Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL se reformeaza pe bloguri

PDL se reformeaza pe bloguri

scris de Ziua Veche
3 afisari

Vocile care clameaza nevoia reformei in PDL – Monica Macovei, Cristian Preda si Sever Voinescu – isi explica propunerile in postari pe blogurile lor. O noua politica de resurse umane in interiorul PDL pentru a diminua lipsa de incredere a oamenilor în politica; reasezarea organizatorica a partidului pentru a deveni forta politica principala a Romaniei; Clarificarea identitatii doctrinare pentru o pozitionare mai solida in familia partidelor de dreapta din Europa – sunt cele trei idei continutein documentul pe care Cristian Preda si Monica Macovei l-au distribuit membrilor BPN al PDL, scrie Voinescu pe blog. El mentioneaza ca pentru fiecare idee enuntata, Preda si Macovei au făcut propuneri de actiuni concrete.„Pot depune marturie ca, fara presa si fara bloguri, discutii extrem de transante cu privire la aceste subiecte au avut loc la diferite niveluri ale partidului. Ideile lui Cristian Preda si ale Monicai Macovei au mare ecou in partid – sunt ideile multora. Nimeni nu spune, de pilda, ca PDL nu are nevoie de o politica serioasa de resurse umane, de o restructurare interna sau de clarificare ideologica. Toate discutiile care se poarta pleaca de la aceste premise. În partid, au avut si au loc dezbateri pe aceste subiecte, dar si pe altele, si vă pot spune că solutiile avansate de multi colegi sunt cu mult mai radicale decat cele sugerate de Cristian Preda. Eu stiu ca presa adora sa mediatizeze eventualii martiri ai reformei, dar ei nu exista si, daca lucrurile merg inainte astfel, nici nu vor exista”, dezvaluie Sever Voinescu pe blog, incheind optimist: „Sper sa nu deraiem!”

Ideile aduc victoria

Europarlamentarul Cristian Preda sustine, pe blogul sau, ca “ideile sunt cele care aduc victoria, nu pumnii”, referindu-se la dezbaterea din interiorul PDL privind reforma partidului. „Ceea ce a început nu se va opri: discutia despre modernizarea PDL va modifica in mod profund acest partid. Stiu ca unii ziaristi sunt dezamagiti vazand că procesul de modernizare nu seamana cu o serie de executii publice”, scrie Preda. El explica: ” Indiferent cine e victima sau cine ar putea fi victimele, doar executiile par sa atraga simpatia nestirbita, consensul mediatic si aplauzele galeriei”. Europarlamentarul PDL arata ca a ales, alaturi de Monica Macovei, „calea confruntarii rationale, a disputei care nu sacrifica vreo convingere, dar pastreaza un ton calm”. „Politica romaneasca se va schimba daca va deveni mai moderata si mai diversa, nu mai radicala si mai nervoasa. Lucrurilor trebuie sa li se spuna pe nume. Dar vocea civica se va auzi tot mai clar daca nu e acoperita de zgomot de arme”, conchide fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult