Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Noul Guvern Ponta III a primit votul Parlamentului. Băsescu, somat să accepte noua structură

Noul Guvern Ponta III a primit votul Parlamentului. Băsescu, somat să accepte noua structură

scris de C.S.
12 afisari

Parlamentul a aprobat structura NOULUI GUVERN, cu 346 voturi favorabile și 192 împotrivă. Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi. Plenul celor două Camere s-a reunit marţi pentru a vota noul cabinet. Premierul susține că Băsescu trebuie să accepte noul Guvern, altfel ar încălca grav Constituţia.

Parlamentul votează noul Guvern Ponta III.

Parlamentarii au votat secret cu bile asupra proiectului de hotărâre privind modificarea structurii şi a compoziţiei politice a Guvernului României.

La propunerea liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a fost introdus în proiect articolul potrivit căruia Guvernul şi-a asumat programul de guvernare cum a fost prezentat în şedinţa comună din 21 decembrie 2012, angajamentele USL fiind preluate şi asumate de formaţiunile politice care compun şi susţin actualul Guvern.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a anunţat că PNL nu poate fi de acord cu acest text.

Ponta a declarat că se află în Parlament în baza articolului 85 din Constituţie privind strict schimbarea compoziţiei politice a Guvernului şi că noul Executiv continuă programul de guvernare aprobat în 2012.

El i-a rugat pe parlamentari să dea un vot de încredere tinerilor propuşi pentru funcţia de ministru și a arătat că, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale, hotărârile Parlamentului, inclusiv de validare a noului Guvern, sunt obligatorii pentru preşedinte, iar un refuz al acestuia presupune încălcarea gravă a Constituţiei.

Premierul a transmis şi liberalilor că noul Cabinet îşi propune în continuare să nu schimbe cota de impozitare de 16% şi să discute cu Fondul Monetar Internaţional, în aprilie, despre neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în plenul reunit, că liberalii nu vor da votul lor unui „guvern reformulat”, el precizând însă că prin modificările supuse votului Parlamentului nu se încalcă niciun articol al Constituţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că forţarea unui vot în Parlament pentru noul Guvern fără modificarea programului de guvernare produce riscul atacării la Curtea Constituţională de către 50 de parlamentari – „ceea ce se va întâmpla” – şi al unui conflict constituţional Preşedinţie-Parlament.

El a propus asumarea răspunderii Guvernului pe programul de guvernare, el spunând că se poate face excepţie, prin decizia BP reunite, de la termenul de 5 zile pentru aşteptarea observaţiilor la program şi asigurând că imediat după asumare numeşte miniştrii.

8 comentarii

digital 04-03-2014 - 17:31

normal, șmenozarului kotrocenist, doar asta i-a mai rămas, conform profilului ce-l caracterizează!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 04-03-2014 - 19:18

Se pare ca 10 pnl-isti au tradat si au votat pentru noul guvern. Acum pnl-istii se pare ca ii vor da afara, ceea ce ar fi de preferat.

Declaratii halucinante ale primului plagiator al tarii : usl-ul se va reface !, sau, Antonescu s-a sinucis politic dindu-si demisia de la senat !

Se pare ca Basescu nu va chema la palat noul guvern, ceea ce inseamna ca deciziile actuale ale guvernului vor fi luate interimari. Ca la noi la nimeni ! CCR-ul daca nu va valida guvernul, Ponta va trebui sa mearga la Basescu pt. ca sa fie validat iar Basescu a spus clar ca nu-l va valida, ceea ce inseamna ca guvernul trebuie sa cada iar Ponta sa-si dea demisia, ceea ce e de preferat.

digital 04-03-2014 - 19:24

ce validare gunoiului măttii mai vrei mă?!
cecereul va constata evidența, făi vitta dreq ce ești, ai priceput?!

UnUL 05-03-2014 - 08:50

De unde știi tu ce va face CCR-ul, domnule doctor în drept (pardon, „doctor în strâmb”!)? Dacă totul e în regulă și CCR va confirma, guvernul va depune jurământul și își va intra în pâine, Nimeni nu a spus altceva. Șă așteptăm!

Antibasistul 04-03-2014 - 20:59

BAAGAAAA BAAASSEEEE BAAAGAAA CACATUUULLL POPORUUULUUUIIII ROOOOMMMAAAAN IN GUUUURAAAA, INNNNGHIIITEEELLLL!!!!!!!!!!!!!!

UnUL 04-03-2014 - 22:14

Rudotelul repede !!!!

Antibasistul 05-03-2014 - 06:14

Daaa, pentru tine!

UnUL 05-03-2014 - 08:47

@Bășinel
Eu tocmai mi-am băut cafeaua; e destul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult