Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pe cine vrea să zboare Tudose din Guvern

Pe cine vrea să zboare Tudose din Guvern

scris de B.C.R
19 afisari

Premierul Mihai Tudose l-a întrebat pe secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel, în şedinţa de Guvern de miercuri, care este stadiul pregătirilor pentru iarnă şi i-a spus că dacă nu se va circula „la negru”, întregul minister va fi demis.

„Domnule secretar de stat, vine iarna, celebra replică dintr-un film la modă. Sunteţi pregătiţi?”, l-a întrebat premierul Tudose pe secretarul de stat din Ministerul Transporturilor.

Ninel Cercel i-a răspuns că ministerul este „în proces de pregătire”.

„Am înţeles, şi când terminaţi cu această pregătire? Până în martie, aşa, credeţi că avem şanse?”, i-a replicat premierul.

El l-a avertizat pe secretarul de stat că întregul minister va fi demis dacă nu se circulă „la negru”.

Eu vă spun foarte sincer. În primele 12 ore de la căderea ultimului fulg de zăpadă după viscol, dacă nu se circulă la negru, plecaţi acasă toţi. Inclusiv cel care se ocupă de aviaţie”, a subliniat Tudose.

Premierul Mihai Tudose i-a adresat secretarului de stat pentru învăţământul superior din Ministerul Educaţiei Gigel Paraschiv propunerea de a începe „de astăzi, nu de mâine” pregătirile pentru editarea şi tipărirea manualelor pentru anul viitor. El l-a întrebat ironic pe Paraschiv dacă vor exista din nou trei manuale de sport alternative şi dacă vor fi făcute timp de zece ani contestaţii şi licitaţii pentru manualele şcolare.

„Nu vreţi să începeţi de astăzi, nu de mâine, demersurile pentru manualele de anul viitor? Cu Legea manualului unic…”, i-a spus Tudose lui Gigel Paraschiv.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale i-a răspuns că proiectul Legii manualului unic este pusă în dezbatere publică încă de marţi pe site-ul ministerului şi urmează ca cei interesaţi să trimită observaţii.

Premierul l-a întrebat ironic dacă vor exista din nou trei manuale de sport alternative şi dacă vor fi făcute „10 ani contestaţii şi licitaţii” pentru manualele şcolare.

„Şi vom avea din nou trei manuale de sport alternative? Da sau nu? Că dacă da, iertaţi-mă, dar hai să o mai scriem o dată (Legea manualului, n.r.). Şi tot aşa cu editurile? 10 ani contestaţii, licitaţii sau vă gândiţi la o soluţie? Gen Monitorul Oficial”, a spus premierul.

Paraschiv a precizat că ministerul Educaţiei lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă prin care Editura Didactică şi Pedagogică să se ocupe de editarea manualelor, urmând ca tipărirea lor să se facă fie prin Imprimeria Naţională, fie prin intermediul Monitorului Oficial.

„Avem o Ordonanţă de Urgenţă la care lucrăm un pic, prin care Editura Didactică şi Pedagocică să gestioneze această activitate de editare a manualelor, iar imprimarea lor să se facă fie prin Imprimeria Naţională, acolo unde tipărim şi actele de studii, fie prin intermediul Monitorului Oficial”, a spus Paraschiv.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult