Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Parlamentul decide azi cine va fi noul director al TVR

Parlamentul decide azi cine va fi noul director al TVR

scris de C.S.
1 afisari

Cele două camere ale Parlamentului se reunesc astăzi pentru a decide cine va fi noul director interimar al TVR, Stelian Tănase, candidatul nominalizat de PNL, urmând să fie audiat în prealabil de comisiile de cultură.

Parlamentul decide astăzi cine este noul director interimar al TVR.

Pentru ca directorul interimar al TVR să fie validat în funcție de plenul comun este nevoie să participe la vot 291 de parlamentari, cvorumul necesar — jumătate plus unu din totalul senatorilor și deputaților.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în cazul în care nu va exista cvorum, imediat după închiderea ședinței de plen, se vor reuni Birourile permanente și îl vor valida pe viitorul director interimar al TVR.

Guvernul a emis miercuri o ordonanță de urgență care modifică legea de organizare și funcționare a TVR, directorul interimar al instituției putând fi, astfel, validat de Birourile permanente ale Parlamentului.

La ședința de plen de la începutul săptămânii, Rareș Bogdan, propus de asemenea de PNL pentru șefia TVR, nu a putut fi validat pentru că nu a existat cvorum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult