Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pe cine susţine Tăriceanu la primăriile din Bucureşti

Pe cine susţine Tăriceanu la primăriile din Bucureşti

scris de B.C.R
7 afisari

ALDE nu susține la alegerile pentru Capitală candidatura primarilor de sector în funcție sau suspendați, cu excepția edilului sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, joi, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, adăugând că aceștia nu sunt sprijiniți nici de PSD în momentul de față.

dragnea-a-batut-palma-cu-partidul-lui-tariceanu-„Unii candidați sunt deja testați, am făcut deja sondaje, nu în toate sectoarele din București, știu că și PSD are sondaje și noi am făcut sondaje ca să vedem cum stau candidații, cum sunt percepuți. Am văzut și ce a apărut în presă ieri, că într-adevăr primarii care au funcționat în sectoarele 1, 2, 4 și 5 sunt foarte bine poziționați. Nu vorbesc despre sectorul 3, care, da, e închis, am stabilit cu PSD că va rămâne tot domnul Negoiță (Robert Negoiță — n.r.) să candideze, dar mă refeream la celelalte sectoare și vă pot confirma că au un procent de susținere ridicat, însă noi am hotărât să ne prezentăm cu alți candidați. Adică, nu ne prezentăm cu domnii primari de la sectorul 4, de la sectorul 5 care au dreptul să candideze ca independenți. Eu nu vreau să pronunț nume. Avem propriii candidați. Dacă actualii primari care sunt în funcție sau suspendați vor să candideze, o vor face, dar nu din partea noastră. Nu-i susține nici PSD în momentul de față, nu am auzit un astfel de punct de vedere de la ei”, a afirmat Tăriceanu, întrebat despre negocierile cu PSD pentru alegerile locale din București.

Tăriceanu a făcut referire și la situația din sectorul 2, condus de primarul Neculai Onțanu: „Nu știu cum merge UNPR în sectorul 2, nu am înțeles foarte clar care este situația, ceea ce discutasem noi cu PSD este să mergem cu candidatul propriu în sectorul 2, urmând să fie desemnat ori de la noi, ori de la PSD”.

El a arătat că PSD și ALDE au candidați proprii și cele două formațiuni îi vor selecta dintre aceștia pe cei mai potriviți.

„Mergem împreună, dar să vedem care sunt cei mai buni candidați. Vă dau un singur exemplu: la sectorul 1 este domnul Tudorache (Dan Tudorache — n.r.), care este președintele organizației (PSD sector 1 — n.r.), și din partea ALDE este Laura Chiriac și stăm totdeauna și cântărim cine este mai potrivit, în funcție de asta alegem și sectoarele, și candidații”, a explicat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, înțelegerea cu PSD nu a căzut, iar cele două partide au intenția de a avea cei mai buni candidați.

Tăriceanu nu crede că cea mai bună formulă este ca PSD și ALDE să-și anunțe candidații separat, însă nu exclude acest lucru.

„Nu cred că asta ar fi cea mai bună formulă, dar fără să o exclud, în mod normal trebuie să nu facem anunțuri de câte doi candidați pe același sector, pe aceeași funcție, dacă mergem împreună”, a adăugat Tăriceanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult