dacă vă interesează acest subiect, citiți Constituția. Știți foarte bine care e procedura. Procedura spune că mandatul unui ministru încetează prin demisie, prin, Doamne ferește!, deces sau prin demitere. Demiterea se face la propunerea premierului, prin decizia președintelui. Noi ne dorim ca fiecare ministru să aibă performanță, să nu fie necesară remanierea niciunui ministru”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban.

Vicepremierul Dan Barna a spus, la Digi24, că fiecare partid din coaliția de guvernare își evaluează propriii miniștri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîțu fără acordul USR-PLUS.

„Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar acest lucru presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume”, a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Premierul Florin Cîțu a declarat, săptămâna trecută, că o primă evaluare a miniștrilor va fi făcută în vară de către „singurul premier”, iar dacă execuția bugetară este „foarte proastă” atunci „s-ar putea să avem nevoie de un alt expert”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult