Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Pe cine a exclus Dragnea din PSD

UPDATE – Pe cine a exclus Dragnea din PSD

scris de Șt. C
8 afisari
UPDATE – Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, aceştia anunţând că vor contesta decizia.
Adrian Ţuţuianu a declarat că aceasta este o greşeală majoră, în timp ce Neacşu a spus că nu au primit nicio explicaţie. Primarul Capitalei şi vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare social-democraţilor, spunând că nu partidul nu mai poate continua sub „teroarea excluderilor”, excluderi care oricum nu rezolvă problemele, ci le agravează. Firea atrage atenţia că partidul este condus de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică şi economică, iar ieşirile sale nervoase sunt „bizare” şi denotă disperare. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că înregistrările în care Adrian Ţuţuianu făcea aprecieri la adresa colegilor au supărat mare parte a membrilor de partid, iar acesta a reiterat în CEx că îşi menţine afirmaţiile. El a invocat ca argumente pentru excluderea lui Marian Neacşi şi Adrian Ţuţuianu informaţiile potrivit cărora parlamentari PSD sunt invitaţi să adere la un anumit proiect politic, precum şi pe cele conform cărora parlamentari PSD ar fi urmat să voteze moţiunea de cenzutră a opoziţiei. Pe de altă parte, Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă, în urma excluderilor din PSD, că speră ca „aceste mişcări să nu afecteze mai mult PSD-ul”, spunând că a discutat cu colegi îngrijoraţi că majoritatea parlamentară ar pute fi afectată. „Nu vă ascund că şi preocuparea mea este tot în acest sens”, afirmă Tăriceanu.
Senatorul social-democrat Adrian Ţuţuianu şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, au fost excluşi luni din partid în urma unei decizii luate de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că înregistrările în care Adrian Ţuţuianu făcea aprecieri la adresa colegilor au supărat mare parte a membrilor de partid, iar acesta a reiterat în CEx că îşi menţine afirmaţiile. El a invocat ca argumente pentru excluderea lui Marian Neacşi şi Adrian Ţuţuianu informaţiile potrivit cărora parlamentari PSD sunt invitaţi să adere la un anumit proiect politic, precum şi pe cele conform cărora parlamentari PSD ar fi urmat să voteze moţiunea de cenzutră a opoziţiei.

„Am avut o discuţie de câteva ore înainte de CEx, ieri. Toti au fost foarte încărcaţi şi supăraţi că după CEx o parte din colegi au continuat să acţioneze împotriva acestui partid. Astazi, foarte mulţi colegi au reproşat domnului Ţuţuianu acele afirmaţii. (din înregistrările difuzate în presă – n.r.) Domnul Ţuţuianu astăzi a spus că ar putea, dacă e cazul, să îşi ceară scuze, dar în continuare îşi menţine acele afirmaţii. Tot după acel CEx am sperat cu toţii ca după două trei zile de supărare, care poate fi firească, oamenii se apucă de treabă”, a spus Dragnea, precizând că el condamnă cu fermitate înregistrarea discuţiilor din şefinţele de partid

În ceea ce-l priveşte pe Marian Neacşu, Dragnea a spus că acesta ar fi trebuit să îşi exercite efectiv funţiile în partid.

„Din păcate, nu a mai ajuns la Kiseleff şi nu a făcut nimic”, a subliniat Dragnea.

De asemenea, el a relatat că mulţi membri PSDE au relatat că sunt chemaţi să adere la un proiect, iar recent au apărut declaraţii din opoziţiei cum că există o negociere pentru a vota moţiunea de cenzură.

„Toate aceste lucruri spuse acum pe larg au făcut ca mult peste doua treimi să voteze excluderea celor doi colegi. Am spus de la inceput că nu va fi o zi plăcută, dar cred ca a fost o măsură necesară. Sper ca toţi ceilalţi colegi să înţeleagă”, a adăugat el.

„Orice atac la adresa mea nu înseamnă o excludere din partid. Dar pentru mulţi, văd că se depăşeşte linia roşie”, a conchis el.

La finalul şedinţei, Marian Neacşu a anunţat că vor face contestaţie. Adrian Ţuţuianu consideră această decizie ca fiind una nedreaptă, care sancţionează un delict de opinie.

Adrian Ţuţuianu a declarat că aceasta este o greşeală majoră, în timp ce Neacşu a spus că nu au primit nicio explicaţie.

Marian Neacşu a spus că este vorba despre o execuţie publică. Adrian Ţuţuianu a remarcat faptul că excluderea sa are loc la exact 20 de ani de la momentul intrării sale în PSD.

Marian Neacşu a spus că este vorba despre o execuţie publică.

”Bineînţele că vom face contestaţie pentru că este o execuţie publică fără nciun sens, nu ni s-au adus niciun fel de acuzaţii, afirmaţii fără niciun fel de temei. Am devenit, pe nepusă masă, şi trădătorii partidului, şi oameni care negociau pe ascuns cu altcineva. E interesant cum am ajuns să trec dintr-o extremă în alta”, a declarat Marian Necşu.

La rândul său, Adrian Ţuţuianu a spus că este ”un moment dificil”, dar pe care-l anticipa.

”Este un moment dificil pe care-l anticipam. Cred că este o greşeală majoră şi cred că decizia de astăzi nu face altceva decât să arate că, în PSD, este sancţionat delictul deopinie. Eu m-am exprimat în cadrul partidului cu ceea ce am avut de reproşat şi conducerii partidului, şi Guvernului. (…) Cred că PSD se îndreptă într-o direcţie greşită şi mai cred că un vot nu înseamnă că cei care au pierdut, cum suntem noi, nu au dreptate. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat excluderea noastră”, a afirmat Ţuţuianu, la finalul şedinţei.

Acesta a remarcat faptul că excluderea sa are loc la exact 20 de ani de la momentul intrării sale în PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS