Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Parlamentarii au decis. Ponta pleacă la Bruxelles

Parlamentarii au decis. Ponta pleacă la Bruxelles

scris de A.B.
7 afisari

Parlamentul a hotărât. Ponta va reprezenta România la Consiliul European. Plenul a adoptat cu 249 de voturi pentru, 30 împotrivă şi o abţinere, o declaraţie prin care recomandă reprezentarea României de către premierul Victor Ponta la reuniunea Consiliului European din 28 iunie.

vot

ziarelive.ro

Parlamentarii au decis. Victor Ponta ar tebui să  reprezinte România la Consiliul European. Plenul a adoptat cu majoritate de voturi declaraţia prin care recomandă reprezentarea României la Bruxelles de cître premier şi nu de Traian Băsescu.Premierul Victor Ponta a cerut ca Parlamentul să-i acorde dreptul de a merge la reuniunile Consiliului la care se vor discuta probleme de natură economică, limitând astfel prezenţa preşedintelui Băsescu la chestiuni care ţin de politică externă şi reprezentare. Şedinţa este în curs de desfăşurare. Guvernul consideră că este constituţional şi funcţional ca România să fie reprezentată de către primul-ministru la şedinţele Consiliului European la care sunt discutate teme economice şi de către preşedintele ţării doar la reuniunile dedicate problemelor de politică externă şi securitate militară. În declaraţia susţinută de premierul Victor Ponta în plenul Parlamentului, Guvernul adresează o propunere „în trei paşi”, cu scopul de a se stabili în forul legislativ un mod constituţional şi funcţional de dialog, conlucrare şi reprezentare a României în domeniul afacerilor europene. Astfel, Guvernul arată că Parlamentul trebuie să fie informat în prealabil cu privire la agenda Consiliului European, urmând să stabilească un mandat de principiu cu privire la ceea ce va susţine reprezentantul României, şi va fi informat după fiecare Consiliu European cu privire la deciziile adoptate.

12 comentarii

Virgil Bestea 12-06-2012 - 18:15

Felicitari domnule prim-ministru,

astept cu nerabdare declaratia dumneavoastra de la conferinta de presa din Bruxelles pentru a afla faptul ca sunteti adeptul introducerii bondurilor europene, a relaxarii politicii de economisire pentru incadrarea in limitele bugetare impuse de fondul monetar international si Uniunea Europeana precum si faptul ca pactul fiscal nu ar trebui semnat, deoarece ar insemna abdicarea de la suveranitate a tarii pe care o conduceti. Sper in acelasi timp ca declaratiile dumneavoastra referitoare la situatia economica a Romaniei sa aiba aceleasi efecte pe care le-am putut observa in primele 4 luni ale acestui an, desi la drept vorbind dumneavoastra nu prea ati avut cuvinte de lauda pe aceasta tema. Oricum voi proceda asemeni dumneavoastra si ma voi baza pe cifre in orice comentariu in legatura cu activitatea dumneavoastra. Sa fie bine!

Europeanuul 13-06-2012 - 09:07

Se pare ca ati ramas in urma. Tratatul Fiscal a fost semnat la inceputul lunii Martie de catre 25 membri UE (printre care si Romania). Exceptie au facut Cehia si UK.

Europeanuul 13-06-2012 - 09:27

„Astept cu nerabdare declaratia dumneavoastra de la conferinta de presa din Bruxelles pentru a afla faptul ca sunteti adeptul introducerii bondurilor europene, a relaxarii politicii de economisire pentru incadrarea in limitele bugetare impuse de fondul monetar international si Uniunea Europeana precum si faptul ca pactul fiscal nu ar trebui semnat, deoarece ar insemna abdicarea de la suveranitate a tarii pe care o conduceti”

*****************************
In ultimii 20 de ani, Romania sa dovenit a fi printre cele mai ineficiente state in colectarea veniturilor, precum si a cheltuirii banului public (numarindu-se printre tarile cu cele mai scazute performante in administrarea finantelor publice). In aceste conditii, prevederile tratatului fiscal si conditiile acordurilor cu UE si FMI sint foarte ajutatoare (poate chiar si o necesitate).

Pe termen mediu, atit tratatul fiscal cat si acordurile cu FMI, prevad regandirea /reformarea structurii cheltuielilor publice si nu neaparat reducerea acestora (i.e privatizarea intreprinderilor si regiilor de stat -in mod special a celor perdante-, cresterea ponderii capitalului privat in domenii precum infrastructura, educatie, sanatate, reducerea birocratiei si a numarului de bugetari, o colectare mai eficienta a veniturilor, samd). Pe cealalta, banii risipiti ar putea fi folositi pentru stimularea unei cresteri economice durabile (investitii in infratructura, instruirea fortelor de munca, cresterea productivitatii , reducerea taxelor de tip TVA, cresterea pensiilor si salariilor, cresterea nivelului de trai, intarirea pietii interne, etc.)

Colectarea veniturilor si administrarea „eficienta” a banului public consituie o alternativa superioara din punct de vedere economic – la nivel UE.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-06-2012 - 18:55

UN PAS spre NORMALITATE ! Ajunge JOCUL d-le PRESEDINTE !Lasati SANSA de VIATA ROMANIEI !

digital 12-06-2012 - 19:00

hahaha!
încă un shoot în koaiele kiombelixului,care este îngenuncheat însăși de cei ”300” de ”reformați ai referendumului” atât de adorat de mega-kotrocenistul senil!
să ți-o iei bine!
hahaha!
la toamnă va fi KO cu un upercut în bărbia de sticlă!

urbos 12-06-2012 - 23:02

Crapa mache din cosciug, lua-l-ar dracu in iad, sa-i scoata matele. Hahahaha!

digital 12-06-2012 - 23:06

n-a mai apărut imbecilul,poate se transformă în udrea că traian băsexu, a fost!
hahaha!

ciufulici 13-06-2012 - 00:57

tot niste pesedisti d-astia au scufundat Grecia

digital 13-06-2012 - 13:43

zi-i să mori tu!

jan dinu 12-06-2012 - 23:53

Pleaca Ponta la Bruxell
Shi-o s-a faca tot pe EL …
Imatur shi nesimtit ….
Asta tzara shi-a dorit ??!!

Dupa mecla ce-o are ..
E HinduSul pe picioare …
Shi daca tzara iL vrea ….
Merita soarta – rea !
JD-USA

ciufulici 13-06-2012 - 00:52

Daca tembelii raman la putere, de aici in 2 ani o sa avem 100 de miliarde datorie si rascoale adevarate la care numai politia singura nu o sa le faca fata.

ciu huhu 13-06-2012 - 01:53

Pai ce sa caute chiorul-chel-betiv la Brucsel, prostituate portuare, sa mearga la Amsterdam, acolo-s multe prostituate!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult