Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Paleologu: Voi plăti pentru boacănele, idioţeniile şi hoţia altora

Paleologu: Voi plăti pentru boacănele, idioţeniile şi hoţia altora

scris de A.B.
15 afisari

Theodor Paleologu nu pleacă din PDL din ambiţie politică. El vrea să joace un rol important în politica românească, deşi ştie că va plăti pentru idioţeniile, aroganţa şi hoţia altora.

theodor paleologu
foto: stiri-din-romania.blogspot.com

Paleologu nu vrea să părăsească formaţiunea păstorită de Emil Boc. În opinia sa, valul de demisii din PDL este un simptom al faptului că partidele româneşti nu sunt suficient de închegate din punct de vedere doctrinar, al militantismului politic.

„Nu vă imaginaţi, de exemplu, în Franţa că trece unul dintr-o parte în alta, de la Partidul Socialist sau de la partidul gaullist în celălalt sens, în funcţie de cine câştigă, Francois Hollande sau Sarkozy! Acolo-i foarte clar, eşti de dreapta, eşti de stânga şi stai unde eşti!”, declară Paleologu pentru RFI.

El consideră că mulţi dintre demisionarii din PDL se lasă influenţaţi de sirene.

„Sigur, acest moment pentru noi este foarte defavorabil, de aia şi pleacă foarte multă lume, dar nu neapărat din cauza ofertelor venite de la celelalte partide, pentru că eu vă mai spun un lucru: în fiecare zi mă întâlnesc cu oameni, care-mi spun «Pe dumneavoastră vă simpatizez, vă ador, vă iubesc», unii chiar îmi spun că o să mă voteze ca persoană, dar mă întreabă «De ce mai staţi în PDL, de ce nu treceţi în PNL?». Şi sigur că pe unii oameni acest lucru îi impresionează. Sunt convins că Dugulescu sau Sbîrciu au avut aceeaşi experienţă ca şi mine, oameni care le spun acest lucru: «De ce mai staţi în PDL, nu vedeţi că se duce şandramaua de râpă?».

Şi atunci, continuă liderul PDL, sigur că poate fiind mai impresionabili, sunt oameni profund oneşti şi cinstiţi aceşti colegi, se lasă influenţaţi de asemenea sirene, apreciază deputatul democrat-liberal.

În ceea ce îl priveşte, Paleologu a recunoscut că nu pleacă din PDL din ambiţie politică. “Eu vreau să joc un rol important în politica românească şi nu poţi face asta dacă nu stai acolo unde eşti şi dacă nu suporţi şi perioade de impopularitate. Evident, eu ştiu foarte bine că voi plăti factura pentru boacănele făcute de alţii, pentru idioţeniile făcute de alţii, pentru aroganţa, incompetenţa şi hoţia altora! Îmi dau seama, nu e drept, dar aşa se va întâmpla, asta este, c’est la vie! Însă, pe termen lung, oamenii apreciază consecvenţa şi constanţa în politică”, a declarat Paleologu.

El recunoaşte însă că şi PDL este vinovat pentru demisiile din ultimele zile. „În unele situaţii, este şi vina noastră că nu i-am băgat în seamă, că nu i-am ascultat. Nici eu n-am fost totdeauna băgat în seamă şi aş fi putut să vreau să plec, dar repet, eu sunt foarte perseverent!”.

3 comentarii

Salut 24-04-2012 - 16:45

Nu taticu’…pardon, nenea telectualu’, nu.
Platesti (daca e sa platesti; am mari indoieli ca nu vei fi „recuperat” de opozitia actuala)….deci platesti pentru propriul lichelism, pupincurism si antiromanism. Restu-s vorbe.

ein deutscher 25-04-2012 - 00:45

Saracu’ de el, ia te uita unde era etalonul, multiubitul, adoratul etc.! Asta chiar crede ce spune? Zau daca nu-ti dau si lacrimile… Pai daca nu-ti convine, cocos, de ce n-ai plecat pana acum? Aaaa, uitasem, gustul ciolanului…

urbos 25-04-2012 - 01:01

Ce mizerie ca astfel de clovni, ca asta sau ca Ungureanu, ca Baconski sau alte specimene de acelasi fel, sa fie considerati „intelectuali”, sa li se creeze practic imaginea asta. Vezi din toate partile indivizi care vorbesc despre gunoaiele astea, ca despre mari capacitati, cand, dincolo de faptul ca-s niste otrepe fara pic de caracter, nu sint deloc mai destepti decat restul lumii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult