Acasa Actualitate-InternaPolitica interna OUG privind traseismul politic. Iohannis a depus plȃngere penala la DNA ȋmpotriva lui Dragnea

OUG privind traseismul politic. Iohannis a depus plȃngere penala la DNA ȋmpotriva lui Dragnea

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Liderul PNL, Klaus Iohannis a anunțat ȋn seara de marți, 9 septembrie, cǎ a depus o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru inițierea OUG 55/2014, privind traseismul politic.

OUG privind traseismul politic. Iohannis a depus plȃngere penala la DNA ȋmpotriva lui Dragnea (foto: politicaromaneasca.ro)

OUG privind traseismul politic. Iohannis a depus plȃngere penala la DNA ȋmpotriva lui Dragnea (foto: politicaromaneasca.ro)

Candidatul ACL pentru președinție a precizat cǎ și-a ȋndreptat atenția cǎtre „inițiatorului acestei ordonanțe, iar dacă DNA constată că este o faptă penală care implică mai mulți, atunci din oficiu se va autosesiza și va extinde cercetările.” „Noi nu avem date, nu reușim să aflăm ce se întâmplă în interiorul Guvernului, nu înțelegem motivațiile pentru care Guvernul, cu toate avertizările și de la noi și de la alții, a procedat totuși la aprobarea acestei ordonanțe. Și atunci trebuie să intervină cineva care prin lege are dreptul să meargă și să verifice concret cum și de ce”, a adǎugat Klaus Iohannis într-o conferință de presă care a avut loc la Ploiești, marți, 9 septembrie.

Președintele PNL a subliniat cǎ  plângerea depusă la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu a fost „ultima soluție” pentru a găsi „răspunsuri” cu privire la această ordonanță. Iohanis a menționat cǎ „Guvernul a refuzat sistematic să ne explice de ce a întârziat publicarea, de ce a schimbat textul care a fost trimis spre consultare și a venit cu un text modificat în final în ordonanța de urgență. Guvernul a refuzat să ne dea răspunsuri.” El a precizat cǎ s-a apelat la DNA,  „instituția statului care este îndrituită să facă lumină” dupǎ ce ȋn urmǎ cu mai mult de o sǎptǎmȃnǎ a fost sesizat și avocatul poporului fǎrǎ a oferi vreun rǎspuns.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult