Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Parlamentarii PDL iau cuvantul numai cu voie de la stapanire

Parlamentarii PDL iau cuvantul numai cu voie de la stapanire

scris de Ziua Veche
1 afisari

Liderul de grup al pedelistilor din Camera Deputatilor, Mircea Toader, pune pumnul in gura colegilor de partid. De frica sa nu spuna lucruri imprevizibile, Toader nu si-a lasat colegii sa se adreseze plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, marti, cand s-a dezbatut raportul de activitate al presedintelui–director al Televiziunii Publice, Alexandru Sassu. Surse din PDL ne-au declarat ca supararea colegilor lui Toader a fost si mai mare dupa ce acesta a spus ca „trebuia sa va inscrieti pe lista de ieri.”

 Lipsa unui dialog util in interiorul, dar si in afara partidelor politice, constituie una din carentele comunicarii mesajului politic, spunea zilele trecute europarlamentarul PDL Cristian Preda, afirmatie care i-a atras multe critici.

Surse din PDL ne-au declarat ca desi au fost multe voci din interiorul partidului care au criticat absenta libertatii de exprimare in majoritatea organizatiilor si au reprosat liderilor de partid, in multe randuri, faptul ca pe la televiziuni merg numai anumiti „comunicatori” pentru a recita o poezie invatata orbeste de acasa si prin care nu transmit continuturi, ci doar sabloane, nu s-a schimbat nimic. O astfel de situatie s-a inregistrat in plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului, marti, cand se dezbatea raportul de activitate al presedintelui-director Alexandru Sassu. Desi au fost unii deputati pedelisti care au dorit sa ia cuvantul de la tribuna, liderul de grup Mircea Toader a strambat din nas explicand ca cine dorea sa ia cuvantul trebuia sa se inscrie, cu o zi in urma, pe o lista ce a circulat prin biroul de la Grupul parlamentar din Camera Deputatilor. Aceleasi surse ne-au declarat ca exista o cutuma la partid prin care s-a stabilit ca doar presedintii de Comisii parlametare au drept de a lua cuvantul de la tribuna ori de cate ori simt nevoia.

 Este cert faptul ca precum se intampla la PDL asa este la toate partidele, stabilindu-se liste cu comunicatori. Liderii stabilesc cine merge la televiziuni, cine are dreptul sa ii reprezinte. Cum se fac aceste liste nici nu conteaza atata timp cat acel comunicator este acceptat atat de televiziuni, cat si de partide intrucat aduce rating.

Spre exemplu, surse din PSD ne-au spus ca pe vremea sefiei lui Mircea Geoana PSD era reprezentat de Valeriu Zgonea si de un cor de parlamentari: Nicu Banicioiu, Robert Negoita, Mugurel Surupaceanu, Lia Olguta Vasilescu, Madalin Voicu, Georgian Pop, si, din cand in cand, Bogdan Niculescu Duvaz. Deocamdata. Victor Ponta nu a modificat simtitor aceasta lista a „grupului de comunicatori ai PSD”.

La liberali vedete pe sticla sunt Norica Nicolai – cand nu este la Bruxelles, Crin Antonescu, Adrian Iorgulescu, Alina Gorghiu, Ioan Ghise si Cristina Pocora. Daca in vremea in care Ludovic Orban era prim-vicepresedinte exista o lista de comunicatori, acum liberalii defileaza pe la televizor fara a avea sarcina de la partid.

La fel stau lucrurile pentru liberali si la nivelul Camerei Deputatilor si Senatului unde vorbesc de la tribuna cam aceeasi penelisti. Surse din partid ne-au declarat ca „desi pe probleme economice deputatul Daniel Chitoiu e bun, el nu vrea sa se adreseze plenului de la tribuna si daca are ceva de spus o face eventual prin intermediul unor declaratii politice scrise ori al interpelarilor.”

PDL ii trimite la televiziuni pe Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Sever Voinescu, senatorul Valentin Calcan, deputatul Gelu Visan si de o vreme incoace au inceput sa apara tot mai des si constantenii Maria Stavrositu – deputat si Mircea Banias – senator. De obicei se apeleaza la o asemenea strategie cand personajul care este promovat „pe sticla” urmeaza sa candideze pentru o anumita functie.

0 comentariu

Rasputin 01-03-2010 - 18:24

…este evident ca nu ştiţi nimic despre sistemul „Radio-school” din Australia, întru-cît nu aţi raspuns la întrebare.
Ar trebui să faceţi o cercetare amănunţită a acestui sistem. Nu seamănă cu „homeschool” din SUA.
Înainte de o iniţiativă legislativă trebuie mai multă informare.
Sa cunoaştem părţile pozitive, dar mai ales cele negative.
Pe mine explicaţiile dvs., nu m-au convins.

CALUGARUL 01-03-2010 - 18:40

Ai vazut poz(n)a aia cu cei cinci mii de idioti care au fost fotografiati in fata operei din Melbourne, la pieile goale, manifestind impotriva discriminarii (cica !) a homosexualilor ? Hai sa fim saeriosi. Australia si Radio-school ! O tara de idioti. Mine-poimiine or sa manifesteze pentru drepturile omului ca sa se casatoreasca cu cangurii ! Da-i-n, Doamne iarta-ma, de idioti. Bine ca sunt o insula indepartata si fara acces la ea.

jan dinu 01-03-2010 - 19:44

Pentru a fi creditate ca super punctaj
in intrecerea cu alti candidati cind
este vorba de stabilirea victoriei
celor mai buni dintre studenti ?-:)
JD

jan dinu 01-03-2010 - 19:52

Shi chiar shi laurii victoriei
prezidentiale unde noi de pa coasta
pacificului am hotarit …
democratic ca D-l Basescu s-a ramina inca 5 ani presdedintele Romaniei .
Sper ca – DA – sa nu insemne „nikagda „…
shi poate traduce in fapte ..dreptatea &adevarul de mult asteptat!

salut 02-03-2010 - 01:14

S-au terminat problemele in Romanika, numa’ scoala de akasa a ramas nerezolvata.

Bravo tor’shika deputatzika pedelika!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult