Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL in focuri, Basescu cu snowmobilul

PDL in focuri, Basescu cu snowmobilul

scris de Ziua Veche
7 afisari


Intalnirea liderilor, ministrilor, parlamentarilor si europarlamentarilor si sefilor de organizatii nu a lamurit problema reformarii partidului, pusa insistent pe tapet de Monica Macovei si Cristian Preda. Dimpotriva, conflictele s-au acutizat. Singurul lucru clar este acela ca de luni ca incepe sa lucreze Comisia de modificare a Statutului PDL. Cat despre convocareaCongresului, nu s-a decis nimic. In timp ce pedelistii isi spargeau capul cu problemele partiduluii, Traian Basescu se dadea cu snowmobilul la Predeal.


 


 

Discutiile pe marginea siglei partidului au frizat ridicolul: de la fructe – marul, para, la simboluri marinaresti – busola, timona, nodul marinaresc, ajungndu-se pana la sirene si roza vanturilor. Teodor Stolojan a dat semnalul ca fosti liberali din PDL sunt de acord cu disparitia particulei liberale din denumirea partidului. El a apreciat ca denumirea de Partidul Popular ar putea fi potrivita, insa aceasta ar trebui promovata intens pentru a fi asimilata de public pană la alegerile locale urmatoare. Ultima ciocnire pe tema reformarii partidului s-a produs intre Cristian Preda si Marian Jean Marinescu.

 Preda a atentionat

Preda a avertizat, intr-o postare pe blogul personal, ca in demersul sau privind modernizarea PDL nu va putea fi intimidat de “gesturi inamicale”. Printre altele, europarlamentarul pedelist s-a referit la Marian Jean Marinescu pe care l-a invitat:  “sa deschidem santierul sinceritatii, ca si pe cel al onestitatii, asa cum i-am invitat si pe ceilalti colegi din PDL, care, pe de o parte, imi cer sa nu discut nimic in afara organizatiei, dar pe de alta nu ezita sa faca declaratii publice ofensatoare la adresa mea”. Preda insista ca “in afara de Sorin Frunzaverde si Vasile Blaga, am fost singurul dintre vorbitorii din reuniunea PDL ascultat in liniste si sustinut de aplauzele generale ale participantiilor, in chestiunea delicata a reamenajarii organizationale”. Democrat-liberalul a mentionat: “Nu vreau să intru într-o polemică gratuita, desi ar fi multe de spus despre felul în care dl Marinescu intelege sa faca politica, de la ideea unor aliante cu personaje ca Becali la relatia cu lumea afacerilor de provincie.
 

Marinescu a reactionat

Marian Jean Marinescu i-a replicat colegului sau ca are impresia ca “tot ce este în jurul lui este student, motiv pentru care simte nevoia să dea lectii”. Oricum, in opinia lui Marinescu, Preda “aduce deservicii PDL prin modalitatea in care intelege sa isi faca cunoscute opiniile despre partidul din care face parte, pentru ca ‘una vorbeste in sedintele de partid si alta vorbeste pe blog si in conferintele de presa’”. “Vrea deschidere! Dar PDL a fost deschis in permanenta! Cred ca am fost singurul partid care nu a avut nici un fel de problema sa primeasca oameni. Proba sunt chiar ei, ca doar nu au fost membri PDL!”, a subliniat Marinescu.

 Blaga s-a suparat

Secretarul general al PD-L Vasile Blaga s-a aratat deranjat de criticile privind criteriile de promovare în partid facute de Monica Macovei, sugerandu-i acesteia sa se gandeasca la modul in care ea a ajuns ministru al justitiei. “ Cei care fac astfel de afirmaţii trebuie să se gândească cum au ajuns ei la un moment dat miniştri’, a punctat Blaga. La randul sau Adriean Videanu a tinut sa remarce ca acei membri ai partidului care s-au declarat nemultumiti de criteriile de promovare participa foarte rar la activitatea formatiunii.


0 comentariu

da de ce 23-02-2010 - 01:15

Romii sa-si trimita copii(i) la scoala pentru a iesi din saracie. Mai departe nici nu mai citesc.

Viorica Ianc 23-02-2010 - 03:20

Se intampla sa aud mai ales in metrou vor-
ba romaneasca avand accent banatean. Trag
cu urechea. Sunt tigani vlahi ( sunt si
romani vlahi ). Aici majoritatea femeilor
pe care le cunosc lucreaza vanzatoare la
Plus si Ziel-Punkt. Sunt mandri ca
vorbesc romaneste si nu sunt ca ceilalti
tigani din ex Yu.
In scoala din comuna am avut dintr-un
catun tiganesc colegi. Unii au invatat
meserie si sunt plecati! Adaptati la
societatea saraca !
Sunt tigani bogati care ii dispretuiesc
pe tiganii lor saraci ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult