Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Pe mâna cui merge Blaga la prezidenţiale

UPDATE – Pe mâna cui merge Blaga la prezidenţiale

scris de R. C.P.
0 afisari

UPDATE, ora 16,30 – Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Baia Mare, după terminarea şedinţei Colegiului Naţional Director, că unul dintre potenţialii candidaţi ai partidului la alegerile prezidenţiale ar putea fi Cătălin Predoiu.

Întrebat cine ar putea fi posibilul candidat pentru funcţia de preşedinte, Vasile Blaga a avansat numele prim-vicepreşedintelui PDL Cătălin Predoiu.

„Desigur, competiţia în partid e deschisă, avem multă democraţie în partid. Dar alegerea unui candidat care ar putea intra în competiţie pentru funcţia de preşedinte al României va fi luată abia după consultarea celor peste 300.000 de membri. Unul dintre numele spre care ne orientăm e Cătălin Predoiu, dar pot veni şi alte nume în competiţie”, a spus Vasile Blaga.

La rândul său, Cătălin Predoiu a afirmat că-i face onoare propunerea preşedintelui Blaga, însă decizia va fi luată consultând toate filialele din ţară.

„Abia după ce voi face un tur al filialelor mă voi putea pronunţa asupra deciziei de candida la funcţia de preşedinte. Propunerea mă onorează, dar trebuie să am discuţii şi cu ceilalţi membri din partid, iar în cazul care voi candida, vă asigur că va fi o competiţie corectă”, a spus Cătălin Predoiu.

Vasile Blaga a afirmat, la Baia Mare, că PDL va stabili în Colegiul Director varianta pe care se va merge pentru desemnarea candidatului partidului la prezidenţale, dar că este deschis şi faţă de celelalte formaţiuni de dreapta şi centru dreapta pentru a găsi „cea mai bună formulă”.

CNE a PDL Vasile Blaga - un nou mandat la şefia partidului

Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, înaintea Colegiului Director al PDL de la Baia Mare, că viitorul candidat al partidului la prezidenţiale trebuie să cunoască foarte bine problematica funcţiei prezidenţiale, să ştie exact atribuţii de politică externă, de apărare.

„Trebuie să fie bine pregătit în zona asta. Un om integru, un om serios, un foarte bun administrator dovedit”, a spus Blaga.

El a arătat că în partid există oameni care să îndeplinească aceste condiţii şi că un lucru cert este că PDL va avea un candidat la alegerile prezidenţiale, iar în cadrul şedinţei se va stabili varianta pe care se va merge pentru desemnarea acestuia.

„Noi suntem deschişi cu celelalte formaţiuni de centru dreapta, de dreapta, să găsim cea mai bună formulă pentru prezidenţiale”, a spus el.

Întrebat dacă în Colegiul Director se va analiza poziţia critică a Elenei Udrea la adresa partidului, Blaga a răspuns: „Nu avem astfel de teme de discuţii”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult