Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL cauta sa agate dosarul Voicu de gatul lui Geoana

PDL cauta sa agate dosarul Voicu de gatul lui Geoana

scris de Ziua Veche
14 Afisari

Democrat-liberalii i-au dat doua saptamani de respiro lui Mircea Geoana, pentru a se adresa Curtii Constitutionale in cazul revocarii sale din functie, dar cauta o alta varianta pentru a-l infunda pe presedintele Senatului – una penala. 


Pedelistii spera sa gaseasca elemente despre fostul lider PSD in dosarul in care este invinuit senatorul Catalin Voicu.

„Abia astept ca maine, la Comisia Juridica, sa deschidem dosarul lui Catalin Voicu”, a spus astazi senatorul PDL Iulian Urban la Antena 3, intr-o emisiune unde se discuta blocajul de la Senat. Atentionat ca e vorba de lucruri diferite, Urban a spus: “Nu. Sunt legate de toata situatia asta din Senatul Romaniei. Haideti sa fim seriosi. Ca nu e chiar asa, adica domnia sa (n.r. – Geoana) este cel persecutat, eterna victima, iar noi cei care tot venim aici ca sa avem de unde pleca suntem cei care ii vrem scaunul”. Contactat de ziuaveche.ro, Urban a confirmat ipoteza. “Abia asteptam sa deschidem dosarul. E vorba de trafic de functii pe holurile Parlamentului. Oamenii nu s-au prea ferit. O sa fie lucruri interesante acolo”, a spus el. DNA cere arestarea lui Voicu pentru infractiunile de trafic de influenta, fals in inscrisuri si participatie la fals intelectual la legea contabilitatii. In presa au fost vehiculate legaturi stranse intre Geoana si Voicu, acestia fiind si fotografiati saptamana trecuta de paparazzi de la Ziarul iesind din acelasi restaurant.

 

 

0 comentariu

cooper 26-02-2010 - 18:27

Foarte bine. Asteptam.

CALUGARUL 26-02-2010 - 18:58

Cum va contrati cu tot felul de bagatori de seama de la pnl si (fostul !!!) psd, chiar pe tema cu invatamintul, mai ales in emisiunea aceea cind madam Andronescu ne plictisea cu aiurelile ei de fata mare ! Acu’, dupE introducere, viu si io cu citeshva intrebari (ca sa ma aflu-n treaba)

Uno : Sunteti blonda de la natura, sau vopsita ?

Duo : (scoala de acasa e o aiureala, dar si exceptiile sunt valabile). Vedeti posibil asa ceva cind amindoi parintii sunt la munca ?

Terzo : Cine-i idolu ‘mneavoastra ?, cumva madam Udrea ?

Sarut minusitele si va doresc succes in viitori 5 ani asigurati !

cititor vechi 26-02-2010 - 22:48

Ok, suna destul de interesant ce mentioneaza Mircea Platon in expozeul sau. Ii ferim pe copii de droguri, de diverse alte tentatii, evitam sa-si inceapa viata sexuala prea devreme, etc. Orice parinte ar fi incantat de o asemenea persepctiva.

Dar oare ne pricepem noi ca parinti, avem noi abilitatea si tactul necesare sa-i scolim acasa?

Si pana la ce varsta ar trebui sa se intample asta?

Si apoi cand le dam drumul in lume (care oricum va fi aceeasi, indiferent daca-i trimitem sau nu la scoala), cum se vor descurca?

Ce religie si ce studii aveti?

cititor vechi 26-02-2010 - 23:00

Faza cu mamele traditionale care stau acasa, tricoteaza ciorapei, rastoarna mamaliguta, fac impreuna cu copii lectii la chimie, fizica, geometrie si reprezinta nucleul dur al familiei mi se pare usor stupida. Sunt atatea femei care-si cresc copilul/copiii singure…Ele cum ar trebui sa procedeze?

In plus, pe aceasta gandire, pentru ca pe ele le asteapta aceeasi viata ca si pe mamele lor, fetele, indiferent de dotarea lor intelectuala, ar trebui scolite din start mai putin. Ne intoarcem in secolele intunecate ale istoriei?

cooper 27-02-2010 - 05:13

Romanii se pare ca au iesit din comunism incapabili sa-si asume responsabilitatea pentru propria viata. E scoala de acasa un mod de a protesta impotriva unui sistem de educatie public indobitocitor? E el un mod de a testa capacitatea romanilor de a se elibera de sub sclavia statului si a colectivismelor paguboase?

un crestin 27-02-2010 - 14:43

Stie toata lumea cat se trudesc parintii acasa incepand de la clasa I-a sa ajute copiii la lectiile pentru a doua zi . Invatatoarele considera ca sunt mai bine vazute si apreciate daca incarca elevii cu teme suplimentare fata de cerintele din manualele scolare. Liste intregi de carti la lecturi suplimentare, culegeri de probleme de aritmetica…

Doamna Carmen Axenie,eu as avea o propunere: muzica, educatia fizica, desenul. lucrul manual, sa nu fie notate. Copiii sa cante, sa deseneze, sa lucreze si sa faca sport cu bucurie, netimorati de note. Ar fi o usurare si pentru parinti.

Doinita Nistor 27-02-2010 - 18:56

Felicitari doamna deputat.
Am urmarit acest subiect de ceva timp si astept un interes sa intre in legalitate.
Consider ca timpul petrecut la scoala de copilul meu e timp pierdut in proportie de cel putin 80%. Eu fac cu ea oricum toate temele acasa si o pot invata tot ce are nevoie pana la nivel de facultate. Imi permit acest lucru deoarece sunt o mama ce-si castiga banii lucrand acasa. Ar trebui sa se dea parintilor capabili sa faca asa posibilitatea sa-si invete si educe singuri copilul. Vreau o copilarie mai buna si mai frumoasa pentru copilul meu. Vreau altceva decat 6 ore petrecute la scoala si apoi aproape tot restul timpul cu teme acasa. Daca nu ar fi obligata sa mearga la scoala, ar putea petrece la fel de mult timp ca acum studiind, dar acele 5 sau 6 ore petrecute la scoala le-ar putea folosi sa se recreeze, sa se joace, sa sta in aer liber, sa se intalneasca cu prietenii, sa invete un instrument, sa invete sa cante, sa picteze, sa danseze, sa faca sport. De toate aceste activitati recreative nu are timp pentru ca are imens de multe teme de facut. Consider ca are o copilarie nefericita si ar fi o binecuvantare sa pot scoate copilul meu din acest cerc vicios. Nu vreau ca timpul copilului meu sa fie folosit doar pentru a justifica salariile unor profesori. As fi bucuroasa sa o scot de sub influenta nefasta a unor copii prost educati.
Vreau sa imi invat eu copilul si doar sa-l duc la testare pentru a obtine diplomele necesare de absolvire.
Ce putem face noi parintii doritori sa se legalizeze acest sistem?
Cu ce va putem sprijini, doamna Carmen Axenie?

Liviu 27-02-2010 - 22:53

In privinta propunerii d-tra cu (ne)notarea la acele discipline „neimportante” (!) chiar nu inteleg ce usurare ar fi pentru parinti deoarece se canta si se face sport la acele ore, parintii nefiind nevoiti sa faca nimic in ajutorarea lor …

Dar treaba cu facutul lectiilor de catre parinti trebuie in mod evident eliminata. Acest lucru se poate face in opinia mea foarte simplu: FARA TEME PENTRU ACASA !!! Tot ce se lucreaza sa se lucreze in clasa ! Asa se va putea face o departajare reala si corecta a copiilor (departajare necesara in vederea stimularii lor !) iar parintii nu le vor mai cara nici ghiozdanele grele ! Toate cartile si caietele sa stea la scoala si numai pe perioada vacantei sa se dea cateva lecturi suplimentare si ceva exercitii de matematica ca sa nu se uite chiar totul …

Nenorocirea este ca se supraliciteaza de toata lumea in binecunoscutul stil romanesc in timp ce rezultatele sunt cele pe care le stim si pe care le traim ! Nici invatatoarele nu vor fi mai destepte, nici copii mai buni si nici inspectorii scolari mai eficienti daca se supraliciteaza in felul asta … Nici macar parintii nu vor acumula cine stie ce notiuni noi (eventual le vor mai reactualiza pe cele stiute, cei care au invatat la timpul lor !) deoarece metodele de lucru fiind altele nu vor sfarsi decat prin a se enerva si a uita si bruma care le mai ramasese !!!

Cat priveste propunerea d-nei Axenie mi se pare ca dansa isi piaptana parul in timp ce invatamantul este facut scrum ! Sigur ca daca tot este facut praf si pulbere atunci ce sa mai alegi din el ?! Insa propunerea cu scoala facuta acasa nu poate fi nici un inlocuitor nici un paleativ al scolii institutionalizate … Unde mai pui ca de aceasta lege vor beneficia probabil numai 1-2% din copii ?!

Se pare ca pentru Romania nu prea este viabila nicio solutie care in tarile normale functioneaza corect de sute de ani …

Liviu 27-02-2010 - 23:16

Am citit argumentele si motivele expuse de d-tra. Cred ca pierdeti din vedere cel putin 2 elemente extraordinar de importante in opinia mea:

1) Oricat de buna ati fi d-tra la absolut toate materiile care se predau „pana la nivel de facultate” totusi meseria de profesor este o meserie care are regulile si rostul ei … Unde mai pui ca profesorii sunt specializati pe anumite materii si actul de invatamant pe care-l fac este rodul unei experiente acumulate in timp, dupa mai multe generatii de copii care se succed anual ! D-tra aveti un singur copil iar altii ca d-tra au probabil CEL MULT doi copii de varste foarte apropiate. Inteleg ca d-tra puteti sa-i dati fetitei d-tra si lectii sa cante la un instrument muzical, sunteti totodata antrenoare sportiva, dansatoare si pictorita !!! Sau vreti ca in acest scop sa apelati la cluburile scolare unde nu se plateste niciun ban ?!!!

2) Prezenta copilului d-tra intr-o colectivitate compusa dintr-o diversitate de caractere si moduri de gandire ii confera o viziune mult mai larga asupra lumii si a societatii in care o sa-si desfasoare activitatea … Aveti fara indoiala dreptate cu privire la „influenta nefasta a copiilor prost educati” insa ce castigati daca va cresteti copilul sub un clopot de sticla ?! Competitivitatea si raportarea la ceilalti copii sunt de asemenea lucruri importante care in mod normal ar trebui sa aduca beneficii in coroborare cu rasplata corecta pe care o face profesorul !

Tot ce am scris mai sus am scris din perspectiva unei situatii normale care ar trebui sa fie cu profesori adevarati, cu copii neblazati, CU OAMENI !!! Strigatul d-tra de ajutor in vederea izolarii de mocirla este o consecinta normala a starii de lucruri in care se gaseste tara asta. Insa nu cred ca aceasta este rezolvarea ci mai degraba lupta cu cei care intretin mocirla !

sa va inveselim 28-02-2010 - 05:43

No, acuma tânărul Ftiriadi! Spune-ne, s-audă şi ilustra matroană, onorata ta mamă: nu-i aşa că pământul se-nvârke în jurul soarelui trei ani câke 365 ghe zile şi mai apoi în al patrulea în 366 ghe zile?

Micul Ftiriadi: Da, dom’le.

Profesorul (face semne de aprobare doamnei Ftiriadi care, foarte satisfăcută, se scoală de la locul ei, drege cravata băiatului, îl sărută şi se aşază iar la loc: No, nu-i aşe că presiunea se ghemonstră sufiţiente prin cele două emisfere (doamna Ftiriadi tuşeşte tare) ghe Maggheburg?

Micul Ftiriadi: Da, dom’le.

Profesorul (cătră clasa întreagă): No, boilor, vegheţi numai exămplu ghe aplicăţiune! (Către micul Ftiriadi:) No, încă una ş-apoi basta! Spune-ne: nu-i aşe că Ioane Corvin ghe Huniaghe, şi Makias Corvin, şi-apoi dup-aceia doară toţi magnaţii maghiari fost-au români ghe-ai noştri?

Micul Ftiriadi: Da, dom’le.

Profesorul: Bine! Bravo!! Emininke!!!

Doamna Ftiriadi: Mersi, domnule profesor… Sunt foarte mulţumită… o să-i spui şi lui Ftiriadi câtă osteneală-ţi dai cu copiii…

Profesorul: Ilustră doamnă, că-z asta ni-i misiunea. Datoria ni-i să luminăm jenăraţiunile june; că-z fără instrucţiune şi educăţiune, un popor doară e învins astăzi în lupta pentru existenţă, şi cine-i învins, apoi acela dă-l in amaru!

un crestin 28-02-2010 - 15:19

[quote name=”liviu1″]In privinta propunerii d-tra cu (ne)notarea la acele discipline „neimportante” (!) chiar nu inteleg ce usurare ar fi pentru parinti deoarece se canta si se face sport la acele ore, parintii nefiind nevoiti sa faca nimic in ajutorarea lor …

Se canta, desigur, se solfegiaza solfegii usoare, se mai invata notiuni din teoria muzicii incepand din casa a 2-a, si e bine si folositor.

Dar treaba cu facutul lectiilor de catre parinti trebuie in mod evident eliminata. Acest lucru se poate face in opinia mea foarte simplu: FARA TEME PENTRU ACASA !!! Tot ce se lucreaza sa se lucreze in clasa –

metodele de lucru fiind altele nu vor sfarsi decat prin a se enerva si a uita si bruma care le mai ramasese !!!

:)))))))))) Nici o grija, parintii se updateaza in doi timpi de dragul copiilor.

Se pare ca pentru Romania nu prea este viabila nicio solutie care in tarile normale functioneaza corect de sute de ani …[/quote]

Nu va lasati doborat de indoiala si de ganduri negre. Cat este viata, este nadejde.
ps. Eu nu am spus ca cele patru materii nu sunt importante. Din contra.Atat de importante pentru dezvoltarea artistica a copilului, incat un „suficient” la evaluare il poate marca pe viata.

un crestin 28-02-2010 - 15:24

[quote name=”un crestin”][quote name=”liviu1″]In privinta propunerii d-tra cu (ne)notarea la acele discipline „neimportante” (!) chiar nu inteleg ce usurare ar fi pentru parinti deoarece se canta si se face sport la acele ore, parintii nefiind nevoiti sa faca nimic in ajutorarea lor …
======================================
-Se canta, desigur, se solfegiaza solfegii usoare, se mai invata notiuni din teoria muzicii incepand din casa a 2-a, si e bine si folositor.
=========================================

Dar treaba cu facutul lectiilor de catre parinti trebuie in mod evident eliminata. Acest lucru se poate face in opinia mea foarte simplu: FARA TEME PENTRU ACASA !!! Tot ce se lucreaza sa se lucreze in clasa – metodele de lucru fiind altele nu vor sfarsi decat prin a se enerva si a uita si bruma care le mai ramasese !!!
=========================================
:)))))))))) Nici o grija, parintii se updateaza in doi timpi de dragul copiilor.
==========================================

Se pare ca pentru Romania nu prea este viabila nicio solutie care in tarile normale functioneaza corect de sute de ani …[/quote]

Nu va lasati doborat de indoiala si de ganduri negre. Cat este viata, este nadejde.
ps. Eu nu am spus ca cele patru materii nu sunt importante. Din contra.Atat de importante pentru dezvoltarea artistica a copilului, incat un „suficient” la evaluare il poate marca pe viata.[/quote]

fefe 28-02-2010 - 16:17

1.Avem o problema in familiile sarace…sau de romi…nu riscam sa fenteze invatamantul obligatoriu declarand ca invata acasa?

2. Nu s-ar inmulti meditatiile pe care un copil ar fi nevoit sa le ia?

ioan radu 01-03-2010 - 04:03

1. Homeschoolingul ne va apropia sau ne va departa de UE?

Rasputin 01-03-2010 - 07:09

… cunoscută în Australia sub denumirea de „Radio-school”. A apărut dupa cel de al doilea război mondial din necesitate.
Nu are conotaţii confesionale.
– Cunoaşteti acest sistem?
– Dacă da, ce părere aveţi?

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS