Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Parlamentul Ungariei sprijină autonomia secuilor

Parlamentul Ungariei sprijină autonomia secuilor

scris de M.A.
16 afisari

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, declarat, sâmbătă seară, la Târgu Mureş, după primirea distincţiei ‘Gabor Aron’ din partea Consiliului Naţional Secuiesc pentru contribuţia la sprijinirea ţinutului secuiesc, că relaţia româno-ungară s-a îmbunătăţit, după venirea la putere a FIDESZ.

Kover Laszlo

Kover Laszlo (foto: barikad.hu)

Acesta a mai spus că autonomia pe care o doresc cei 500.000 de secui este pe deplin justificată, fiind o cerinţa juridică, modernă şi pe deplin cuvenită şi că „de aceea Ungaria sprijină interesul secuilor pentru autonomie”, relatează Agerpres, citată de HotNews.ro. Kover a precizat că legea şi autonomiile europene creează instituţii pentru că toate comunităţile să îşi organizeze viaţa aşa cum doresc.

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a declarat în cadrul festivităţii că, aşa cum Kover Laszlo, cu ocazia organizării la Budapesta a şedinţei Consiliului Naţional Secuiesc, a declarat ‘Fratilor secui, aţi ajuns acasă!’ întrucât drapelul ţinutului secuiesc era arborat pe clădirea Parlamentului, tot aşa şi secuii au înălţat pe clădirea Palatului Culturii din Târgu Mureş drapelul Ungariei. Acesta a precizat că maghiarii din Transilvania consideră că acest drapel trebuie să fluture pe clădirile oficiale nu doar la ocazii speciale, ci permanent.

6 comentarii

Aolica 13-03-2011 - 20:17

Pe clădirea Palatului Culturii din Târgu Mureş drapelul Ungariei? Pai ce sa caute asa drac de drapel acolo? Trebuie dat jos. Dar, atentie, nu cumva sa alunece Ianos de la primarie pe scara si sa-si muste mustatile! E bine sa fie dat jos de la departare. 2-3 sute de lovituri de tun de pe un tanc sau doua, si cade. Pe urma il strangem frumusel, cu respect, si il trimitem inapoi de unde apartine.

Aolica 13-03-2011 - 20:19

Dar proiectilele trebuie sa fie perforante (sa nu distruga steagu) si trase la baza, cu 2-3 metri mai jos ca nu cumva sa-i rupa coada steagului.

Ereticul 13-03-2011 - 20:29

In cazul asta ar fi pacat de cladire, care nu are nici o vina. Mai bine aplicam vorba lui Kover Laszlo, ii facem pachet si-i trimitem „acasa” (la budapesta).

Aolica 13-03-2011 - 20:42

CATRE POPORU SECUIESC sugeti de sub seaua lui Atila, voi sunteti romani de peste 2-3 sute de ani, caci slabiciunile partii femeiesti sunt asa cum au fost, iar bacii nosti aveau stromeleag nu gluma

Ciu Huhu 13-03-2011 - 21:33

Scuzati, unguri-s monstrii cu chip uman, in veci blestemati!

Ciu Huhu 14-03-2011 - 14:52

Dar avem si noi romanii monstri nostrii romani, din pacate.
Exista si unguri cumsecade.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult