Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE 284 voturi Pentru, 92, Împotrivă: Parlamentul a votat Guvernul Ponta

UPDATE 284 voturi Pentru, 92, Împotrivă: Parlamentul a votat Guvernul Ponta

scris de A.B.
4 afisari

UPDATE Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 07 mai, Decretul pentru numirea Guvernului României, anunţă Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

Guvernul Ponta îşi poate începe activitatea. După negocieri şi renegocieri, noul Executiv al României a trecut de votul de învestire al camerelor reunite ale Parlamentului.

Victor Ponta - Parlament

Parlamentul a votat Guvernul Ponta (foto: novinite.com)

De mâine, Guvernul se poate apuca de treabă. Cabinetul Ponta a trecut de Parlament cu 284 voturi Pentru si 92, Împotrivă.

Pentru a fi învestit, Guvernul a avut nevoie de 231 de voturi Pentru. Cum era de aşteptat, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale au fost alături de USL.  De cealaltă parte, PDL şi UDMR au votat împotriva noului Executiv.

Înainte însă de începerea votului, Ponta a recunoscut că are emoţii, reamintind faptul că, în România, a existat un premier care nu a avut emoţii şi a picat.

„Eu am emoţii şi sper să primesc votul de susţinere al Parlamentului”, a spus Ponta în discursul său. El şi-a exprimat şi dorinţa de a fi un prim-ministru al USL şi de a câştiga toate alegerile care vor urma.

„De mâine dimineaţă ne aşteaptă o muncă grea. Bătălia adevărată, esenţială, o veţi duce dvs. alături de colegii care candidează la alegerile locale, alături de şefii de campanie, pentru că trebuie să câştigăm alegerile locale. Trebuie să dovedim, în aceste şase luni, că ştim să conducem, ca să primim cel târziu în luna noiembrie un mandat întreg de la populaţie”, a spus copreşedintele USL.

„Sunt prima persoană desemnată să ocupe funcţia de prim-ministru care şi-a serbat majoratul după decembrie 1989. Am crescut în ceea ce înseamnă şi ceea ce ne-am dori cu toţii – în democraţie – şi cred că instituţiile trebuie să funcţioneze, trebuie să arate respect. Şi cred că într-o democraţie europeană, nu guvernul este cel care conduce Parlamentul, ci se supune deciziilor acestuia”, a subliniat preşedintele PSD.

Victor Ponta a spus că, în cele câteva zile care au trecut de la desemnarea sa ca premier, a încercat ca, în cel mai scurt timp, să prezinte un program de guvernare pentru o perioadă scurtă, până la alegeri, şi cu perspective pentru anii care urmează precum şi o echipă de miniştri care să îndeplinească acest program, transmite Agerpres.

„În acelaşi timp, pentru prima dată în istoria relaţiilor dintre România şi instituţiile internaţionale, am reuşit să negociem din această postură de guvern ad-hoc desemnat o scrisoare de intenţie şi un acord cu instituţiile internaţionale care să dea stabilitate şi un mesaj clar că România îşi continuă drumul, că face schimbări fundamentale şi că va fi guvernată profesionist”, a adăugat premierul desemnat.

El a mai spus că, în această perioadă, a încercat să asigure o majoritate transparentă, stabilă, care să asigure capacitatea viitorului guvern de a lucra într-un alt climat şi cu un alt rezultat decât guvernele anterioare.

Premierul desemnat a promis că toţi membrii Cabinetului vor fi mereu prezenţi pentru a răspunde în faţa grupurilor parlamentare ale USL, dar şi în faţa Parlamentului, la fel ca şi el.

Aşadar, cabinetul de miniştrii cu care va pleca Ponta la drum arată astfel:

1.Ministrul Finanţelor Publice şi viceprim-ministru – Florin Georgescu

2.Ministrul Apărării Naţionale – Corneliu Dobriţoiu

3.Ministrul Administraţiei şi Internelor – Ioan Rus

4.Ministrul delegat pentru Administraţie – Victor Paul Dobre

5.Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri – Daniel Chiţoiu

6.Ministrul Afacerilor Externe – Andrei Marga

7.Ministrul Afacerilor Europene – Leonard Orban,

8.Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Ovidiu Silaghi

9.Ministrul Mediului şi Pădurilor – Rovana Plumb

10.Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului – Eduard Hellvig

11.Ministrul Culturii – Mircea Diaconu

12.Ministrul Justiţiei – Titus Corlăţean

13.Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – Dan Nica

14.Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Mariana Câmpeanu

15.Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Ioan Mang

16.Ministrul Sănătăţii – Vasile Cepoi

17.Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Daniel Constantin

18.Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul – Mircea Duşa

19.Ministru delegat pentru dialog social – Liviu Marian Pop

20.Ministru delegat pentru mediul de afaceri – Lucian Isar

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute că ar fi un dezastru dacă Executivul nu ar trece de Parlament, acest lucru însemnând prelungirea crizei politice. Altfel spus, Băsescu a sugerat parlamentarilor că cel mai bine pentru ţara noastră ar fi ca Guvernul Ponta să fie învestit în funcţie.

15 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-05-2012 - 20:06

Next steep:landing piratennnn!

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 07-05-2012 - 20:28

Se pare ca V. Ponta a trecut de Parlament. O mare victorie, spune USL-ul, numai că greul de-abia acum începe. Lupta pentru ciolan în sânul usl-ului nu a încetat. Baronii psd-ului âşi freacă mâinile că li se apropie din nou caşcavalul, cu contracte infinite cu statul. Pentru poporul român aflat în faţa televiziunilor de ştiri guvernul Ponta este doar o Mărie cu altă pălărie. Deja, acest Guvern s-a compromis, înainte să pornească la drum. Recuperările salariale şi a pensiilor nu vor mai fi de 16% ci numai de 8% în prima tranşă, iar la a doua tranşă, în ianuarie a.c., nu se ştie dacă vor mai vi date, că până atunci se vor întâmpla multe în politichia bucureşteană. Deci, deja Ponta a minţit. Apoui, ce să mai spunem despre scandalurile interminabile ale unor miniştri propuşi şi presa, întreaga presă românească. Poporul televizionist român nu mai poate fi minţit sau păcălit. Televiziunile de ştiri discută şi analizează ce se întâmplă la parlament însă poporul rămân nu mai priveşte deloc, pentru că nu-l mai interesează ce fac comuniştii usl-işti, şi nici comuniştii pdl-işti, care, împreună se comportă ca nişte dansatori beţi de pe un ring de dans plin cu ulei pe jos, cînd partenerii se schimbă între ei ca să se sprijine unii pe alţii ca să nu cadă pe jos, melodiile fiind aceleaşi. Nimic nou pentru poporul român. Faptul că, d.p.d.v. al apetitului pentru politică al românului este aproape egal cu zero, o demonstrează faptul că, în vizitele din ţară ale lui Dan Diaconescu cei care ies în întâmpinarea viitorului preşedinte sânt un număr imens de mare, imposibil de atins de vreo formaţiune politică din România.

PSD-ul s-a aliat cu pnl-ul pentru două motive principale: demiterea guvernului pdl-ist, condus de Boc, şi demiterea preşedintelui Băsescu. Primul motiv a fost atins, asta datorita unei manevre de ultimă instanţă pt. salvarea a cât se mai poate salva dintr-un pdl aproape distrus în întregime. Al doilea motiv a rămas neinteresant pentru USL. De fapt, psd-ul şi-a atins scopul, de-acum, baronii comunişti nu vor mai dori să îi facă pe plac lui Crin, ca să-l demită pe Băsescu. Tensiunile din usl cresc, precum într-o oală sub presiune. Crin va lupta să agite usl-ul pt. trecerea la a doua importantă clauză a uniunii de a-l demite pe Băsescu. Ponta, spune peste tot că de mâine, el va fi ocupat numai de lucrările din guvern. Ce va face în tot acest timp, Crinuleţul? Va sta acasă, în apartamentul lui de om sărac, de 1 milion de euro, şi va urmări la televizor activitatea lui Ponta. Iar, în tot acest timp, partidele si puţinii suporteri pe care-i mai au, vor aştepta mutările de şah ale lui Băsescu, pregătit să se bată cu actualul guvern.

Aceste două partide sânt, de fapt, ca doi presdigitatori care-şi cunosc tricurile, şi singurele lor posibilităţi de a părea credibili în faţa poporului este să vomită populisme până la loc comanda. Distrugerile pdl-ului sânt imense şi greu de recuperat de un guvern slab şi format numai din persoane deloc credibile; aceasta îi va duce de râpă pe usl-işti în scurtă perioadă de timp, pentru că, programul ăsta al usl-ului este fomrat în majoritatea lui din punctele propuse de ppdd, numai că, Ponta nu are cum să le traducă în fapte pt. că nu cunosc şi nu sînt nici capabili să le traducă în fapte după modelul propus de Dan Diaconescu. Nu peste trei săptămâni, huiduielile românilor vor fi aceleaşi ca până acum, numai numele va fi altul, în loc de Boc, va fi Ponta.

La ora asta, Romania este condusă, după 22 de ani de acelaşi nenorocit de FSN. Parcă sântem plestemaţi!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-05-2012 - 20:42

…..= acelasi miserabil: …dedemanule , esti in cea mai ingrata situatie , cam de multisor! Dobitocul cel mai mizerabil care ar mai dori sa calce in picioare ce a mai ramas dupa ciuma portocalie, acest dement dan de caracal, care a furat escrocat si mintit o pleiada de slabi de minte care erau cu ochii pe ciumacii si elodiile scoase din ghena de gunoi ,unde era sa ajunga si DAN Dementu. INca nu este tarziu, iar tu cauta pe altii , pina cand nu ai fost despaducheat !

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 07-05-2012 - 20:50

Ministrul sănătăţii, Cepoi, a fost prins de reporterii RTV pe holul Parlamentului şi l-au luat la întrebări pentru ceea ce el a declarat în faţa comisiei parlamentare de validare. Cepoi a declarat că el crede că fondurile ministerului sănătăţii au fost deturnate către alte fonduri şi „conturi”. Reporteriţele de la RTV au sărit şi l-au întrebat ce ştie despre fondurile şi conturile către care au fost deturnate fondurile minsterului sănătăţii. Şi, ca un ministru „cu calităţi”, Cepoi a început s-o dea la întor cum că, el de fapt a declarat în faţa comisiei că „e posibil”, dar el nu ştie nimic. Reporteriţele au sărit cu şi mai multe întrebări, de genul: da, domnule Cepoi, d-ta ai fost swecretar de stat până în momentul investirii cu funcţia de ministru, chiar nu cunoaşteţi nimic din ceea ce aţi declarat despre acele fonduri deturnate? Cepoi s-a codit, a făcut pe prostul, şi până la urmă s-a făcut nevăzut. Ce concluzie poate să tragă un privitor de televizor, alta decât că, s-a schimbat un ciocoi cu un alt ciocoi, iar rezultatele vor fi aceleaşi? Vai de capul nostru cât o să mai tragem cu comuniştii ăştia. Nici n-au ajuns la ciolan şi deja ăşi dau arama pe faţă.

Pribeagul 07-05-2012 - 20:53

Basescule, scoate sampania!

Traian Basescu 07-05-2012 - 20:59

Am scos-o! In noaptea asta ma fac prastie! Mi-a fost teama pana-n ultima clipa ca poate Ponta are o sclipire de ratiune si se da inapoi. 😉 😉 😉

Doamne iti multumesc!

Europeanuul 07-05-2012 - 22:23

USL promoveaza atragerea investitiilor, privatizarea firmelor si regiilor perdante de stat, reintregirea salariilor (si cu alte surse reale care stimuleaza cresterea economica) in timp ce tu o arzi in continuare cu hiperbole gongorice si cu retorica ta bombastica de 3 parale. Electoratul a realizat de mult ca liderii PDL sint inhibati in fata ta.

Ciu Huhu 08-05-2012 - 06:50

Tu esti Mache.

Pribeagul 07-05-2012 - 20:57

Udrea s-a fitiit ce s-a fitiit prin Parlament si pina la urma a votat… Guvernul Ponta. 🙂

Traian Basescu 07-05-2012 - 21:01

Nuti saraca n-a facut decat sa respecte consemnul. Ti-am spus inca de acum o saptamana ca Boc & Co erau sub porunca strasnica ca nu cumva sa pice guvernul lui Ponta la investitura ca le fac urechile la toti ca eliciile de elicopter 😉 Nu-ti mai amintesti?!

Pribeagul 07-05-2012 - 21:05

N-o fi cumva vorba de… morcovul tinar? 🙂

Mache 08-05-2012 - 01:28

Tu nu vezi ce hada e nevasta-sa?! Cine ajunge de se culca si se mai si insoara (ca daca se tavalea doar odata putea pretinde ca era beat 😉 ) cu o asmenea maimuta pocita, are o problema serioasa cu femeile. 😉 Asa ca se pare ca tcomai morcovul lui Ponta e problema. Se pare ca-l are mai degraba in fund decat acolo unde ar fi firesc 🙂 🙂 😉

Salut 07-05-2012 - 21:39

Eu cred ca cel care se invarte ca elicopterul e Basescu (cel real; tu esti un biet nevolnic angajat pentru trei lei). Pentru prima oara in cariera-i politica a dat peste niste jigodii mai mari ca el: UNPR-ul. Cred ca chilotzarul i-a cerut sa-l faca maresal si nu s-au inteles la pret ;-).

La momentul respectiv, Udrea manca ce regurgita Basescu, deci chiar credea ca (,) chiorul poate intoarce situatia. In fata tradarii UNPR, pentru Basescu a fost clar ca nu se gasesc atatea dosare cat sa acopere golul format si l-a lovit asa, din senin, patriotismul si grija de saraca lui tarisoara care „ar fi nenorocita daca nu s-ar vota guvernul Ponta”…nu-i asa?

Hehehe, esti previzibil Basescule. Ma rog, pentru mine, ai fost intodeauna previzibil. Nasul meu are un talent deosebit sa detecteze jigodiile si lichelele. Restul…e bun simt mental.

S.R.I. 08-05-2012 - 04:26

Nimeni din presa romaneasca nu este in stare sa-si explice ce se intimpla in momentul defatza. Oare, de ce pdl-ul s-a retras in corpore? Oare, de ce minoritatile, udmr-ul s-au retras? De ce punr-ul s-a aruncat sa obtina un protocol semnat de la Ponta? De ce Basescu tace si este atit de detasat si absent? De ce toti pdl-istii care apar pe la televiziuni par distanti si neinteresanti fata de ce se intimpla? De ce, oare, Blaga e atit de retinut si din nauntrul pdl-ului nu se mai aude nimic? Oare de ce? Nu va este suspecta aceasta stare de fapt? Oare, nu seamana cu tactica unei armate care doreste sa-si atraga dusmanul acolo, pe teritoriul pe care si-l doreste ca sa-l distruga mai bine? Prea ii merge ca pe roate totul lui Ponta si usl-ului. In timpul mandatului Ungureanu, se pare, s-a pus la punct strategia pe termen scurt a pdl-ului de discreditare a usl-ului, pas cu pas, iar cum usl-ul merge exact pe drumul pe care le-a fost pregatit de tacticienii pdl-isti. Ponta si usl-ul lui merge pe un cimp minat si se pare ca nu-l intereseaza decit euforia succesului. Oare, cind a fost stabilita data buuuuuum-ul?

MI-5 08-05-2012 - 07:53

pedelisti, pepededisti, nu va mai strofocati…
stapinul vostru basescu a primit un ordin.
Ori trece guvernul Ponta,
ori trece basescu. (se stie unde).

pepededistilor: am ascultat din intamplare pe ţiganul vostru.
minte de ingheata apele.
pina si copii se uita crucis la declaratiile impostorului de la otv.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult