Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PD-L se prăbuşeşte în sondaje

PD-L se prăbuşeşte în sondaje

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

 

.Conform ultimului sondaj naţional Avangarde, realizat în luna noiembrie a anului în curs, PSD-ul este partidul aflat pe prima poziţie în intenţia de vot a electoratului cu 39%, PNL urmează cu 23% iar PD-L-ul are 16%.


În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, favoritului electoratului este  Crin Antonescu (30%), urmat de Victor Ponta (28%). Întrebarea a fost una deschisă, adică nu au fost oferite variante de răspuns). 25% dintre respondenţi consideră că cea mai bună variantă de guvernare la ora actuală ar fi o alinaţă PSD-PNL.

86% din cei chestionaţi consideră că ţara merge într-o direcţiei greşită iar 55% cred că lucrurile în România ar merge mai bine cu un guvern condus de un premier independent.

În privinţa împrumuturilor de la FMI, 73% din cei care au răspuns la întrebări consideră că banii luaţi de la FMI nu vor ajuta economia românească să se redreseze.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-26 noiembrie 2010 pe un eşantion de 1150 de persoane.

Vezi aici documentul cu toate datele din sondaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult