Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Paleologu către Ponta: Râde ciob de oală spartă !

Paleologu către Ponta: Râde ciob de oală spartă !

scris de A.B.
9 afisari

Theodor Paleologu i-a cerut lui Victor Ponta să nu umble cu cioara vopsită în privinţa moţiunii, iar dacă aceasta va trece de Parlament să îşi asume responsabilitatea guvernării.

theodor paleologu

foto: napocanews.ro

„Vă spun, domnule preşedinte Ponta: nu umblaţi cu cioara vopsită! Dacă trece moţiunea, asumaţi-vă responsabilitatea, asumaţi-vă guvernarea”, a spus Paleologu.

„Aşa am să fac”, a replicat imediat Ponta.

Paleologu şi-a continuat discursul adăugând că formula şefului de trib Ion Iliescu, cu guvern de tehnocraţi cum a fost cel al lui Theodor Stolojan în 1991, nu mai convinge pe nimeni.

De asemenea, Paleologu a acuzat severitatea exprimării din textul moţiunii USL, arătând că i se reproşează Guvernului Ungureanu că a eşuat în două luni de la preluarea mandatului.

„Râde ciob de oală spartă! Arătaţi în şapte luni că puteţi să faceţi ce nu a făcut acest guvern în două luni. Fapte cu fapte, nu vorbe!”, i s-a adresat iarăşi lui Victor Ponta deputatul PDL. „Corect”, a răspuns la rându-i Ponta.

Paleologu i-a cerut liderului PSD să îi dea cu sceptrul în cap deputatului Adrian Solomon, care l-a ameninţat pe premierul Ungureanu că va avea soarta primului-ministru italian Aldo Moro.

„Îi fac o sugestie domnului Ponta: să recitească Iliada, cântul doi, unde intervine un personaj, Texides, cel urât şi comic, singurul personaj comic din Iliada, care îl ameninţă pe regele Agamemnon, aşa cum a făcut-o acest coleg al dumneavoastră (…) Ce se întâmplă în Iliada? Lui Texides i se spune să tacă din gură şi regele îi dă cu sceptrul în cap”, a spus Paleologu.

Liderul PDL s-a adresat şi parlamentarilor liberali, arătând că nu s-ar fi ajuns în situaţia actuală, ca ei să acuze prin moţiune Guvernul că aplică măsuri de inspiraţie liberală, dacă PDL şi PNL ar fi colaborat pe criteriile de compatibilitate politică şi ideologică.

„Primul-ministru Ungureanu face într-adevăr echilibristică, ceea ce necesită foarte mult talent diplomatic, dar dragi liberali, acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă partidele noastre ar fi colaborat”, a spus Paleologu, care a adăugat că, având în vedere cum funcţionează partidele şi alianţele politice din România, ar putea fi şi acestea listate la bursă, nu doar companiile de stat.

„Votaţi, nu ameninţaţi! Votaţi, nu împuşcaţi! Votaţi, nu trageţi”, a cerut Paleologu, liderilor opoziţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult