Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pensiile de invaliditate verificate intr-un an

Pensiile de invaliditate verificate intr-un an

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Pensiile de invaliditate vor fi verificate in termen un an si nu de trei ani, potrivit unui amendament acceptat luni de Guvern la Legea cu privire la pensii, pentru care isi asuma raspunderea in fata Parlamentului.


Premierul Emil Boc a anuntat, la finalul sedintei Executivului, ca acesta a fost singurul amendament acceptat de Guvern la proiectul de Lege cu privire la pensii. Acesta prevede ca persoanele incadrate nejustificat intr-un grad de invaliditate pentru a iesi la pensie, precum si medicii care au efectuat operatiunea de incadrare vor fi considerati infractori si vor risca sa fie sanctionati cu inchisoarea, iar pensionarul va fi obligat sa restituie integral banii astfel incasati.

Daca in urma verificarii incadrarii in grad de invaliditate rezulta ca dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin savarsirea unor infractiuni, atat beneficiarul pensiei de invaliditate, cat si persoanele care au participat, in orice mod, la savarsirea unei infractiuni ce a avut ca rezultat incadrarea in grad de invaliditate raspund in conditile legii. Beneficiarul pensiei de invaliditate obtinuta prin savarsirea unor infractiuni va putea fi obligat sa restituie integral sumele astfel incasate”, se arata in proiectul de lege.

Actiunile de verificare vor fi efectuate de catre Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale, prin Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS