Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pensiile se platesc din imprumuturi. Anastase: in 2011 avem nevoie de cinci miliarde de euro

Pensiile se platesc din imprumuturi. Anastase: in 2011 avem nevoie de cinci miliarde de euro

scris de Ziua Veche
1 afisari

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat, duminica, la Sinaia, ca „statul se imprumuta in fiecare zi pentru pensii” si ca, daca in Romania punctul de pensie ar fi ramas la 45%, anul viitor statul ar fi trebuit sa imprumute cinci miliarde de euro, iar in 2012 alte sase miliarde. Anastase a declarat, intr-o conferinta de presa, ca statisticile realizate in iulie 2009 aratau ca in Romania exista 5,7 milioane de pensionari si 4,9 milioane de angajati.


Aceasta situatie nu poate sa continue si cred ca un act de responsabilitate din partea clasei politice este acela de a lua decizii pentru prezent, dar si pentru generatiile care vor veni„, a spus Anastase citata de Mediafax.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca statul roman „deja se imprumuta in fiecare zi pentru a plati pensii „, iar calculele facute de PDL cu privire la propunerea opozitiei arata ca, daca punctul de pensie ar fi ramas pe sistemul de 45 la suta, anul viitor Romania ar fi trebuit sa imprumute cinci miliarde de euro, iar, in 2012, alte sase miliarde de euro.

Asta e o realitate economica, careia PSD nu ii ofera nicio solutie. El este de fapt interesat nu sa ofere solutii economice, ci sa profite, electoral, de pe urma problemelor romanilor. Cresterea punctului de pensie, propunerea facuta de PSD, a demonstrat ca acesta vrea sa castige voturile pensionarilor transformand bugetul de pensii intr-un joc de tip Caritas, in care beneficiile pensionarilor pot creste fara nicio baza economica”, a spus Anastase.

In ceea ce priveste varsta de pensionare, Anastase a spus ca nu va interveni nicio schimbare fata de prezent pana in anul 2014, iar dupa anul 2014 varsta de pensionare va creste cu aproximativ trei luni in fiecare an pana in anul 2030.

Anastase a explicat ca, la nivelul intregului continent european, s-a produs „un dezechilibru”, generat pe de o parte de scaderea natalitatii si pe de alta parte de cresterea sperantei de viata, iar in aceste conditii trebuie luate „de acum” decizii in ceea ce priveste sistemul de pensii, „pentru ca generatiile sa poata sustine pensionarii de maine prin cei care muncesc si acum si in viitor”.

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor, cu 170 voturi „pentru”, doua „impotriva” si trei abtineri, in absenta reperezentantilor PSD si PNL, dupa o dezbatere maraton in care parlamentarii care sustin Guvernul au reusit sa isi impuna amendamentele.

 

0 comentariu

seherezada 16-03-2010 - 19:00

[quote name=”Roland C. Pena”]George nu mai face fata cererilor userilor, adica ale celor care comentati …Are si site-ul o limita. Si George….[/quote]
adevarul e ca Dvs, d’le Pena, ar trebui sa-i multumiti si lui George si unor forumisti ca mine …, ca semnalam niste erori legate de ziar, …
care ar fi trebui sa fie remarcate chiar de dvs. sau de ceilalti ziaristi (de ex. data corecta a articolului, posibilitatea de autentificare/iesire etc, breaking news care lincezesc inca din ianuarie).
Deocamdata webmasterul George a corectat ceea ce nu facea cinste ziarului.
Abia acum ar putea face ceva si pentru forumisti …

un crestin 17-03-2010 - 03:46

Iarta-l, Shehe, ca -i suparat. Marko Bela scrie numai in ungureste.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult