Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: PDL nu renunţă la Roberta. PSD, PC şi PNL au părăsit iar şedinţa Camerei Deputaţilor

UPDATE: PDL nu renunţă la Roberta. PSD, PC şi PNL au părăsit iar şedinţa Camerei Deputaţilor

scris de Ziua Veche
1 afisari

UPDATE, ora 11.30: Grupurile parlamentare ale PNL şi PSD+PC au părăsit din nou, miercuri, lucrările Camerei Deputaţilor în semn de protest faţă de faptul că Roberta Anastase conduce plenul, informează Agerpres.


Liberalul Eugen Nicolăescu a spus că PNL părăseşte plenul din cauza Robertei Anastase.

„Am sperat, încă o dată, astăzi, că vom putea să participăm la lucrările Camerei Deputaţilor, pentru că vrem, ca opoziţie, să-i reprezentăm pe cetăţeni şi să nu fim nevoiţi să plecăm, pentru că nu se ia o decizie normală, ca acela care este suspect de fraudă să fie înlocuit. Vom părăsi din nou lucrările până când nu veţi mai sta pe acel scaun”, i-a spus Nicolăescu preşedintelui Camerei Deputaţilor.

El a susţinut că se încalcă regulamentul, având în vedere că Roberta Anastase este asistată de doi secretari de la PDL, Sever Voinescu şi Dumitru Pardău.

„Asigurarea secretariatului de doi deputaţi de la putere este contrară regulamentului şi, ca atare, lucrările nu pot fi desfăşurate conform regulamentului. Vă asumaţi de două luni să goniţi opoziţia de la lucrări, vă asumaţi să conduceţi singuri”, a adăugat Eugen Nicolăescu.

Potrivit acestuia, preşedintele Traian Băsescu s-a adresat marţi unei „majorităţi toxice şi iresponsabile”.

Nicolăescu a solicitat să fie luate toate măsurile ca în sectorul în care liberalii stau în plen să nu se mai amestece nimeni, astfel încât bannerele afişate să nu mai fie înlăturate.

Liberalii au continuat protestul faţă de Roberta Anastase, afişând mesaje prin care cer demisia acesteia, precum „80 nu este egal cu 170. Anastase = Fraudă”, „Nu legiferăm furtul!”, „Demisia!”.

Roberta Anastase a replicat că, de regulă, este asistată şi de un secretar de la opoziţie, dar Mihai Voicu (PNL) absentează, iar Georgian Pop (PSD+PC) se află în sală.

După acest moment şi grupul parlamentar al PSD+PC a anunţat că părăseşte plenul, urmând să se retragă la grup, dar să participe la celelalte acţiuni ale Camerei Deputaţilor.

––––––––––––––––––––––––-

Partidul Democrat Liberal o susţine pe Roberta Anastase în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, se precizează într-un comunicat al formaţiunii citat de Agerpres.

”Pentru a elimina orice speculaţie răuvoitoare a PSD şi PNL şi totodată pentru o corectă informare a opiniei publice, Partidul Democrat Liberal precizează că o susţine pe Roberta Anastase în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, se menţionează în comunicat.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a afirmat, marţi seară, că prioritatea României în momentul de faţă nu este aceea ca Roberta Anastase să fie schimbată din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, aşa cum solicită opoziţia, ci adoptarea legilor de care depinde buna funcţionare a acordului cu instituţiile financiare internaţionale.

„Nu Roberta Anastase este în momentul de faţă prioritatea României”, a spus Videanu.

0 comentariu

ValVerde 20-03-2010 - 13:46

Da, dar vom avea Catedrala Neamului !!!!

Nellu 20-03-2010 - 13:59

Din contra bafta „strainilor re/autohtoni” care au infiintat centre medicale private exact in domeniile cele mai dinamice din punct de vedere cost/profit.
….De la un cabinet medical deschis in urma cu 14 ani, sibianul Ilie Vonica a ajuns acum la afaceri de aproape 200 de milioane de euro. Fondatorul Polisano – unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Sibiu – vrea ca in trei ani sa-si dubleze afacerea, dar nu ar spune „nu” niciunei oportunitati, fie ca ar fi vorba de vanzarea unei parti a companiei sau, dimpotriva, de achizitia unui competitor. ….

Impartita in doua firme separate – Clinica Polisano, sub care functioneaza policlinicile si Centrul Medical Polisano, operator de spitale -, divizia de servicii medicale a Polisano numara acum un spital, o clinica, un laborator si un centru de fertilizare in vitro la Sibiu, plus doua clinici si un laborator in Bucuresti, urmand ca in cateva saptamani sa fie deschisa o a treia clinica in Baneasa. „Ca sa pui un spital pe picioare trebuie mai intai sa ai o retea de policlinici, iar cate avem noi acum nu sunt suficiente”, explica Vonica de ce vrea sa aiba cel putin cinci clinici in Bucuresti. „Dar daca apar oportunitati, ne vom dezvolta si in alte orase”, adauga el, mentionand si faptul ca in prezent are parteneriate cu cel putin doua policlinici in fiecare judet din tara.
In Bucuresti insa, concurenta pe piata serviciilor medicale private este mult mai intensa decat in orasul de origine al Polisano. Companii precum Medsana, Centrul Medical Unirea, Medlife sau Medicover si-au extins in ultimii ani retelele de clinici, iar acum lupta se da pentru atragerea de personal. „Este criza de medici”, apreciaza Cristian Sas, director al clinicilor Polisano din Bucuresti.

Adrian D 21-03-2010 - 07:04

Iar te bagi ca musca sub coada calului. Nimeni nu s-a pricopsit din servicii medicale, in Romanica. Individul cu pricina nu are mare legatura cu asistenta medicala, care e facuta de oameni cu chemare pentru asa ceva. Extinderea afacerilor acestui individ este contrara in primul rand principiilor Legii 54, care interzic desfasurarea altor activitati, de catre furnizorii de servicii medicale. Nu detaliez deocamdata, nefiind convins ca mediocritatea-ti va fi in stare sa rationeze pe aceasta directie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult