Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL îşi hotărăşte soarta

PDL îşi hotărăşte soarta

scris de P.C.R.
53 Afisari

Colegiul Naţional Director al PDL se reuneşte, duminică, de la ora 17,00, la Palatul Parlamentului. Reuniunea va fi urmată de o conferinţă de presă la sediul central al PDL.

PDL îşi hotărăşte soarta

Democrat-liberalii s-au reunit, joi, în prima şedinţă a Colegiului Director după alegerile locale din 10 iunie. Reuniunea a venit ca urmare a declaraţiei făcute marţi de preşedintele Organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea, care şi-a anunţat demisia din funcţie. ”Rezultatele alegerilor locale la nivel naţional sunt departe de a fi mulţumitoare! (…) ne asumăm faptul că PDL, ca principal partid în coaliţie, a plătit costurile unei guvernări de austeritate. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul unei analize serioase şi a unei introspecţii personale la nivelul liderilor partidului”, a explicat motivul demisiei, pe blogul personal, Elena Udrea.

‘Noi am avut azi (n.r. joi) un Colegiu Director destul de lung, pe care îl vom reîncepe la ora 17,00 duminică. (…) Biroul Permanent Naţional al partidului şi-a dat demisia. Au fost diferite puncte de vedere, cu avantajele şi dezavantajele pe care le-ar putea avea o Convenţie sau ce ar însemna o conducere interimară care să conducă efectiv partidul până după alegerile generale. Suntem în faţa unei situaţii juridice dificile. Eu cred că nu se poate decât dacă se ajunge la o Convenţie’, a afirmat, joi, Vasile Blaga.
El a spus că, până duminică, va fi analizat Statutul PDL din toate punctele de vedere, pentru a vedea care va fi decizia finală. ‘Duminică vom ieşi cu o concluzie clară’, a precizat Blaga. Întrebat despre speculaţiile apărute din şedinţa CDN de joi conform cărora nu ar dori să candideze pentru şefia PDL la viitoarea Convenţie, Vasile Blaga a spus că ‘nici pe departe’ nu exclude o astfel de posibilitate.

Toată conducerea PDL şi-a prezentat demisia joi seară. Preşedintele demisionar al formaţiunii, Emil Boc, a spus că în perioada următoare PDL va avea doar o structură interimară, până la alegerea unei noi conduceri şi a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat şi să se va ocupa ”ca la carte” de Primăria Municipiului Cluj Napoca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult