Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pedelisti apropiati lui Basescu acuza Guvernul si cer remaniere

Pedelisti apropiati lui Basescu acuza Guvernul si cer remaniere

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Oameni apropiati sefului statului au criticat tot mai dur, in ultimele zile, Guvernul. Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, ministrul Elena Udrea, deputatul Sever Voinescu au vorbit despre incapacitatea Executivului de a reduce cheltuielile si despre necesitatea inlocuirii unor ministri.

In privinta celor care ar putea fi schimbati s-au vehiculat: ministrul Muncii Mihai Seitan, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu, ministrul Economiei Adriean Videanu.

“Un Guvern care nu mai are alte solutii decat cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are si alte solutii. In plina criza, Guvernul a reusit in foarte mica masura sa restranga cheltuielile publice, sa protejeze initiativa privata si sa foloseasca eficient resursele europene. Acestea erau marile examene ale guvernului. Nu le-a trecut. Multi spun ca e prea devreme pentru bilant. Mie mi se pare ca tempoul crizei economice impune bilanturi mai rapide decat in mod obisnuit”, scrie pedelitul Sever Voinescu, pe blog. El relateaza ca din discutiile pe care le-a avut cu multi dintre colegii sai din PDL a rezultat ca: “O majorare de taxe acum ar ucide si putina viata care mai palpita in economia noastra privata. PDL este partidul de dreapta care crede in economia de piata si care ajuta economia privata. PDL nu este partidul bugetului de stat”.  Sever Voinescu insista: “Stiu ca PDL este la ceasul unui examen greu. Trebuie sa se schimbe. Trebuie sa fie capabil sa produca singur, an cadru perfect statutar si democratic, o alternativa. Trebuie sa arate ca este partidul  proiectului lui Traian Basescu si nu partidul deconcentratelor. Trebuie sa arate ca este un mare partid si nu o masina de strans voturi la soroc. Cred ca se impune o schimbare serioasa in echipa de guvernare. Si cred ca PDL trebuie sa se reconfigureze gandindu-se la alegerile din 2012 si nu gandindu-se la multumirea ‘gascutelor’. Ceasul acestor schimbari a venit”. Fostul purtator de cuvant al candidatului Traian Basescu aminteste: “Imediat dupa victorie, Traian Basescu a spus: cinci milioane de romani mi-au dat increderea lor si alti cinci milioane de romani mi-au dat o lectie, tuturor le multumesc. Traian Basescu, respectand vointa electoratului, a desemnat cu guvern. Era de datoria acestui guvern sa preia si sa inteleaga atat increderea cat si lectia. Ce a facut guvernul cu increderea? Ce a facut guvernul cu lectia?”.

Lazaroiu: “Marea restanta a Guvernului”

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a sustinut intr-un interviu publicat marti de “Adevarul” ca nu se mai poate amana reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar, iar daca acest lucru nu este realizat de cei responsabili, “se pot lua deciziile referitoare la remaniere”. Lazaroiu a subliniat ca reducerea cheltuielior din sectorul bugetar este “marea restanta a Guvernului” si a marturisit ca el este adeptul unei operatiuni rapide in perioada urmatoare. “Multi spun ca nu trebuie sa zguduim prea tare sistemul, dar evaluarea arata ca, daca nu se face acest lucru acum, in 2012, lucrurile nu vor fi mai bune. Nu se mai poate amana. Eu sunt adeptul unei operatiuni rapide”, a declarat consilierul.

El a explicat de ce Executivul a ezitat sa ia masuri de disponibilizare: “Sunt doua motive. Unul este ca membrii Guvernului se uita prea mult la televizor. Iar presa e concentrata pe critica Guvernului. Cand da afara oameni, toti spun ca a dat afara, cand nu-i da afara, spune ca nu se iau masurile necesare. Daca Guvernul se ghideaza după televiziuni nu o sa faca niciodata nimic. Iar ce se intampla la televiziuni, n-are legatura cu vointa oamenilor, care este in favoarea restructurarilor bugetare. Al doilea motiv este clientela politica. La noi nu e stabilit pana la ce nivel se fac numirile politice si de unde incep functionarii. E o mare greseala”.  

“Deocamdata au fost primele trei luni de acomodare. Acum e momentul sa demonstreze vointa politica si sa ia masurile necesare in sectorul bugetar. Daca nu vor fi luate, se pot lua deciziile referitoare la remaniere”, a adaugat

Udrea: “Nu am reusit”

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a aratat marti, comentand afirmatiile consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, ca este posibil ca presedintele sa ia in calcul o remaniere, in cazul in care Executivul nu reduce cheltuielile bugetare. “Este posibil, daca a spus domnul Lazaroiu, este mai apropiat de domnul presedinte. E posibil. Cert este ca, asa cum spune si FMI, trebuie sa reducem cheltuielile bugetare, nu am reusit sa facem reduceri de cheltuieli cu personalul”, a mai mentionat Udrea.

19 comentarii

missster 05-03-2010 - 08:28

Credeti ca doctrina PSD este cea care va reprezinta cel mai bine?

jan dinu 05-03-2010 - 12:59

Presupunind ca atzi fost cindva
crestina ortodoxa -in prezent
prin casatorie aveti o orientare
religoasa diferita ?
JD

ulivia 05-03-2010 - 14:17

Despre tine s-au scris si s-au pus pe piata imagini mai mult decat injositoare.Cum s-a ajuns la asemenea nemernicii?Te-as intreba direct, aceasta spre interesul nostru al tuturor romanilor,femeile din PSD sunt obligate sa se prostituieze cu cei care au putere ,bani si care sustin mentinerea in tara ca partid „politic” al PSD-lui KGB-isto-ILIIST?Sunt opbligate femeile din PSD sa satisfaca pofetele sexuale ale tovarasilor sefi, aceasdta fiind o veche practica ceausist-comunista?In lagarele de munca comunist-ceausiste , fete venite de prin sate erau obligate sa faca sex cu sefii,iar cand ceausescu venea in vizita ,erau platificate pentru haita ce-l insotea pe ceausescu.Dupa toate jignirile si umilintele la care ai fost supusa de ce ai mai ramas printre calaii romanilor,PSD-istii.

ulivia 05-03-2010 - 14:19

[quote name=”Caramache”]…pentru amazoana pesedista, camarada Ana Birchall:
Fara camarada, acest cuvant nu are ce cauta printre criminalii securisto-comunisto-PSD-isti.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult