Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL aruncă pisica integrității în curtea viitoarei conduceri

PDL aruncă pisica integrității în curtea viitoarei conduceri

scris de Z.V.
3 afisari

Colegiul Director PDL a respins propunerea de modificare a statutului ca membrii PDL trimiși în judecată să fie suspendați automat din partid.

Problema integrității în PDL, amânatăVineri seara, Colegiul a luat în discuție introducerea în statutul partidului a unor criterii de integritate.

Potrivit declarației Elenei Udrea pentru Mediafax, Colegiul poate totuși decide suspendarea din partid a membrilor împotriva cărora există plângere penală sau a început urmărirea penală, dacă este afectată imaginea partidului.

Comisia de integritate este cea care stabilește în ce măsură imaginea partidului este pătată de cercetarea penală a respectivului membru.

Statutul nu s-a schimbat în ceea ce privește sancțiunile, a declarat și purtătărul de cuvânt al PDL Sever Voinescu. Problema suspendării celor trimiși în judecată va fi clarificată într-un cod etic ce urmează a fi elaborat de viitoarea conducere.

Sâmbătă, Consiliul Național de Coordonare al PDL va discuta și aviza măsurile de integritate aprobate de Colegiul Director, dar și posibilitatea alegerii nominale a conducerii și derogarea de la vechimea obligatorie pentru a candida la funcâii de conducere în partid.

2 comentarii

Europeanuul 06-03-2011 - 18:28

Pacat ca noua generatie nu a abordat si introducerea unui Articol in statutul lor care sa interzica fostilor securisti si peceristi-activisti accesul la pozitii de conducere si administrare a partidului. Mare pacat!

In Romania noua generatie are puterea morala (necesara) de reformare a clasei politice. Din vechea generatie numai victimile fostului aparat comunist se numara printre putinii care reprezinta incredere, in nici intr-un caz fostii membri profitori!

Huhu Ciu 06-03-2011 - 19:04

Corect!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult