Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE PDL strânge semnături pentru moţiunea de cenzură. PNL nu semnează

UPDATE PDL strânge semnături pentru moţiunea de cenzură. PNL nu semnează

scris de S. P.
1 afisari

UPDATE Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii liberali nu vor semna moţiunea de cenzură propusă de PDL, apreciind că ultimatumul dat de democrat-liberali seamănă cu cel dat României de URSS.

Andreea Paul invită PNL să semneze moţiunea de cenzură

Andreea Paul invită PNL să semneze moţiunea de cenzură (foto: presalocala.com)

„Nu ne vom răzgândi, am fost sunat cu puţin timp înainte de domnul Tinel Gheorghe şi i-am spus că este o decizie a partidului. Cu câteva minute înainte am primit şi textul moţiunii, nu am apucat să-l parcurg. În privinţa termenului pe care îl dau domnii de la PDL, poate să fie şi de 24 de ore şi de 48 de ore, asta sună un pic a ultimatum dat în ’40 de URSS la adresa României. Nu cred că domnul Tinel e atât de fioros încât să… şi puterea grupului să ne inspire teamă”, a spus Scutaru.

El a menţionat că vor putea exista subiecte pe care PNL şi PDL să colaboreze în Parlament în momentul în care liberalii vor iniţia moţiuni, iar democrat-liberalii vor avea posibilitatea să le voteze.

Liderul deputaţilor PNL a reiterat faptul că decizia partidului este de a depune moţiune de cenzură în luna mai, în cazul în care Guvernul nu va reduce CAS şi nu va introduce măsura neimpozitării profitului reinvestit.

Deputatul PDL Andreea Paul a declarat miercuri că democrat-liberalii au iniţiat moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, dar mai au nevoie de 54 de semnături.

„PDL a iniţiat moţiunea de cenzură „Guvernul Ponta 3- România fără viitor”. Cine nu face moţiune de cenzură la o angajare de răspundere a Guvernului nu este în opoziţie, cine nu participă la consensul politic al opoziţiei este cu un picior la putere. Deocamdată am adunat 57 de semnături de la PDL, 19- ale celor neafiliaţi, 14 de la PP-DD, în total 90 de semnături, mai avem nevoie de 54 de semnături pentru a depune această moţiune de cenzură în Parlament. Liberalii mai au încă 48 de ore la dispoziţie să decidă unde se află, în opoziţie sau a putere, dacă nu semnează moţiunea atunci confirmă ce se întâmplă acum, că sunt la putere, că rămân la putere pentru a se apăra de justiţie”, a spus Andreea Paul într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că PDL a avut discuţii cu toate partidele din opoziţie pe acest subiect, iar liberalii au refuzat să semneze moţiunea de cenzură. Cu toate acestea, Andreea Paul speră ca textul pe care l-au pus liberalilor la dispoziţie să-i convingă pe aceştia să se alăture demersului PDL.

„Ieri a devenit clar pentru toată lumea că PNL susţine noul Guvern Ponta 3, susţinere mascată însă în spatele ironiilor lui Crin Antonescu la adresa fostului său coleg de guvernare, ironii care ne arată din nou cum se concurează reciproc Ponta cu Antonescu la capitolul superficialitate şi aroganţă. Pe faţă, liderul PNL se declară neajutorat, ne spune că PSD este un parfum prost de care nu poate scăpa, iar aşa zisul program de guvernare este prea neserios pentru a se deranja domnul Antonescu să scrie sau să îşi pună măcar semnăturile pe o moţiune de cenzură”, a menţionat Andreea Paul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult