Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL se conformeaza criticilor lui Basescu

PDL se conformeaza criticilor lui Basescu

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Democrat-liberalii ar putea elimina, din noul Statut, prevederea privind infiintarea celor patru functii de prim-vicepresedinte, existand posibilitatea sa ramana cu o singura functie de prim-vicepresedinte, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid.

Potrivit acestora, liderii PDL au discutat, in ultima perioada, despre aceasta posibilitate de modificare a Statutului PDL inainte de Conventia Nationala din luna iulie, cand se va alege noua conducere a formatiunii. Sursele citate au precizat ca motivul desfiintarii acestor functii o constituie nemultumirile venite din partea unei parti a membrilor conducerii partidului privind modul de alegere a celor patru prim-vicepresedinti, pe baza motiunii castigatoare la alegeri, asa cum prevede noul Statut adoptat de Consiliul National de Coordonare.

Astfel, mai multi vicepresedinti PDL, dar si prim-vicepresedintele Theodor Stolojan s-au declarat impotriva alegerii directe a celor patru impreuna cu presedintele partidului, pledand pentru o alegere uninominala, la fel ca si a vicepresedintilor si secretarilor executivi. O decizie privind o noua modificare a Statutului PDL ar putea fi luata de Colegiul Director al PDL ce va fi convocat cel mai probabil in cursul acestei luni.

Bolsevizarea partidului

Traian Basescu a criticat aspru, la jumatatea lui aprilie, intentia actualei conduceri a PDL de alegere a unor noi lideri pe lista si nu nominal, sustinand ca astfel are loc o bolsevizare a partidului.

“Este un pas teribil inapoi in modul de functionare democratica a PDL, lista, fie ea si de patru prim-vicepresedinti. Aia nu mai e lista de oameni politici alesi, e lista de gasca, indiferent cine va fi in ea. Deci, presedintele isi pune o gascuta sub el. Este pentru prima data in istoria PDL cand se intampla asa ceva”, declara seful statului la B1tv. Deci, eu le doresc mult succes. Dar faptul ca au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid, gasca presedintelui… Da? Patru numiti. Nimeni nu o sa creada ca sunt oamenii de mare perspectiva ai partidului, indiferent cum s-ar numi ei, ci sunt patru numiti de presedinte, se duce cu ei in fata Congresului el cu cei patru. Mi se pare inadmisibil”, sublinia Basescu, adaugand: “Eu cred ca trebuiau sa ramana la sistemul clasic al PDL, in care se alege presedintele in Congres si trezorierul partidului, pe urma forul superior, dupa ce se stie cine e presedinte, se alege in Consiliul National de Coordonare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult