Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Părea o glumă, dar devine serios. Militari, la Ministerul Finanţelor?

Părea o glumă, dar devine serios. Militari, la Ministerul Finanţelor?

scris de M.A.
3 afisari

La început, toată lumea a privit ca pe o glumă propunerea lui Dan Voiculescu, privind detaşarea de militari din MApN, la Ministerul Finaţelor. Însă, devine serioasă.

Părea o glumă, dar devine serios. Militari la Ministerul Finanţelor?

Părea o glumă, dar devine serios. Militari la Ministerul Finanţelor? (foto: Sgt. Sean Kimmons)

Premierul Victor Ponta ar fi confirmat luni, pentru Pro Tv existenta acestui proiect si ar fi precizat ca ideea ii apartine ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu. Prim-ministrul sustine ca va analiza aceasta propunere, pentru ca nu s-a hotarat daca o sustine sau nu.

Marţi după-amiază, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că este realizabilă ideea lui Dan Voiculescu, pentru a se pune capăt evaziunii fiscale. „Dumneavoastră cunoaşteţi foarte bine care sunt prevederile constituţionale şi legale legate de atribuţiile Armatei. Sigur că, aşa cum există proceduri de acest gen, specialişti de la MApN, aşa cum sunt şi de la Ministerul de Interne, pot fi detaşaţi la ANAF pentru a da o mână de ajutor în colectarea impozitelor şi combaterea evaziunii fiscale. Întrebarea <<Cam câţi?>> este prematură, deoarece trebuie să vedem cam care sunt solicitările dacă există o asemenea gândire şi sigur că în funcţie de solicitări…Nu e vorba de militari, e vorba de detaşarea unor cadre de specialitate care să dea o mână de ajutor”, a declarat Mircea Duşa.

„Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună. La ora actuală, la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe pentru a putea să punem cât de cât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul, nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii. E o idee a mea, care cred eu că nu ar fi motive să nu se pună în aplicare. Oamenii din armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti”, a declarat luni Dan Voiculescu.

1 comentariu

Tom Cc 16-01-2013 - 09:52

prima oara sa mearga sa recupereze datoriile dela companiile de stat !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult