Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL se duce la biserica

PDL se duce la biserica

scris de Ziua Veche
1 afisari

Democrat-liberalii si-au propus sa institutionalizeze parteneriatul dintre autoritatile statului si biserica care vizeaza asistenta sociala acordata categoriilor defavorizate.


Membrii conducerii PDL au stabilit ca o comisie sa elaboreze un proiect de lege in acest sens. “Biroul Permanent National a aprobat demararea unui proiect de lege care sa realizeze un parteneriat cu biserica in vederea realizarii dimensiunii sociale pe care aceasta o poate avea in societatea romaneasca”, a aratat prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu. El a explicat ca prin acest parteneriat dintre autoritati si culte banii alocati asistentei sociale vor fi mai eficient folositi prin utilizarea unor mecanisme mai flexibile de utilizare. Liderul PDL a precizat ca una din tinte va fi cresterea nivelului protectiei sociale pentru batranii din mediul rural care nu mai au rude capabile sa-i intretina si nici venituri cu care sa se intretina singuri. Videanu a adaugat ca biserica poate contribui la stabilirea mai clara a prioritatilor in asistenta sociala, iar clerul poate gestiona functionarea unor asezaminte sociale care sa functioneze pe langa biserici. “Sunt sume foarte mari in zona protectiei sociale, iar eficienta utilizarii lor nu este cea dorita. Va dau exemplu venitului minim garantat, pe care degeaba il dai unui batran care nici nu poate iesi din casa sa munceasca. Mai bine folosim acesti bani pentru construirea unor azile”, a mentionat prim-vicepresedintele PDL.

 

0 comentariu

Ardeiasul 03-03-2010 - 07:32

Cine se aseamana se aduna. Ca intre ei …. comunistii si securistii !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult