Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Partidele maghiare fac cea mai murdară campanie de la revoluţie

Partidele maghiare fac cea mai murdară campanie de la revoluţie

scris de Bogdan Crețu Roman
6 afisari

Bani oferiţi pentru defăimarea contracandidatului, postere denigratoare, strategi în campania negativă angajaţi pe bani grei din Ungaria – cam acestea ar fi premisele pentru o campanie murdară în sânul comunităţii maghiare. De obicei alegerile se desfăşurau fără a crea mare vâlvă în comunitatea maghiară, chiar şi după apariţia Partidului Civic Maghiar (PCM). Apariţia a încă unei formaţiuni (Partidul Popular Maghiar din Transilvania – PPMT) împinge lupta electorală pentru voturile maghiarilor într-o zonă, în care nici campania partidelor romăneşti nu prea ajunge.

Toro T. Tibor, presedintele Partidul Popular Maghiar din Transilvania - PPMT

În campanie trebuie să avem o abordare pozitivă, trebuie să arătăm rezultatele avute în modernizarea localităţilor şi judeţelor conduse de UDMR” – declara cu ceva timp în urmă Kelemen Hunor, preşedintele UDMR despre strategia de campanie la locale. La fel, conducătorii celorlalte formaţiuni politice ale maghiarilor au declarat în repetate rânduri, că o să aiba o abordare pozitivă în campanie.

Odată ajunşi în perioada numirii candidaţilor, promisiunile pentru o confruntare electorală pe un ton civilizat au început să fie încălcate. În judeţul Harghita mii de postere denigratoare la adresa preşedintelui consiliului judeţean au împânzit localităţile, bloguri anonime inundă spaţiul public cu informaţii fără sursă despre candidaţi UDMR, pe care aceştia le neagă. Aceste campanii sunt atribuite în general PPMT.

În contrapartidă, într-o conferinţă de presă preşedintele PPMT, Toro T. Tibor a acuzat celelalte două formaţiuni, că au ameninţat şi au încercat să intimideze candidaţii PPMT.

Surse din interiorul PPMT şi PCM afirmă că cele două partide au angajat pe bani grei strategi în campanii negative pentru a încerca să ofere o şansă candidaţilor proprii, care în marea lor majoritate nu au nicio şansă în faţa candidaţilor UDMR. În secuime aceşti specialişti din Ungaria au sfătuit conducătorii PPMT şi PCM, să angajeze pe bani persoane, care ar denigra candidaţii UDMR prin acuzaţii false.

Conducerile celor două formaţii neagă acuzaţiile  şi afirmă că UDMR răspîndeşte aceste zvonuri total neadevărate. Însă aceaşi specialişti în bătălii electorale din Ungaria au consiliat o formaţiune a minorităţii maghiare de acolo şi în campania electorală din Slovacia din această primăvară, o campanie care a avut un ton deosebit de violent.

7 comentarii

Mache 25-05-2012 - 20:49

Ca sa vezi dom’le fatalitate! Tocmai acum cand ungurii s-au apucat sa-si sara la jugulara unii altora si aveau pentru prima oara in 22 de ani sansa de nu mai intra in parlamentul Romaniei, se gasira USL-asii sa scoata pragul electoral ca nu cumva, Doamne fereste, sa fie scutita politica romaneasca de partidulete maghiare care sa arbitreze formarea oricarui nou guvern in Decembrie… De ce oare?! 😉 🙂 🙂

Sa nu uitam ca Victoras Ponta a promis ca prima masura a guvernului sau va fi anularea HG ce permitea infiintarea facultatii de medicina maghiara de la Tg. Mures. HG-ul initial e atacat in instanta si suspendat temporar dar NU ANULAT. Dupa n-spe recursuri HG-ul poate redeveni valid. Ghici ghicitoarea mea, oare de ce n-o fi anulat-o Ponta nici pana acum?1 😉 Ca doar timp a avut berechet sa aduca comisia de investigare a Holocaustului la finantarea guvernului, sa faca vizite surpriza in Afganistan , sa prabuseasca leul si cat si mai cate altele ….:-) 🙂 🙂

razvi 25-05-2012 - 23:27

Oricum va scadea si numarul maghiariilor din Romania spre 1 milion si asta este bine pentru tara.

Mache 26-05-2012 - 00:08

O fi bine pentru tara, numai ca pana sa scada numarul ungurilor din Romania (procentual cresc, pentru ca numarul romanilor scade mai repede 😉 ), minoritatea maghiara are o forta de decizie disproportionat de mare fata de procentul maghiarilor din Romania.

iar asta e mai ales din cauza unor retatdari de genul celor din conducerea USL-asa, care conducere face tot ce e posibil sa le deschida usa paralamentului ungurilor chiar si atunci cand se sfasie intre ei….

Tache 26-05-2012 - 00:17

Si minoritatea evreiasca are o forta de decizie disproportionat de mare fata de procentul evreilor din Romania. Muuult mai mare. Ocupa-te mai intai de ei.

Mache 26-05-2012 - 16:16

E adevarat. Cu toate ca in Romania au mai ramas doar cateva mii de evrei, iata ca ca au reusit sa aiba pana acum doi prim-ministrii: pe Petre Roman si pe Victor Ponta.

Tiganii care-s o minoritate mult mai mare au dat doar un prim-ministru in persoana lui Adrian Nastase, iar ungurii n-au dat niciunul…

jose 25-05-2012 - 22:16

bine ar fi ca lumea sa si dea seama si sa nu mai lase unguri la guvernare vor sa guverneze sa mearga in ungaria la alegeri adios

petru aretu 27-05-2012 - 15:14

Toro? Nyiro? Marko?Szasz?Sztoijka? Vancsa?Merita analizate mai bine numele de familie unguresti din Transilvania si veti ajunge la concluzii surprinzatoare in privinta adevaratei lor origini.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult