Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL se destramă, Boc sărbătoreşte

PDL se destramă, Boc sărbătoreşte

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

După ce a obţinut un nou mandat de primar al Clujului, fostul premier Emil Boc a sărbătorit marţi seara, victoria în alegeri cu tinerii democrat-liberali şi conducerea PDL Cluj.

emil-boc

Emil Boc sarbatoreste victoria la alegeri din Cluj

Petrecerea organizată de PDL Cluj pentru membrii care s-au implicat în campania electorală a avut loc în cursul serii de marţi, la un local din municipiu, unde Emil Boc a mers însoţit de soţia sa, Oana. Conform mediafax, unul dintre participanţi a anunţat că s-au strâns să sărbătorească victoria după o campanie grea, precizând că aceasta ar fi fost şi mai frumoasă dacă şi „Alin Tişe ar fi câştigat Consiliul Judeţean Cluj”, sublinind că „un merit mare în această victorie au avut-o tinerii din PDL Cluj”, pe care i-a felicitat cu această ocazie.

Preşedintele BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat, marţi, că solicitarea USL Cluj de renumărare a voturilor din toate cele 159 de secţii din Cluj-Napoca a fost respinsă din considerente „procedurale”. Astfel, fostul premier, Emil Boc, a redevenit primar al Clujului cu 53.674 de voturi (40,61%), în timp ce Marius Nicoară (USL), principalul său contracandidat, a obţinut 52.251 de voturi (39,53%), diferenţa dintre cei doi fiind de 1.423 voturi. O diferenţă infirmă faţă de victoria din urmă cu 4 ani când Emil Boc câştiga la Cluj cu peste 75 % , fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinuse sub 8%.

După aflarea deciziei BEJ, purtătorul de cuvânt al USL Cluj, Ana Danciu, a afirmat, marţi, că reprezentanţii USL vor contesta la BEC hotărârea acestora. Cu toate acestea, petrecerea PDL de la Cluj nu a fost amânată, la sărbătorirea rezultatului alegerilor participând printre alţii, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, vicepreşedintele CJ Cluj, Alexandru Coroian, primarul interimar Radu Moisin, fostul prefect Florin Stamatian şi consilieri locali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult