Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL isi alege noii sefi pe 15 iulie. Arestatii vor fi suspendati din partid

PDL isi alege noii sefi pe 15 iulie. Arestatii vor fi suspendati din partid

scris de Ziua Veche
0 afisari

PDL a decis sa instituie, prin statut, suspendarea de drept din partid in cazul in care un membru este arestat. “Cand se pronunta o sentinta definitiva, persoana este exclusa de drept”, a declarat Emil Boc. Presedintele PDL a spus ca in cazul primarului Antonie Solomon, decizia va opera dupa ce vor fi modificate prevederile statului. Suspendarea opereaza din momentul in care, la prima sedinta a Biroului Permanent National se ia act de arestarea membrului.

 

 

Colegiul Director al PDL a mai decis, duminica seara, sa convoace Conventia Nationale a partidului pentru data de 15 iulie. Alegerile interne vor avea loc de jos in sus, incepand din filiale pana la conducerea centrala, a spus Boc. Desemnarea presedintelui si a prim-vicepresedintilor va avea loc in ziua Conventiei Nationala, iar vicepresedintii si secretarii executivi vor fi alesi a doua zi, in cadrul Consiliului National de Coordonare.

Presedintele PDL a mai anuntat ca printre obiectivele partidului se numara adoptarea unei noi Constitutii care sa prevada reducerea numarului de parlamentari la 300 si Legislativ unicameral. Referendumul pentru aporbarea noii Legi fundamentale ar urma sa aiba loc in 2011. Boc a tinut sa precizeze ca limba romana, ca limba oficiala, nu va face obiectul nici unei negocieri, indiferent de faptul ca PDL este partener la guvernare cu UDMR.

Democrat-liberalii au mai hotarat ca de azi incolo, PD-L sa se scrie PDL, fara “linioara intre D si L”, cum spunea Boc, si sa se pastreze trandafirul ca sigla a partidului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult