Ordonanţă de urgenţă pentru Bacalaureatul profesional | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ordonanţă de urgenţă pentru Bacalaureatul profesional

Ordonanţă de urgenţă pentru Bacalaureatul profesional

scris de D.P.
6 afisari

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, că a decis redactarea unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind Bacalaureatul profesional după ce a constatat că prin procedura parlamentară măsura nu ar intra în vigooare în timp util.

Andronescu a criticat modul în care a fost amânată la nivelul Camerei Deputaţilor discuţia despre proiectul care introduce Bacalaureatul profesional.

„Din câte am văzut în sală (plenul Camerei Deputaţilor, n.r.) nu mai există cvorum, ca urmare noi nu putem să mai tensionăm mai mult decât atâta aşteptarea celor care se află în clasa a 12- a şi care vor să opteze pentru Bacalaureatul profesional. Azi am discutat cu premierul şi vom trece să redactăm o Ordonanţă de urgenţă pentru a finaliza săptămâna viitoare această decizie”, a spus Andronescu.

Ea a mai susţinut că noua OUG „va conţine exact aceleaşi prevederi care au fost discutate în Parlament, acest conţinut a trecut prin procedurile parlamentare şi dacă nu era cererea de reexaminare anunţată în ultima zi din intervalul de timp acordat de Constituţia probabil că astăzi deja elevii ar fi ştiut exact despre Bacalaureatul profesional, aşa cum ştiu despre Bacalaureatul naţional„.

Este opţiunea liberă a elevilor, dacă cineva consideră că apare legislativ prea târziu această decizie, este liber să nu aleagă varianta de Bac profesional”, a mai spus Andronescu, care a precizat însă a avut multe semnale din rândul celor care aşteaptă această lege. Ministrul Educaţiei a mai precizat că dacă ar rămâne varianta unei legiferări parlamentare, sunt cele mai multe şanse ca actul normativ să nu intre în vigoare până anul viitor din cauza procedurilor anevoiase.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Preşedintele afirmă că pentru competitivitatea educaţională a României este nevoie de stabilitate şi predictibilitate în arhitectura sistemului educaţional şi, concomitent, de intervenţie pe proces educaţional – calitatea cadrelor didactice, relaţia cu angajatorii, şi pe conţinuturi, programa şcolară, practica.

Potrivit şefului statului, având în vedere dispoziţiile Legii educaţiei naţionale, noua lege nu este oportună întrucât introducerea intempestivă şi fără fundamentare a unui nou tip de bacalaureat, cel profesional, este de natură să afecteze coerenţa sistemului de educaţie. Premierul Victor Ponta i-a cerut însă ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să susţină în continuare în Parlament adoptarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu”îşi mai doreşte din când în când să fie prim-ministru”.

În urmă cu două săptămâni, deputaţii din Comisia de învăţământ au decis menţinerea bacalaureatului profesional prin Ordonanţa de Urgenţă 73/2010, respingând astfel cererea de reexaminare adresată Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu.

6 comentarii

BULA 31-10-2012 - 08:00

Ecaterina Andronescu si Andrei Marga au distrus invatamantul romanesc. Astia ar trebui sa fie condamnati la inchisoare pe viata si sa li se confiste averea.

Huhu Ciu 31-10-2012 - 08:33

Da niste argumente, dovezi care sa confirme ce afirmi, ca Marga si Andronescu au distrus Invatamintul!

Fara argumente si dovezi pot si eu afirma orice NEBUNIE!

BULA 31-10-2012 - 15:18

Am explicat destul de bine, cu alte ocazii, ce nenorociri au facut acesti indivizi.

Au eliminat examele de admitere, la liceu si facultate, si fara selectie si exigenta se duce totul de rapa. Au scos din orele de la disciplinele fundamentale (matematica, fizica, etc) si au introdus discipline noi la care se pierde timpul (educatir tehnologica, religie, anteprenoriala, etc). Au marit enorm de mult numarul de locuri la universitati, finantate de la buget, si au introdus finantarea pe cap de „bovina”, care i-a determinat pe universitari sa renunte la exigenta si sa-i promoveze pe tampiti in orice conditii, ca sa isi ia salariul intreg.
Aceste personaje sinistre au provocat daune grave sistemului de invatamant si au nenorocit multe generatii de copii. Rezultatul se va vedea peste cativa ani, cand economia va intra in colaps total.

ValVerde 31-10-2012 - 15:49

Am trait sa o vad si pe asta !!!
Sint total de acord cu ce zici atunci cind enumeri carentele noii scoli. Nu stiu cine e de vina si nu ma pronunt.

Iti lipseste partea unde scoti in evidenta vina vestului, a evreilor, a americanilor, alinierea planetelor, etc in starea de fapt.

(Ti-ai depasit doza la medicamentatie si ai inceput sa actionezi aproape normal ??? Treci pe doza veche ca esti mai amuzant cind desconspiri conspiratii)

BULA 31-10-2012 - 15:20

Tu debitezi nebunii tot timpul si uite ca nu s-a inchis forumul din cauza asta.

Huhu Ciu 31-10-2012 - 16:29

Mda, tu debitezi numai lucruri ”intelepte” om de moda veche care habar nu are pe ce lume traieste!
Eu in 1985 am intrat la o Universitate din Australia fara examen de admitere, pentru ca asa e ”moda”
acolo, se intra fara examen de admitere!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult