Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL vinde, PDL cumpara. Las’ sa ia ca el plateste

PDL vinde, PDL cumpara. Las’ sa ia ca el plateste

scris de Ziua Veche
5 afisari

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a admis joi ca partidul sau isi doreste sa achizitioneze sediul din Aleea Modrogan nr. 22, folosit pana acum mai ales drept sediu al campaniilor electorale. “Toate partidele intentioneaza, in masura in care isi permit, sa-si cumpere sediile. Bineinteles ca da. Chiar as vrea sa putem sa o facem (…) Nu-l poti cumpara decat daca este la RA-APPS. Trebuia sa o faca de 20 de ani, nu de acum. Deci, simplu ca buna ziua”, a replicat Blaga jurnalistilor care l-au intrebat daca democrat-liberalii vor profita de proaspata trecere a imobilului din Aleea Modrogan nr. 22 din administrarea Ministerului de Externe in cea a RA-APPS. “Nu este un sediu mare, dar este unul extrem de bun, in special pentru campaniile electorale indeplineste conditiile suficiente”, a explicat Blaga. Ceea ce el nu a mentionat este faptul ca incaperile din sediul respectiv sunt extrem de ferite de ochii presei.

Numai coincidente

Intamplarea face ca secretarul general al PDL Vasile Blaga sa fie si ministrul Administratiei si Internelor, care participa la sedintele de Guvern. Recent, intr-o sedinta a Cabinetului Emil Boc, s-a adoptat o Hotarare prin care imobilul situat in Bucuresti, Aleea Modrogan nr. 22, cu mijloacele fixe si obiectele de inventar aferente, proprietate publica a statului, a trecut din administrarea Ministerul de Externe in administrarea RA-APPS. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial din 31 martie si prevede ca “RA-APPS se subroga in drepturile si obligatiile MAE in legatura cu imobilul transmis”. Tot intamplarea face ca in fruntea Externelor sa fie Teodor Baconschi, sustinut de PDL. Documentul este contrasemnat de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, fost consilier de stat la Presedintie, si ministrul de Finante Sebastian Vladescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult