Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PD-L isi alege liderii pe lista, in 16 iulie

PD-L isi alege liderii pe lista, in 16 iulie

scris de Ziua Veche
2 afisari

Delegatii democrat liberali la Consiliul National de Coordonare au acceptat vineri, cu un singur vot impotriva, modificarile propuse la Statutul partidului. Una dintre cele mai importante modificari ale statului vizeaza alegerea a patru prim-vicepresedinti si a secretarului general pe lista liderului de partid castigator al alegerilor din cadrul Conventiei Nationale. Conducerea centrala a partidului va fi formata, alaturi de lider, cei patru prim-vicepresedinti si secretarul general, din 15 vicepresedinti, trei secretari general adjuncti – alesi pe regiuni istorice si 14 secretari executivi.Proiectul de Statut mentioneaza ca PDL desfasoara activitati si in afara granitelor tarii, prin organizatiile infiintate in diaspora. Decizia de vineri consfinteste pastrarea semnului electoral – trandafirul – si eliminarea cratimei din denumirea partidului. CNC al PDL a validat si propunerea Biroului Permanent Central privind convocarea Conventiei Nationale – forul suprem de conducere a formatiunii politice – pe 16 iulie, transmite Agerpres. 

Potrivit Mediafax, Boc a facut, la Consiliul National de Coordonare al PDL, o restrospectiva a victoriilor inregistrate de partid incepand din 2004, aratand ca, in aceasta perioada, PDL a crescut de la 7% la 30%, a castigat toate bataliile electorale, iar candidatul partidului la prezidentiale, Traian Basescu, a castigat doua mandate de presedinte al Romaniei. Aceste victorii ale PDL se datoreaza, in opinia lui Boc, faptului ca partidul a facut o politica pentru oameni, a avut un parteneriat serios cu presedintele Romaniei si are o echipa de succes. „Cred ca am avut si avem un parteneriat public sanatos, in interesul Romaniei, care a fost o alta cheie a succesului nostru, faptul ca in ciuda incercarilor de dezbinare am ramas in parteneriat public”, a adaugat Boc. Boc a spus ca, in viitor, PDL va pastra portile deschise pentru noi membri si noi competente, iar 30% din structurile de conducere vor apartine femeilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult