Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Până la alegerile europarlamentare nu intrăm în Schengen

Până la alegerile europarlamentare nu intrăm în Schengen

scris de A.H.
12 afisari

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că România nu va intra în spațiul Schengen până la alegerile europarlamentare, pentru că așa-zisa invazie a românilor în Europa ar putea fi folosită ca temă în campaniile electorale.

foto agerpres.ro

„Problema este că până la alegerile pentru Parlamentul European nu, n-o să intrăm (în Schengen — n.r.) pentru că e o temă… Ați văzut în Marea Britanie ce mare temă a fost cum vin românii, pe urmă s-a fâsâit, nu a mai venit nimeni. La Parlamentul European ce teme credeți că vor avea unele partide? Să nu vină românii. (…) Cel mai important lucru — și aici e meritul și al României și al Comisiei Europene — este că s-au ridicat toate restricțiile la piața muncii”, a afirmat primul-ministru, la postul B1TV.
Șeful Guvernului a punctat că, pentru a spijini aderarea la Schengen, toate forțele politice din România ar trebui să aibă un discurs unitar pe această temă. „Până se termină anul electoral mă bucur, în sfârșit, poate înțelegem că cea mai mare prostie pe care putem să o facem și am făcut-o de mai multe ori și unii încă o mai fac (…) este să ne dăm cu Schengen-ul în cap unii la alții. Singura șansă ca România să intre în Schengen este să spună, (…) în România noi încă ne luptăm: Băsescu cu Ponta, PDL cu USL, dar când vine vorba de Schengen și de România suntem toți uniți că merităm. Până la urmă, tehnic au lucrat toți și Rus și Blaga și Stroe, toți miniștrii de Interne și toți miniștrii de Justiție. (…) Aici am văzut o schimbare de poziție, că a fost și domnul Băsescu și a zis să intrăm în Schengen”, a explicat Victor Ponta.

7 comentarii

digital 20-01-2014 - 22:50

singura care poate băga România în mizeria schenghen e eba!

jorj 21-01-2014 - 07:52

retragere din UE si suprataxarea afacerilor pe resurse ca daca au vrut economia sa ia si tiganetu si cei care ramin sa fie platiti la nivelul preturilor nu poti vinde totu la pret european can germania si sa dai salarii can est adica de 10 ori mai mici daia iau profesorii spaga si pleaca medicii pregatiti din banii mei

teo 21-01-2014 - 07:59

Dar nici dupa aceia ! Cu un asemenea guvern si cu un asemenea parlament putem sa intram linistiti in….lumea a treia !

UnUL 21-01-2014 - 08:00

Cu un asemenea guvern și parlament putem intra – și am intrat deja – în rahat.

salut 21-01-2014 - 08:58

Adica au intrat in tine? Sau au calcat pe tine, rahatel de Sluj ?

mircea 21-01-2014 - 09:01

Magaru moare de drum lung, langa un prost si prostul de grija magarului.La ce pretentii aveti multi cititori analfabeti,nu mai mira pe nimani.Dupa 10 ani sub regimul Basescu care a desavarsit dezorganizarea organizateciordeala,mangleala,minciuna si promovarea inculturii la nivel inalt ,acum se vede agonia dementiala la fiecare pas.Cel mai elocvent exemplu i-l vedeti in tragicul accident de aviatie din 20-o1-2014 si buna dezorganizare pentru salvarea victimilor.In ce lume cacacioasa ne gasim uN-nULUle????rezultatul invatamintelor „SUMANELE PORTOCALII”=PeDeLepre-Basiste

salut 21-01-2014 - 09:02

@ kktel teo

Da pe nen-to Basescu nu-l intrebi nimic mai kktel? Nu spunea el ca e taticu si mamica politicii externe romanesti? Sau nu a avut timp sa faca ceva, fiind numai 10 ani la putere, ai?

PS: Boule, in lumea a treia nu intri. Ti-a adus-o Basescu acasa, e gratuita. D-aia te amprenteaza nemtii si te buzunaresc englezii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult